toukokuu 2016

Monikulttuurisen Taideklubin kevätjuhla houkutteli Saunalahden koululle parikymmentä taiteen harrastajaa.

Anna Parrin ja Suvi Nissisen luotsaama klubi on tarjonnut toimintamahdollisuuden kerran viikossa niille, joita erilainen taiteen tekeminen kiinnostaa.

Juhla alkoi esittelykierroksella, suomalaisella kansanlaululla Kalliolle kukkulalle sekä herkuttelulla.

Sitten kaikki saivat koettaa piirustustaitojaan kolmen minuutin testissä, malli oli elävä.
Hattulan osasto lähti mukaan Äkkilähtöön testatakseen valmiussuunnitelmaansa ja houkutellakseen mukaan uusia ja nuoria vapaaehtoisia. Avuksi harjoituspäivään lupautui Hämeenlinnan osaston ensiapuryhmä ja henkisen tuen ryhmä, Vapepa sekä joukko muita yhteistyökumppaneita.
Sirpa Lehtimäki
Piikkiö Päivät 2016. Kiitos kaunis vapaaehtoisille sekä asiakkaille. Uskomattoman kiva ja lämminhenkinen päivä. 
Kiittäen SPR Piikkiön osasto
Leena Huittinen
Vajaat sata nuorta voi Uudessakaupungissa lähteä turvallisin mielin kesäloman viettoon. Yksi kokonainen peruskoulun ikäluokka, 13-vuotiaat seitsenluokkalaiset, sai lukuvuoden päätteeksi tuhdin tietopaketin siitä, miten toimia hätätilanteessa.
Neljästä tunnista ensimmäinen kuunneltiin luokassa teoriaa. Sitten päästiin tositoimiin 4-5 oppilaan pienryhmissä elvyttämään Anne-nukkea. Viikon aikana jokainen oppilas osallistui vuorollaan avun antamiseen.
SPR Turun osaston arkisto
Lapsille ja nuorille suunnattu ensiapuleiri järjestettiin Oriniemen Partiomajalla Turun Hirvensalossa meren äärellä 20.-22.5.2016! Viikonloppuleirillä harjoiteltiin haastavia ensiaputilanteita ja vietettiin hauskaa leirielämää. Leiriläiset pääsivät harjoittelemaan mm. tajuttoman auttamista, hoitamaan palovammaa, tyrehdyttämään suurta verenvuotoa, auttamaan silmäänsä tikun saanutta, harjoittelemaan elvytystä ja kokeilemaan etsintääkin.
On aika hengähtää hetki ja viettää kesälomaa. Myös Vihdin osastossa rauhoitutaan toviksi.
Terveyspisteet ja painonhallintaryhmä lomailevat 26.5. jälkeen syksyyn saakka. Terveyspisteen henkilökunta kiittää kaikkia kävijöitä mukavasta keväästä ja toivottaa rentouttavaa kesää!
Tatu Blomqvist
Punainen Risti tuo kesän festareille pakopelin. Tapahtumissa autosta muunnetaan 15 minuutin versio suositusta pakopelikonseptista, jossa lukitusta huoneesta on selviydyttävä ulos annettujen vihjeiden avulla.
Uudenlaisen pakopelin lähtötilanteena on lähestyvä hirmumyrsky. Osallistujien on käytettävä nokkeluutta ja ratkottava pelin vihjeet, jotta he pääsevät pelastamaan porukasta eksyneen seurueen jäsenen ennen kuin myrsky iskee.
Suomen Punaisen Ristin yleiskokous päätti kesällä 2015 Turussa uudistaa järjestömme säännöt. Uudet säännöt hyväksyy yleiskokous kesäkuussa 2017 Helsingissä. Tule mukaan sääntötalkoisiin, laitetaan yhdessä säännöt paremmaksi!
Tavoite on etsiä vastauksia kysymyksiin:
• Millaisen Punaisen Ristin haluamme?
• Millaiset säännöt parhaiten tukisivat tulevaisuuden Punaisen Ristin toimintaa?
• Mitä säännöissä pitää korjata tai muuttaa, jotta tämä toteutuisi?
Roosa Penttilä
Rantalahden leirikeskuksessa Janakkalassa käy iloinen kuhina auringon paisteen alla. Kuuluu naurua, hihkaisuja sekä huudahduksia eri kielillä. Käynnissä on Suomen Punaisen Ristin perheleiri 20.-22.5.2016.
Anna Buzaeva
Ravintolapäivää vietettiin lauantaina 21.5. Kuusankosken seurakunta halusi antaa toisenlaisen mahdollisuuden kouvolalaisten ja turvapaikanhakijoiden kohtaamiselle, missä yhdistävänä tekijänä on ruoka.
Kuva: Sattasvaaran leirikeskus
Lapin piiri järjestää Ruskaleirin, jonne myös Oulun piirin nuoret ovat tervetulleita!
Ohjelma ei ole vielä tarkasti tiedossa mutta se on rentoa! Käydään ihastelemassa luontoa, ryhmäydytään ja ehkä vähän puhutaan asiaa.
 
Aika: 2.-4.9.2016
Paikka: Sattasvaara, Sodankylä
Koko Suomi leikkii –hankkeen leikkilähetit kouluttavat innostuneita sukupolvien kohtaamisen ja leikin lähettiläitä eri puolille Suomea! Vapaaehtoiset leikkilähetit ovat SPR:n osastojen ja MLL:n yhdistysten Terhokerhojen vapaaehtoisia ja osa valtakunnallista vapaaehtoisten leikkilähettien verkostoa.
 
Jaana Vilhunen
SPR Kuopion omaishoitajaryhmä vietti mukavan kevätretkipäivän läheisellä laavulla. Ohjelma numerona oli makkaranpaistoa, kahvittelua ja mukavaa yhdessäoloa. Pieni hetken irrottautuminen kotoa tekee omaishoitajille hyvää. Yhdessä on mukava vaihtaa kuulumisia. Hyvä seura virkistää kaikkia! Omaishoitajaryhmä jää nyt kesätauolle ja jatkaa toimintaa taas syksyllä.
Suomen Punaisen Ristin yleiskokous päätti kesällä 2014 Turussa uudistaa järjestömme säännöt. Uudet säännöt hyväksyy yleiskokous kesäkuussa 2017 Helsingissä. Tule mukaan sääntötalkoisiin, laitetaan yhdessä säännöt paremmaksi!
Tavoite on etsiä vastauksia kysymyksiin:
• Millaisen Punaisen Ristin haluamme?
• Millaiset säännöt parhaiten tukisivat tulevaisuuden Punaisen Ristin toimintaa?
• Mitä säännöissä pitää korjata tai muuttaa, jotta tämä toteutuisi?
Jussi Vierimaa
Suomen Punainen Risti on huolissaan oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kuntiin siirtymisen hitaudesta. Ilman kuntapaikkaa kotoutuminen ei onnistu.
"Turvapaikan saaneiden ja pakolaisten tulee päästä nykyistä nopeammin muuttamaan kuntiin. Siksi vetoamme inhimillisen kuntapolitiikan toteuttamiseksi ja kuntapaikkojen puolesta”, sanoo Suomen Punaisen Ristin valtuuston puheenjohtaja Eero Rämö.
Tero Hintsa
Länsi-Suomen piirin ystävätoiminnan kevätjuhlia vietettiin tänä vuonna Toholammilla ja Äänekoskella. Molemmissa juhlissa oli toistasataa osallistujaa. Juhlien pääesitysten teemana oli innostuminen ja innostaminen. Esitykset haastoivat pohtimaan vapaaehtoisuuden merkitystä ja elämää yleensä.
Punaisen Ristin viikolla oli Kiuruveden osastolla tapahtuma Kiuruveden torilla. Perjantaina 13.5.2016
 klo 12-14 teemalla hopulle loppu - kotitapaturmat.  Esillille tuli erilaisia rakennusteknillisiä puutteita,
kuten vanhuksille tehdyissä asunnoissa on keittiöiden yläkaapit asennettu aivan liian korkealle.
Asiakkaat pysähtyivät viideksi minuutiksi istumaan ja keskustelemaan kanssamme.
Leiri on suunnattu 10-14-vuotiaille. Ilmoittaudu mukaan!
Siina Lepola
Aurinkoisena toukokuisena keskiviikkona joukko omaishoitajia kokoontui Punaisen Ristin ja Askolan kunnan yhteistyössä järjestämään liikunnalliseen virkistystilaisuuteen. Tilaisuuden aluksi herkuteltiin maukkaalla kuhakeitolla ja kahvit nautittiin makoisan mansikkatäytekakun kanssa. Ruokailun jälkeen fysioterapeutti Elina Torro antoi vinkkejä omaishoitajille liikkumiseen sekä kertoi liikunnan, oman hyvinvoinnin ja rentoutumisen merkityksestä omaishoitajana jaksamisessa.