syyskuu 2015

Evitskogin vastaanottokeskuksessa toimii useita vapaaehtoisten pyörittämiä ryhmiä erilaista toimintaa varten. Ota yhteyttä nimettyyn henkilöön lisätietojen saamiseksi. Ryhmät ja vastuuhenkilöt ovat
Internetkahvila, Karskogintie, Siuntio
Vastuuhenkilö: Ingrid Svanfeldt, ingrid.svanfeldt@iki.fi puh. 040-5872797
Oletko mielelläsi eri-ikäisten ihmisten kanssa? Haluatko olla ohjaamassa toimintaa turvapaikanhakijoille ja laajasalolaisille lapsille ja eläkeläisille? Tule vapaaehtoiseksi Laajasalon Terhokerhoon!
 
Haluatko mukaan vapaaehtoiseksi  Hotelli Aavarannassa toimivaan vastaanottokeskukseen  (Österbyntie 617, 02510 Oitmäki) ? 
Ota yhteyttä Linda Basilieriin, sähköposti linda.basilier@gmail.com.

Pirkko-Liisa Laitinen
Rovaniemellä vietettiin viikonloppuna Oulun Ja Lapin piirien yhteiset Terveyspistepäivät. Mukaan oli ilmoittautunut 21 seniorisairaanhoitajaa kuudesta eri Terveyspisteestä. Ohjelmassa oli luentoja leskeydestä, ikäihmisen kohtaamisesta, naisellisuudesta ja rintojen tutkimisesta. Keskustoimistosta Kristiina Myllyrinne esitteli yhteisöanalyysin prosessia ja ryhmätöinä mietittiin, miten yhteistyötä voitaisiin vielä  lisätä paikallisen Terveyspisteen, osaston ja eri järjestöjen kesken.
Rovaniemellä vietettiin viikonloppuna Oulun Ja Lapin piirien yhteiset Terveyspistepäivät. Mukaan oli ilmoittautunut 21 seniorisairaanhoitajaa kuudesta eri Terveyspisteestä. Ohjelmassa oli luentoja leskeydestä, ikäihmisen kohtaamisesta, naisellisuudesta ja rintojen tutkimisesta. Keskustoimistosta Kristiina Myllyrinne esitteli yhteisöanalyysin prosessia ja ryhmätöinä mietittiin, miten yhteistyötä voitaisiin vielä  lisätä paikallisen Terveyspisteen, osaston ja eri järjestöjen kesken.
SPR Satakunnan piiri
Punaisen Ristin vuosittainen omaishoitajien tukitoiminnan seminaari kokoaa vapaaehtoiset yhteen jakamaan kokemuksiaan, saamaan uusia ideoita ja vertaistukea tärkeään tehtäväänsä. Tänä syksynä seminaari pidettiin onnistuneesti Sokos hotelli Vaakunassa Porissa 25.-26.9.2015. Seminaariin osallistui 60 vapaaehtoista ympäri Suomen kuuntelemaan ajankohtaisista omaishoidon aiheista sekä ideoimaan työpajoissa.
Riitta Tenlén
Punaisen Ristin 17.-19.9. pidetyn Nälkäpäivän keräystulos Raumalla on 18.000 euroa. Kauppakeskuksissa, Silakkamarkkinoilla ja kouluissa suoritetut keräykset tuottivat 15.600 euroa, mikä on 4.100 euroa enemmän kuin vuosi sitten. Lisäksi osasto lahjoitti omasta katastrofirahastostaan 2.400 euroa. Limppuja myytiin 800 kpl.
Kiitos lahjoittajille, vapaaehtoisille lipaskerääjille, oppilaitoksille ja yhteistyökumppaneille.
Jakelu: osastojen puheenjohtajat, tiedottajat, jäsenmestarit ja monikulttuurisuustoiminnan yhteyshenkilöt
Hei avainvapaaehtoiset!
Punaisen Ristin jäsenyys on vaivaton tapa tukea järjestön toimintaa ja ottaa kantaa yhteisten arvojen ja tavoitteiden puolesta.
Jäsenmaksut 
vuosijäsen (yli 29 v.) 20 € / kalenterivuosi
nuorisojäsen (alle 29 v.) 10 € / kalenterivuosi
ainaisjäsenyys 300 € 
SPR Turun osaston arkisto
Nälkäpäivä-keräys tuotti tänä vuonna osastossamme yli 30 000€! Lämmin kiitos jokaiselle lahjoittajalle ja lipaskerääjälle - teidän avullanne me pystymme auttamaan!
Lippaista kertyi Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 994,33 euroa.
http://www.nalkapaiva.fi/
 
 
 
 
Ira Kantelinen
Tukea ja tekoja turvapaikanhakijalle -keräys on saatu Järvenpäässä siihen vaiheeseen, että osa lahjoituksista on saatu lajiteltua ja toimitettua eteenpäin tarvitsijoille. Tänään lähti Luksian opiskelijoiden toimesta kuorma-autolastillinen lahjoitettuja sänkyjä sekä muuta tavaraa kohti Siuntion vastaanottokeskusta.
Punaisen Ristin Kauhavan vastaanottokeskus käynnisti toimintansa perjantaina 25.9.2015. Keskuksessa on tällä hetkellä 121 turvapaikanhakijaa, joista puolet perheitä. Kauhava on tällä hetkellä ainoa vastaanottokeskus Etelä-Pohjanmaalla. Länsi-Suomen piiri on Kauhavan lisäksi käynnistämässä vastaanottokeskukset Saarijärvelle, Jyväskylään ja Joutsaan. Hätämajoituksia on käynnissä Seinäjoella, Suolahdessa ja Jyväskylässä.
SPR Satakunnan piiri, Anne-Mari Hakuni
Punaisen Ristin ensiavun huomionosoitus jaettiin ensi kertaa Satakunnassa
Outi Sonkki
Ystäväkurssilaisia oli 13 Kalannin seurakuntakodissa 22.9. 2015.
Suurin osa oli jo toiminnassa mukana olevia, mutta mukana oli myös uusia asiasta kiinnostuneita. 
Kurssilaiset olivat tyytyväisiä illan antiin ja aihe herätti paljon kysymyksiä.
Suomen Punaisen Ristin 17.-19. syyskuuta järjestämä Nälkäpäivä -keräys oli Kemijärvellä menestys. Keräys tuotti 2505,35 euroa, mikä on yli 700 euroa enemmän kuin viime vuonna, vaikka nyt kerättiin aiemman kolmen päivän sijaan vain kahtena päivänä. Keräys toteutettiin lipaskeräyksenä perjantaina ja lauantaina keskustassa ja lähiseudulla, ja lisäksi lauantaina myytiin hernekeittoa S-marketin parkkipaikalla. Keräystä oli toteuttamassa kaikkiaan 23 vapaaehtoista.
SPR Nummi-Pusulan osaston Nälkäpäivän keräyksen tulos on 1 547,22 euroa.
Onneksi olkoon ja suuri kiitos juuri sinulle, joka olet tehnyt tämän mahdolliseksi.
KS
Nälkäpäivä 2015 Sääksjärvellä
Tervetuloa 4.10. hyväntekeväisyystapahtumaan, jonka koko tuotto menee Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Tapahtuman ohjelma sisältää nia-tanssia, taijia ja mindfulness-harjoituksen. Nämä lajit sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille. Ohjaajina ovat Anne Syvälahti ja Anne Suomi. Paikalla on SPR:n lipaskerääjä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Raision kaupungin liikuntapalvelujen kanssa. Mukaan kannattaa ottaa vesipullo ja mindfulness-harjoitusta varten jumppa/joogaalusta.
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osaston alaisuudessa toimivat Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmät (ensihuolto ja etsintä) saivat torstaina kello 14.36 Vapaaehtoisen pelastuspalvelun valmiuspäivystäjältä hälytyksen perustamaan turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikköä Hennalan varuskuntaan.