kesäkuu 2016

Saga Rosenström
Teksti ja kuvat Saga Rosenström, sosiologian opiskelija ja kesäharjoittelija
Turunmaan piirin tiedotuslehti Här och Nu:n kevään numerossa kerrotaan ryhmänjohtajien tapaamisesta Paraisilla ja Vapepa-toiminnasta Paraisilla, joka täyttää 20 vuotta. Ramona Lindroos on kirjoittanut Nauvon vastaanottoyksiköstä otsikolla Sähly, nya matkulturer, animationfilmer och förstås fotboll. Lisää monimulttuurisuutta löytyy muun muassa Andreas Ekin artikkelista Saaristo Ilman Rajoja-ryhmästä (Skärgård Utan Gränser).
Uusilta sivuilta löytyy uutta tietoa Punaisesta Rististä sekä Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta. Myös Vaalan osaston RedNet-sivuilta pääset karselemaan sekä SPR:n, että Vapepan sivuja. Hakusanaksi googleen "RedNet Vaala" niin pääset sivuille
SPR Turun osaston arkisto
Turun osaston toimisto sekä ystävä- ja saattajavälitys ovat kesälomalla! Tavoitat meidät tarvittaessa lomakauden aikana sähköpostitse turku[at]punainenristi.fi
Huomaa, että vastaamisessa saattaa loma-aikana olla muutaman päivän viive.
Vappurieha muuttui kesäjuhlaksi ja mukava niin. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina osastomme vapaaehtoiset järjestivät tapahtuman Aavrannan grillikodan ympäristössä niin lähes 300 asukkaalle kuin muillekin vapaaehtoisille.

Räiskäleet katosivat taas nopeasti aivankuin Talviriehassakin. Kolmen tunnin paistourakka kannatti.
Koulutuksen käytyään vapaaehtoiset leikkilähetit voivat toimia yhdyshenkilöinä Terhokerhoissa tai perustaa uusia Terhokerhoja, sekä puhua leikin ja sukupolvien kohtaamisen puolesta muun muassa SPR:n osastojen ja MLL:n yhdistysten tapahtumissa. Vapaaehtoisten leikkilähettien tehtävänä on myös edistää osastojen ja yhdistysten välistä yhteistyötä.
SPR:n Hiittisten osasto tarjosi helmikuussa Taalintehtaalle saapuneille syyrialaisille pakolaisille kesäretken saatistoon 10. kesäkuuta 2016. Mukana retkellä tapaamassa syyrialaisia perheitä oli vapaaehtoisia, kyläläisiä ja lapsia Hiittisten-Rosalan alakoulusta.
Sirpa Lehtimäki
SPR:n Caritas-ensivaste jo 28. kesän saaristossa liikkuvien turvana - Vapaaehtoiset turvallisuutta edistämässä viranomaisten tukena
Suomen Punaisen Ristin Caritas-ensivastetoiminta aloittaa juhannuksesta elokuun alkuun jatkuvan keskeytyksettömän ensivastepäivystyksen tiistaina 21.6.2016. Päivystys toteutetaan yhteistyössä Turun meripelastusyhdistyksen kanssa heidän ABSO veneellä Airistolla ja Nauvon ympäristössä Saaristomerellä.
Suomen Punaisen Ristin nuorten blogi, Henry Goes Live, on vapaaehtoisille ja kaikille vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille tarkoitettu blogi.
Sen sisällöt kertovat auttamisesta ja muista nuoria kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Blogi vahvistaa Punaisen Ristin auttamistyötä ja tukee uusien nuorten vapaaehtoisten rekrytointia.
www.henrygoeslive.com
Tehtävänkuvaus:
Päätoimittajana
Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osasto toivottaa kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja jäsenille hyvää juhannusta!
Ystäväntupa on avoinna juhannusviikolla ma 20.6.2016 klo 9-14 ja ke 22.6.2016 klo 12-17. Juhannusaattona Ystäväntupa on suljettu.
Juhannuksen jälkeen Ystäväntupa kirppiksineen on avoinna taas normaalin aikataulun mukaisesti ma 9-14, ke 12-17 ja pe 9-14. Tervetuloa!
Turun osaston toimitiloissa on aloitettu remontti! Toimistomme pyrkii remonttipölystä huolimatta palvelemaan normaalisti kesälomien alkamiseen asti. Toimistohenkilökuntamme on kuitenkin parhaiten saavutettavissa puhelimitse tai sähköpostilla! Yhteystiedot löydät täältä.
Yhteistyö ja avoin mieli tarjoavat avaimia tukitoiminnan kehittämiseen.
Maailman pakolaispäivää vietetään maanantaina 20.6. Silloin huomiomme kohdistuu kodeistaan väkivaltaisten konfliktien, sään ääri-ilmiöiden tai muiden yllättävien mullistusten takia lähteneiden ihmisten asemaan. Osoita pakenemaan joutuneille tukesi, ja käy allekirjoittamassa UNHCR:n vetoomus #WithRefugees osoitteessa http://www.unhcr.org/refugeeday/petition. Vetoomus luovutetaan YK:n yleiskokoukselle syyskuun 19. päivä.
Toimintakeskus Riihikallio siirtyy kesätauolle ja on suljettuna 27.6. - 31.7.2016 välisen ajan. Kirpputori sekä Sarapihan kahvio palvelevat normaalisti. Riihikallio aukeaa jälleen 1.8. klo 9:00.
Vapaaehtoiskeskuksen sähköposti ja puhelin toimivat normaalisti. Myös varatalonmiespalvelut ovat käytössä.
Jussi Partanen
Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piirin järjestämä 17. Bigpepa-pelastuspalveluleiri 14. –18.6. Meri-Porin Pastuskerin saaressa Koivuniemen leirikeskuksessa.
– Ei täältä osaa poiskaan olla. Joka vuosi saan uusia ideoita, opin uusia asioita, tutustun uusiin ystäviin.
Lue vuoden toinen jäsenkirjeemme.
Tässä ja nyt -lehti 3/2016 on ilmestynyt. Tässä lehdessä aiheina piirin vuosikokouksen päätökset, syksyn koulutukset ja Nälkäpäivä-keräys 15.-17.9. Lehdessä myös tärkeät päivämäärät matkalla kohti Helsingin yleiskokousta 2017 - ja paljon muuta.
Voit lukea lehden suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
Veikko Ripatti
Ystävätoiminta on osastossamme jatkunut ansiokkaasti ja kiitokset siitä kaikille palveluun osallistuneille. Samoin suuret kiitokset Sirkka Heinströmille ja Pentti Saukolle pitkäaikaisesta vaikuttamisesta osastomme toiminnassa. Olette ansiomerkkinne ansainnet. Kunniakierros nuorison urheillutoiminnan hyväksi huomioitiin rahallisesti ja myös mukanaollen tänäkin vuonna.
Hyvää kesänjatkoa kaikille
Veikko Ripatti puh.joht.
Syyskauden ensimmäinen tapaaminen torstaina 4.8 klo. 18-19:30 nuorisotila Stopilla. Aiheena ajankohtainen kriisissä olevan nuoren kohtaaminen ja erityispiirteet. 
Alustajana psykologi Anne Nenonen
Marja-Helena Salmio
Ensiksikin kiitos kaikille ystävätoiminnan toimijoille korvaamattomasta keväästä!