kesäkuu 2015

Kurssi on kaksipäiväinen. Ensimmäisen päivän koulutus oikeuttaa kurssilaisen osallistumaan festaripäivystyksiin. Kurssilaiset, jokta osallistuvat molempiin päiviin voivat tehdä vapaaehtoistyötä myös puhelinpäivystäjinä, kouluissa ja Pluspisteissä (vain terveydenhuollon ammattilaiset).
Paikka: Hotelli Rantasipi Pohjanhovi, Pohjanpuistikko 2, 96200 Rovaniemi
Aika: pe 6.11 klo 18.00-20.00 (vapaaehtoinen illanvietto)
         la 7.11 klo  8.30-18.00
Kussi on kaksipäiväinen. Ensimmäisen päivän koulutus oikeuttaa kurssilaisen osallistumaan festaripäivystyksiin. Kurssilaiset, jokta osallistuvat molempiin päiviin voivat tehdä vapaaehtoistyötä myös puhelinpäivystäjinä, kouluilla ja Pluspisteillä (vain terveydenhuollon ammattilaiset).
Paikka: Hotelli Cumulus, Eerikinkatu 30, 20100 Turku
Aika: pe 25.9 klo 18.00-20.00 (vapaaehtoinen illanvietto)
         la 26.9 klo  8.30-18.00
         su 27.9 klo 9.00-16.15
ähetä tekstiviesti: jäsen nimi osoite syntymäaika(ppkkvvvv) numeroon 16499. Eli esimerkiksi: jäsen Maija Meikäläinen Näpäläntie 8 00520 Näppälä 08121980.
Viestin hinta on SPR:n vuosimaksu 20
Kesä ja lomat ovat saapuneet!
Toimistomme Kauppiaskadulla on suljettuna aina elokuun puoleenväliin saakka, mutta palvelemme sinua koko kesän sähköpostitse mm. ensiapupäivystyksiä koskevissa asioissa. Muistathan, että ensiapupäivystys tulee tilata viimeistään 3 viikkoa ennen tapahtumaa! Ota yhteyttä: turku@punainenristi.fi



Turunmaan piirissä on saavutettu hieno tulos keräyksessä Nepalin maanjäristyksen uhrien hyväksi. Suomen Punaisen Ristin keräystulos on tähän mennessä n. 1,5 milj. € ja Turunmaan piirin tulos on 23 646,93.
Paula Ilén
Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén kävi tutustumassa Mongolian Punaisen Ristin toimintaan toukokuussa.
Turunmaan piirin nuorisotoiminta aloittaa syksyllä 2015 uudella konseptilla. Kaikki toimintaan osallistuvat saavat mahdollisuuden vaikuttaa siihen miltä toiminta tulevaisuudessa näyttää. Tervetuloa mukaan!
Lue lisää syksyn tapahtumista tästä.
 
Leikkejä ja pelejä, ensiapua, vierailu Puuhamaahan ja Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseoon, uintia, uusia kavereita, hyödyllisiä taitoja ja paljon hauskoja hetkiä – täydellinen aloitus kesälomalle!
Soili Heikkilä



Osastomme järjesti useita lipaskeräyksiä Nepalin maanjäristyksen uhreille. Keräyksiä järjestettiin mm. paikallisten markettien tiloissa sekä Korson Vetomarkkinoilla helatorstaina 14.5.
Korson osaston lipaskeräykset Nepalin maanjäristyksen uhreille tuottivat 402,40 euroa.
It’s been almost 2years living in Helsinki and never travel over 250km using a train, so you can imagine how many times my eyes were moving around not to miss count of every single town or beautiful woodland we pass along the train track. Finding my way to the campsite was not too difficult as I got picked from the train station and we drove some 30 minutes to Koivuniemi Campsite to join other participants and camp staff.
Mia Jalonen-Tuovila
Länsi-Vantaan osaston nuorten joukkue osallistui 6. kesäkuuta ensiavun suomenmestaruuskisoihin Rovaniemellä. Tuomisina kisoista oli pronssia ja sarjan paras video.
Lue uusin jäsenkirjeemme, missä on kerrottu Maailma Kylässä -festivaalista, Miesten ryhmän toiminnasta ja tulevista koulutuksista.
Meidän Turun osaston Reddie Kids -kerhomme suosituimpia leikkejä on ensiapubingo, joka toimii myös hyvänä harjoituksena. Bingossa on ajatuksena, että jokaisella lapsella on 9, 16 tai 25 -lokeroinen ruudukko, joista jokaisessa on jokin joko ensiapuun tai Punaiseen Ristiin liittyvä sana. Leikki toimii hyvänä muistutuksena järjestön periaatteista tai ensiapuvälineistön nimistä.
Tässä ja nyt -järjestötiedote on ilmestynyt. Tässä lehdessä löydät mm. kutsun Iloa auttamisesta -osastoristeilylle 16.-18.10. ja sääntötyöpajaan 10.9., myös sosiaalitiominnan ohjausryhmä esittäytyy.
Lehden voit lukea suomeksi täältä:
https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/TN%203_2015_netti.pdf
15.6. Takana on 8 festaria. Juhannuksena pari lisää.

Suosittelen jokaista kouluttajaa tekemään vähintään yhden festarikeikan. Festareilta saa aina hyviä esimerkkejä käytettäväksi koulutuksissa ja saa lisää "kenttäuskottavuutta". Vaihtoehtoja kyllä riittää.

Valitse omasi täältä RedNetistäkin löytyvästä festarilistasta.
Veli-Matti Ahtiainen
Lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta on valinnut vuoden vapaaehtoiseksi toimintamuodoksi Lapin Terhokerhot. Palkinto myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja se jaetaan järjestöille ja verkostoille, jotka ovat toiminnallaan innostaneet, edesauttaneet ja rakentaneet yhteistyötä järjestöjen tai muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.
Sirkka Kellokumpu
Teksti: Anita Hartikka
Punaisen Ristin ystävät tempaisivat yli 20 paikkakunnalla iloa ja hyvää mieltä ikäihmisille. Tempaukseen jonka työnimenä oli ”Tukea vanhuksille” saatiin lahjoitusvaroja, jonka käyttö suunniteltiin yhdessä osastojen ystävien kanssa. Tässä muutamia tarinoita osastojen tempauksista innoittajaksi ja ideaksi senioritoimintaan.
Sari Reinikainen
Pidä Huolta- hyväntekeväisyystapahtuma järjestettiin Jämsän seudulla tänä vuonna kolmatta kertaa. Tapahtuman tuotot järjestäjä lahjoitti Jämsän ja Jämsänkosken Punaisen Ristin osastoille käytettäväksi defibrilaattoreiden hankintaan asukkaiden saataville. Koneet ja niihin kaapit luovutettiin 11.5 Jämsänkosken Koivutuvalla S-ryhmän edustajille ja samalla pidettiin laiteiden käyttökoulutus.