tammikuu 2016

Tervehdys
Järjestämme keräyksen kaikenlaisesta kirpputoritavarasta. Lue tarkemmat ohjeet liittestä.
Tervetuloa Terhokerhoon!
Suolahdessa terhokerhoillaan keskiviikkoisin noin kerran kuukaudessa Suopungissa (Riihijärventie 2), ellei muuta ilmoiteta.
Kellonoaika on 17.30 – 19.30, ja mukaan voi tulla liukuvasti.
Ystävätoiminnan lyhytkurssi järjestetään jälleen Suolahdessa 23.2.2016 klo 17.30 alkaen. Kurssi on tarkoitettu ystävätoiminnasta kiinnostuneille. Osallistuminen ei sido toimintaan, vaan voit tulla kuulostelemaan olisiko ystävätoiminta sinun juttusi.
Katja Lösönen
Moni yksin kotonaan tai laitoksessa asuva ikäihminen jäisi ilman juttuseuraa ja ulkoiluapua, jos vapaaehtoisia ei olisi, selviää Punaisen Ristin teettämästä kyselystä. Joulu-tammikuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 417 Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoista ympäri Suomen. Heistä valtaosa vieraili ikäihmisten luona kodeissa ja laitoksissa.
Turunmaan piirin tiedotuslehden Här och Nu uusimmassa numerossa on Suomen Punaisen Ristin pääsihteerin Kristiina Kumpulan kolumni ja tietoa kevään kampanjoista, ystävänpäivästä, rasismin vastaisesta viikosta ja Punaisen Ristin viikosta. Lehdessä kerrotaan myös På flykt -roolipelistä Korppoossa, Turun ruotsalaisen teatterin (Åbo Svenska Teater) panoksesta katastrofirahaston hyväksi ja valokuvaaja Giles Duleyn vierailusta Nauvon vastaanottoyksikössä.
Suomen Punainen Risti ottaa Mäntykodin Turussa turvapaikanhakijoiden majoitustilaksi helmikuun alussa. Mäntykoti otetaan käyttöön asteittain niin, että ensimmäiset asukkaat muuttavat tiloihin helmikuun alussa ja kokonaan Mäntykoti on käytössä maaliskuun alussa.
Mäntykotiin sijoitetaan maaliskuun alkuun mennessä 150 Suomeen syksyn ja talven aikana tullutta turvapaikanhakijaa. Tilat on vuokrattu SPR:lle väliaikaiseksi hätämajoitustilaksi.
Vastaanottokeskus Orimattilassa saa uudet asukkaansa helmikuussa. Olemme saaneet paljon lahjoitustavaraa, mutta vielä kaipaamme mm. talvikenkiä, miesten vaatteita, urheiluvarusteita ja harrastusvälineitä. Vaatevarastoon ottaisimme mielellämme rekkejä. Myös hyväkuntoisille nojatuoleille löytyisi paikkoja oleskelutiloissa. Jos haluat lahjoittaa tavaroita, ota yhteyttä Pirkko Heinoseen, puh. 045 258 2204.   
Tervehdys Sinulle
Nyt on vihdoinkin koittanut aika, jolloin Vuoksenhovin koululaiset menevät oikeaan kouluun.
Sitä helpottaisi kovasti, jos heillä olisi reput ja penaalit. Vielä piirustusvälineillekin olisi tarvetta.
Soita tai lähetä viesti. Autetaan koululaisia yhdessä uudella koulutiellä!
Ystävällisin terveisin
Eija Partti
Yhdyshenkilö
Suomen Punainen Risti
Imatran osasto
Ystävä- ja Piristäjäpalvelu
Hanne-Miia Ollikainen
Yhteistuumin ystävätoimintaan – Punaisen Ristin vapaaehtoiset ystävät turvapaikanhakijoiden tukena
Turvapaikanhakijamäärien lisääntyminen kasvatti tarvetta monille ystäväkursseille ja vapaaehtoisten kouluttamiselle. Tähän tarpeeseen vastasivat Punaisen Ristin ystävä- ja tulijan tueksi kursseista räätälöidyt neljän tunnin mittaiset lyhytkurssit. Hämeen piirissä järjestettiin useita ystäväkursseja uusille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.
Suomen Punainen Risti on perustanut terveydenhoidon ammattilaisista koostuvan liikkuvan ryhmän, joka kiertää Suomen vastaanottokeskuksia. Tavoitteena on nopeuttaa turvapaikanhakijoiden alkutarkastuksia. Kuluvan viikon ajan ryhmä tekee terveystarkastuksia Liinaharjan vastaanottokeskuksessa Porissa.
SPR Raahen osastossa koulutettiin uusia vapaaehtoistoimijoita 14.1. Ystävätoiminnan ja 15.1.2016 Tulijan lyhytkursseilla.
Kursseilla saatiin tiivis paketti SPR:n periaatteista, toiminnasta, ystävätoiminnasta, kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien parissa tehtävistä vapaaehtoistoiminnasta sekä vapaaehtoisen oikeuksista ja velvollisuuksista. Molemmille kursseilla oli parikymmentä osallistujaa. Molemmilla kursseilla oli mukana VOKn työntekijät kertomassa toimnnastaan.
Ruissalon osaston moku-toiminta on tämän vuoden osalta pyörähtänyt käyntiin jo KV-klubin, naistenkerhon ja kielikerhojen merkeissä. Vastaanottokeskus-/VOK-toimintaa suunnitellaan yhdessä muiden toimintamuotojen kanssa kevään osalta helmikuun moku-tapaamisessa. Kokoonnumme ma 1.2.2016 klo 17 alkaen SPR Varsinais-Suomen piirin tiloissa Yliopistonkatu 24 A, 2. kerros. Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa mukaan!
Reippaat vapaaehtoiset :-)
Mynämäen ja Mietoisten osastojen vapaaehtoisia esittelemässä
”esittelypöydällä” omia palveluitaan ikäihmisille.
Marko Helin
Nastolan osasto järjesti yhteistyössä Hämeen piirin kanssa yhdistetyn ystävätoiminnan lyhytkurssin sekä tulijan tukena ja ystävänä -pikakurssin. Osallistujia lauantain (23.1.) koulutuksessa oli kymmenkunta.
Tämä kirje on Punaisen Ristin Härmälän osaston jäsenille suunnattu tiedote. Olemme saaneet joukkoomme uusia jäseniä. Toivotamme teidät tervetulleeksi osastoomme. Toivottavasti saamme sinusta myös uuden toimijan riveihimme. Kiitos kaikille, jotka olette edelleen osastomme jäseniä. Meillä on myös joukossamme jäseniä, jotka ovat olleet jäseniä vuosikausia tai sellaisia, jotka eivät asu Härmälän alueella. Jäsenyys on kannanotto ja se auttaa osastoa pysymään toimintakykyisenä.
Kevään 2016 harjoitukset jatkuvat parittomien viikkojen perjantaisin klo 18 Kotipesässä. Tervetuloa mukaan!
SPR tietoutta ja ensiapuharjoituksia hollantilaisille sekä Kaurialan lukion oppilaille14.1.2016.
Kiitos opettajille sekä oppilaille :-)
 
Monet yksinäiset kaipaavat ystävää Suomussalmella.
Voit toimia ulkoiluttajana ja seuralaisena ja mitä vain pieniä tarpeita ystävälläsi onkaan, olet apuna ja tukena.
Jos olet kiinnostunut Ystävätoiminnasta, ota  yhteys Liisa Oittiseen 050 - 339 6437. Liisa kertoo koulutuksista, kerhoista ja muista ystävätoiminnan käytännön asioista.
Iloa ystävyydestä!