lokakuu 2015

KS
OSASTON TAVARA-JA VAATEKERÄYS lokakuussa 2015
Peltolan Outin organisoimassa tavara- ja vaatekeräyksessä keräyspaikkoja olivat Sääksjärvi, Kuljun Kartano, Vuores ja Multisilta. Myös Sääksjärven koululla oli mahdollisuus täyttää peräkärryä. Lahjoituksia tuli runsaasti. Keräyksessä kertyneet lahjoitukset vietiin ensin Sääksjärven seurakuntakeskukseen lajiteltavaksi. Sieltä ne sitten haettiin Punaisen Ristin toimesta Hervantaan edelleen lajiteltavaksi ja eteenpäin toimitettaviksi.
Naistenkerho,haluatko jutella muiden naisten kanssa ja tutustua heidän kulttuureihinsa? Tule mukaan. Älä jää yksin. Kokoonnumme tällä hetkellä Kansainvälisenkerhon kanssa samaan aikaan, joka toinen keskiviikko Rantakatu 5 B klo 17-19. Seuraava kerhoilta ilmoitetaan myöhemmin, Tervetuloa!
SPR:n Mietoisten Osasto tarjosi ystävätoiminnassa mukana oleville aktiiveille hieronnan tai jalkahoidon Kirsi Suvannolla.Tarpeeseen tuli ja saatiin kuulumiset samalla vaihdettua.
Vanhat hatut ja huivit riemastuttivat Koivulehdon asukkaita. Mannekiineina ensin Penan poikia ja SPR:n ystäviä. Myös asukkaat lähtivät liikkeelle ja peilailemaan itseään, kun saivat vanhan hatun päähänsä. Hauskaa oli kaikilla.                   
     
 
Kiitos kaikille Nälkäpäivään osallistuneille. Saimme yhdessä huikean tuloksen aikaiseksi. Mukana olivat myös Laajasalon Neste, Saaremme Puoti ja Meritähdet ry.
Marko Helin
Nastolan osaston alaisuudessa toimivat hälytysryhmät harjoittelivat tiistaina, 20.11., pimeäsuunnistusta Hevosniemen uimarannan alueella. 
Pimeäsuunnistukseen osallistui seitsemän ryhmäläistä. Harjoituksessa harjoiteltiin pimeäsuunnistamista kartan ja kompassin avulla. SuunnistukseKouluttajina toimi kaksi Nastolan Terän suunnistajaa Pentti Korhosen johdolla.
Altti Näsi
Vain elämää -ohjelmassa 13.11. esitellään kuuden tähtiartistin voimin Punaisen Ristin ystävätoimintaa: Pauli Hanhiniemi, Kaija Koo, Maarit, Maija Vilkkumaa, Anssi Kela ja Jukka Poika heittäytyvät mukaan Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaan, ja tutustuvat kukin päivän ajan yhteen ystävätoiminnan muotoon.
Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri koordinoi Punaisen Ristin toimintaa alueellaan. Piirillä on 58 paikallisosastoa, joissa on yli 21 000 jäsentä. Helsingin ja Uudenmaan piiri hakee vakituiseen työsuhteeseen nuorisotoiminnan suunnittelijaa.
Vastuualueena on nuorisotoiminnan koordinointi ja -toiminnan kehittäminen paikallisosastoissa, vapaaehtoisten tukeminen, yhteistyö eri verkostojen kanssa, kouluyhteistyö ja vapaaehtoisten rekrytointi.
Tässä ja nyt -lehti 5/2015 on ilmestynyt. Lehdessä mm. henkilöstöuutisa, asiaa Hyvä joulumieli -keräyksestä ja vaalitoimikunnan pyyntö asettaa ehdokkaita piirin luottamushenkilöiksi. Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
Ensi vuonna 2016 yhdistämme jo toisen kerran 
TERHOKERHO
on aloittanut toimintansa Myrskylässä.
Lasten ( 5-11v.) ja aikuisten sukupolvien silta kerho toimii Väinöntuvalla joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 17.30.
Leikkiä, laulua, yhdessäoloa, askartelua, liikuntaa, lukemista, tarinan kerrontaa ym.ym.
Lisätietoa Sari Hänniseltä p. 050 9101 892
TERVETULOA!
 
Osaston SYYSKOKOUS jäsenille on Paloasemalla
ke 18.11.2015 klo 18.30
esillä sääntömääräiset asiat
mm. toimintasuunnitelma 2016, talousarvio 2016, henkilövalinnat
Kahvitarjoilu
TERVETULOA
toivottaa osaston hallitus
 
Muistutan vielä....
Lähdemme katsomaan Lahden kaupungin teatteriin pe 20.11.2015
LUOLAMIESTÄ
Esitys kertoo naisen ja miehen eroavaisuuksista osuvasti sekä hauskasti.
Liput jäsenet 30€ muut 39€ hintaan sisältyy kuljetus Myrskylästä.
Ilmottaudu 28.10 mennessä Sarille p. 044 3130 316 tai email. amorena.sari@gmail.com
Tervetuloa!
 
 
Erään osallistujan mietteet päivän päätteeksi.
Kari Korvela
Limingan turvapaikanhakojoiden hätämajoitusyksikkö on toiminut nyt hetken aikaa paikkakunnalla. Niin uusien kuin vanhojenkin vapaaehtoisten tarpeeseen järjestimme nopealla aikataululla yhteistyössä Oulun piiritoimiston kanssa Tulijan ystävänä ja tukena -pikakurssin Limingan seurakuntatalolla torstaina 22.10.
Edellisen vuoden tapaan osasto järjesti kiitoskahvituksen 18.-19.9.2015 Nälkäpäiväkerääjille. Tilaisuus pidettiin Kylätupa Tervakossa 7.10.2015. Leivonnaiset olivat Aili Vuoren ja allekirjoittaneen valmistamia.
Nälkäpäivä 2015 tuotti Sipoossa  12798,08€.
Kiitos kaikkille osallituneille!
Joulumieli syntyy hyvästä tahdosta ja turvallisesta olosta. Nyt joulun lähestyessä on siis aika lähettää joulutervehdykset! Punaisen Ristin suositut joulukortit voit noutaa palvelupisteestämme Rautatienkadulta tai voit tilata niitä suoraan sähköpostitilauksena kotiisi tai yrityksellesi alla olevasta linkistä.
Vastaanottokeskuksen perustamisesta järjestetään avoin yleisötilaisuus ti 27.10. klo 18 Pieksämäellä Poleenissa (Savontie 13). Paikalle on tulossa vastaanottokeskuksen perustamisesta vastaava valmiussuunnittelija Jukka-Pekka Kaasinen Suomen Punaisesta Rististä kertomaan asian etenemisestä.