elokuu 2015

Naantalin osaston jäsenien piknik-risteily 1.11.2015 Turusta.
30 ensimmäistä mahtuu mukaan. Omavastuu 10 €.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 25.9.2015 osoitteeseen jaana.saarinen66@gmail.com.
Kirkkonummen Punaisen ristin osastot järjestävät tilaisuuden niille, joilla on kiinnostusta ryhtyä ystäviksi Evitskogin vastaanottokeskuksessa asuville turvapaikanhakijoille. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 9. syyskuuta klo 17.30 Luckanilla Kirkkonummen keskustassa. Vesa Kukkamaa Punaisesta Rististä kertoo, mitä turvapaikanhakijana olo merkitsee.
SPR:n Kirkkonummen osastot ovat tehneet aloitteen koordinoidun ja kohdennetun
keräyksen järjestämiseksi helpottamaan niiden 300 turvapaikanhakijan hätää, jotka ovat
saapuneet Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskukseen Evitskogiin.  Keräys jatkuu 20.
syyskuuta saakka.  Keräämme etupäässä miesten vaatteita ja jalkineita, mutta myös
esimerkiksi kielestä riippumattomia seurapelejä.
Keräyspaikat:
Petteri Kivimäki
Punaisen Ristin Jyväskylän osasto juhlii 5.9.2015 kello 13.00 alkaen senioriryhmän 60- ja ystävätoiminnan 40-vuotisjuhlia. Juhlat järjestetään Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin aluetoimistolla osoitteessa Ailakinkatu 5.
Jyväskylän Kultaisen iän kerho on perustettu ensimmäisenä Suomessa yhtä aikaa Suolahden kerhon jo vuonna 1954. Osaston ystävätoiminta on 40 vuoden aikana kasvanut vapaaehtoismäärältään yhdeksi Suomen suurimmista.
Google street view
Harjavaltaan Satalinnan sairaalan tiloissa olevaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen otetaan vastaan lahjoituksia. Tarvetta on kaikenkokoisille, lämpimille talvivaatteille ja lasten tarvikkeille; rattaat, vaunut ja turvaistuimet ovat tervetulleita. Erityisen kysyttyjä ovat urheiluvälineet ja polkupyörät. Lahjoitathan vain ehjää, puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa.
Pauliina Sillanpää
6-8-vuotiaiden oma Reddie Kids -kerho tarjoaa lapsille leikin lomassa mielekästä ja hauskaa tekemistä, hyödyllisiä taitoja ja ihmisyyttä puolustavia arvoja. Kerhossa leikitään, askarrellaan, harjoitellaan ensiapua ja retkeillään. 
 
Jenni Ruola

Sinäkin olet loistava lipaskerääjä! Et tarvitse aikaisempaa kokemusta ja voit kerätä juuri sen ajan kuin haluat.
Saat meiltä keräysliivin ja -lippaan sekä tarvitsemasi perehdytyksen. 
- See more at: http://www.nalkapaiva.fi/#sthash.xKKYWDaX.dpuf
Katja Leppälä
SPR Rymättylän osastolla oli ilo ja kunnia järjestää Varsinais-Suomen piirin läntisten osastojen aluetapaaminen torstaina 20.8.2015. Kokoonnuimme illanviettoon Poikossa sijaitsevaan Lomahyppäykseen, joka on wanha kalastajatila.
Osallistujia saapui Rymättylän osastolaisten vieraaksi ilahduttavan monesta osastosta - Lemu, Masku, Mietoinen, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Vahto-Rusko sekä lisäksi kaikkien meidän osastokummi Minna Rautanen piirin toimistolta.
Katja Leppälä
Rymättylän kesäisiä Jaakonmarkkinoita vietettiin taas heinäkuussa ja teemana oli tänä vuonna vapaaehtoisuus.
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VAPEPA) Raision seudun paikallistoimikunta järjestää 
                   MAASTOETSINNÄN PERUSKURSSIN 16. – 18.10.2015. 
Ilmoittaudu mukaan!
 
Marjut Lehto
Nälkäpäiväkeräys 2017 Suomussalmellla
Perjantaina 15.9.17 järjestettiin Suomussalmen osaston Nälkäpäivä -keräys
Osasto osallistui tapahtumaan perinteisellä lipaskeräyksellä.
Lämmin kiitos kaikille kerääjille ja  lahjoittajille!
Kiitämme Herkku-Kirsikkaa, S-markettia, Supermarkettia, Alkoa ja Tokmannia siitä, että olemme saaneet käyttää lämpimiä sisäänkäyntitilojanne keräyspaikkoinamme!

SPR:n Korson osasto, Rekolan seurakunta, Suomen Mielenterveysseura ja
Vantaa kaupunki järjestävät yhteisen ystäväkurssin.

Kurssi-illat järjestetään klo 17.30 - 20.00 Asolan seurakuntatalossa,
os. Asolantie 6, 01400 Vantaa.

Kurssi-illat

- 21.9.2015
- 28.9 Korson ilta, SPR-kouluttaja Heli Mikkola.
- 5.10
- 12.10.

Kurssi on maksuton. Tarjolla on pientä suolaista purtavaa, joten
H. Nuutinen
Punaisen Ristin Kuopion osaston syyskausi käynnistyy vilkkaasti. Ensiapuryhmä on jo aloittanut torstai-iltaiset harjoituksensa ja Olonkorjuutorilla Kuopiossa esittelemme toimintaamme pe 28.8. klo 12-16 ja la 29.8. klo 10-14.
Heti syyskuun alkajaisiksi aloittaa moni uusi toimintamuoto. Toki jokasyksyinen Nälkäpäiväkeräys ja jo viisikymmenvuotias eläkeläisten päiväkerho ovat niitä perinteisiä toimintamuotojamme. Miten sinä haluat olla mukana kansainvälisessä avun verkossa?
Minttu Nikula
Kokkolassa kaivataan ystävätoimintaan lisää vapaaehtoisia ystäviä!
Ahjo Ensemble, johtajana Paavo Hyökki, esiintyy perjantaina 25.9.2015 klo 19 Helsingissä Balderin Salissa, osoite Aleksanterinkatu 12. Osa konsertin tuotosta lahjoitetaan Punaisen Ristin katastrofirahastoon.
Liput 18 euroa (aikuiset ja eläkeläiset) / 13 euroa (lapset, opiskelijat ja muut alennusryhmät).
Nälkäpäivän aikana monelta ehkä kysytään mitä Nepaliin kuuluu tällä hetkellä, kun 25.4. sattuneesta ensimmäisestä maanjäristyksestä on kulunut neljä kuukautta.  Suomen Punaisen Ristin keräykseen lahjoitettiin yli 1,5 miljoonaa euroa, joiden avulla on saatu aikaan paljon - ja saadaan joka päivä. Valtavan suuri kiitos kaikille keräyksen järjestäjille ja lahjoittajille!
Nepal-faktoja:
 
Katso Järjestötiedotteet.
Tässä ja Nyt 3/2015 luettavissa täältä!
- Nälkäpäivä
- Uusia jäseniä piirin hallitukseen
- Omashoitajatoiminnasta
- Ystävätoiminnan projektista
- Päntäneen kultaisen iän kerho - 55 vuotta
- Saarijärveltä ikäihmiset liikkeelle
- Säpinää Saukonkylässä
- Kesäleirin kuulumisia
- Ensiapukoulutukset - syksy 2015
- Ensiavun- ja terveystiedon kouluttajien koulutuspäiviä
Punainen Risti oli näkyvästi esillä Turun Messuilla 20.-23.8.2015.
Neljän päivän aikana esiteltiin Punaisen Ristin eri toimintoja ja kutsuttiin uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Nukkesairaala ja kenttäsairaala houkuttelivat suuren joukon sekä isompia että pienempiä messukävijöitä. Työpaikkailmoitusten muotoon kirjoitetut avoimet vapaaehtoistehtävät houkuttelivat kävijöitä tutustumaan erilaisiin vapaaehtoistehtäviin.
Tero Hintsa
Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut kesän aikana merkittävästi koko Euroopassa. Suomesta turvapaikkaa oli hakenut viime viikon loppuun mennessä jo lähes 6 000 henkilöä, kun koko vuoden 2014 hakijamäärä oli 3 651. Eniten hakijoita Suomeen on tullut Irakista, Somaliasta, Albaniasta ja Afganistanista. Myös syyrialaisten määrä on kesän aikana noussut. Hakijamäärä voi nousta tänä vuonna jopa 15 000:een.