marraskuu 2015

Suomen Punaisen Ristin Nastolan osasto on Hennalan hätämajoituskeskuksen pyynnöstä mukana perustamassa Nastolaan 150-paikkaista vastaanottokeskusta. Keskus tulee Niinitien kerrostaloalueelle. Tarkoituksena on, että Hennalassa jo sijoitettuina olleita perheitä uudelleensijoitetaan em. alueella sijaitseviin vuokra-asuntoihin.
 
Vapaaehtoiset avaavat kolme maksutonta joulukahvilaa joulunpyhinä
Tervetuloa Kallio-Käpylän, Keski-Espoon ja Etelä-Lohjan osastojen joulukahviloihin joulunpyhinä!
Kaikilla ei ole mahdollisuus sukujouluun ja osa meistä haluaa olla luomassa  uusia perinteitä ja uutta ohjelmaa. Nyt on mahdollisuus tulla mukaan tekemään ja ja osallistumaan joulukahvilaan sekä nauttimaan glögistä, pipareista ja joulutortuista mukavassa seurassa.
Tule mukaan!
SPR Kuopion osasto kokoontui syyskokoukseen 23 jäsenen kesken antamaan suuntaviivoja vuodelle 2016. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio.
SPR Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja piti puheen syyskokouksen aluksi:
Osastomme osallistui tänäkin vuonna Café Kryptan marrasmessuille. Toiminnasta kerääntynyt tuotto menee toimintamme tukemiseen. 
Raija Kosunen
Vaatekeräykset Joutsan maahanmuutajille tällä erää päättyneet.
Osallistu saman päivän aikana Rasismiin puuttumisen treenikehään ja kouluttaudu sen vetäjäksi Turussa 12.12.2015.
Virve Karling
Onnea Seinäjoen 20-vuotiaalle Plus Piste toiminnalle!
SPR Länsi-Suomen piirin Plus Pisteellä on otettu anonyymisti HIV-testejä jo kahdenkymmenen vuoden ajan ja samalla jaettu valistusta seksuaaliterveydestä ja -turvallisuudesta. Tiistaisin ovet ovat Aluetoimistolla (Laturitie 2) avoinna testaukseen Klo 17-19. HIV-testiin saa tulla täysin anonyymisti. Asiakkaita vastaanottavat tehtävään koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset.
Selkokielellä ikääntyneiden päihteidenkäytöstä on ilmestynyt opas: http://www.ikaantyneidenpaihdetyo.fi/muut-sivut/ajankohtaista/ikaantymisesta-ja-paihteista-tietoa-selkokielella?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&ut
Osastomme oli tänäkin vuonna paikalla tunnelmallisissa Aleksanterinkadun joulukadun avajaisissa sekä hyväntekeväisyysjärjestöjen Hyvän tahdon torilla.
 
 
Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osaston syyskokous pidettiin Ystäväntuvalla tiistaina marraskuun 17.päivänä 2015. Paikalle oli saapunut 14 osaston jäsentä.
Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja vahvistettiin talousarvio vuodelle 2016.
Polvijärven osasto puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Leila Karttunen ja varapuheenjohtajaksi Irma Vaittinen vuosille 2016-2017.
Täyttä elämää eläkkeellä -valmennus oli marraskuun lopussa 24.11. esillä Wanhassa Satamassa Helsingissä, jossa järjestettiin Henry ry:n Uudista ja uudistu –tapahtuma. Tapahtuman osallistujat olivat pääsääntöisesti henkilöstöalan ja/tai työhyvinvoinnin ammattilaisia.
Eläkkeelle siirtyminen on iso elämänmuutos, johon kannattaa valmistautua etukäteen. Tätä viestiä olemme syksyn mittaan käyneet kertomassa erilaisissa messutapahtumissa. Ja selvästikin kiinnostus kasvaa, mitä laajemmalle tietoisuus tarjolla olevasta valmennuksesta leviää. Varsinaisia Täyttä elämää eläkkeellä –valmennuksia on syksyn kuluessa järjestetty neljätoista eri puolilla Suomea.
Heikki Westergård (SK)
EU-ruokakassien jako alkaa jälleen Satakunnassa. Maaseutuvirasto Mavin uutena yhteistyökumppanina kassien jakelun aloittaa myös Suomen Punainen Risti, Satakunnan piiri. Satakunta sai ruoka-avustukset maanantaina (23.11.) ja alkoi jakamaan niitä Punaisen Ristin paikallisosastojen jaettavaksi eteenpäin. Jakelun aloittaa maanantaina 30.11.15 Ulvila ja Rauma.
Mauri Ratilainen
Ystävänpäivänä kutsutaan mukaan uusia ihmisiä ystäviksi, ystäväkurssille ja muihin osaston vapaaehtoistehtäviin. Kerrotaan, miten ystäväksi pääsee ja mitä se tarkoittaa, miten Punainen Risti toimii ehkäistäkseen ja vähentääkseen yksinäisyyttä ja lisätäkseen ihmisten hyvinvointia. Lisätietoa ystävänpäivätapahtuman järjestämisestä osastossa löydät liitteenä.
Marjaana Valve
SPR:n Pieksämäen osasto järjestää koulutusta turvapaikanhakijoiden kanssa toimiville vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.
 
Nummi-Pusulan osasto jakaa tänä vuonna 25 kpl harkinnanvaraisia lahjakortteja vähävaraisille Nummen ja Pusulan lapsiperheille.
Myöntämisen kriteereinä on ollut, että perheellä on todellinen taloudellinen avuntarve. Avuntarvitsijat on kartoitettu ja postimies tuo heille lahjakortit lähiaikoina.
Liisa Flinck-Vasama
Puikonpyörittäjät kokoontuvat Tampurissa torstaisin kello 10.00 – 15.00
Tule kutomaan mm. sukkia, tumppuja, pehmoeläimiä hyvässä seurassa. Puikonpyörittäjien tuotteita voi ostaa Tampurista.  Otamme myös lankalahjoituksia.
Kaiken maailman kahvila käsitöiden merkeissä - World Cafe and Crafts with refugees
Palokan osaston syyskokus 24.11.2015 klo 18.00 Palokan kirkon kahviossa.
Tervetuloa !
 
Hei, Etsimmekö juuri Sinua!
Kiinnostaako Sinua yhdistystoiminta?
Haluatko kehittää toimintaa Hämeenkyrössä?
Veikko Ripatti
Joutsan pakolaiskeskukselle apua Toivakasta