toukokuu 2015

Riitta Tenlén
Rauman osaston kirpputori - Puoti ja Wanhat Tawarat - esittäytyy näyteikkunassa Kuninkaankadulla Silmäoptikoiden naapurissa.
Ikkuna on esillä kesäkuun.
Ikkunan somisti Liisa Salmi.
Eeva Ståhle
Rymättyläläisen Lomakoti Tammilehdon valvojien ja henkilökunnan yhteinen koulutuspäivä järjestettiin perjantaina 29.5.2015. Toiminnanohjaaja Tuija Levo oli kutsunut SPR Rymättylän osastolta ensiapuinfo-osuuden. Päivän ohjelmassa oli Lomakoti Tammilehto ry:n puheenjohtajan Marja-Leena Aaltosen pitämä perehdytys, Lauri Laineen turvallisuusluento ja osastomme vapaaehtoisen Katja Leppälän ensiapuinfo "Miten toimia avun tarpeen sattuessa?".
Ari Räsänen
Noin 30 Punaisen Ristin ensiapupäivystäjää huolehtii juhlijoista koulujen päättäjäispäivänä lauantaina 30.5. Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla. Jalkapartiot auttavat loukkaantuneita ja kutsuvat tarvittaessa lisäapua.
Jyrki Kangas
Osastomme kävi keskiviikkona 27.5.2015 Hollolassa Siikaniemen leirikeskuksessa pitämässä tunnin luennon Salpauksen nuoriso- ja vapaa-ajan oppilaille Punaisen Ristin toiminnasta ja Terhokerhon toiminnasta.
Salla Hartikainen
Ensimmäiset kesäkumitalkoot saatiin pidettyä ja saatiin jo melkein 2800 pakettia paketoitua!
Seuraavat kesäkumitalkoot ovatkin sitten 9.6.2015! Kaikki kynnelle kykenevät mukaan!
Kiitos kaikista kysymyksistä, jota olemme saaneet. Liitteenä on vastauksia kysymyksiin.
Europaeuksen koulun kaikki alakoululaiset osallistuivat Punainen rasti - tapahtumaan 25.5.2015. Rasteilla oli osastomme vapaaehtoisia ja lisäksi koulun tukioppilaita. Tapahtuma oli onnistunut ja innostava. Valitettavasti kuvausta ei kukaan harrastanut.
Ukkokerhon edellinen puheenjohtaja Lauri Kauppi sai Punaisen Ristin ansiomerkin, joka luovutettiin hallituksen kokouksessa 26.5.2015.
Kuopiossa viikoilla 18 ja 20 järjestetty lipaskeräys tuotti 17.000 euroa!
SPR Kuopion osasto kiittää kaikkia keräykseen lahjoittaneita sekä lipaskerääjiä joita oli yhteensä 54.
Kiitos että välität!
Rovaniemen osasto avasi Punaisen Ristin viikolla tilin kuvapalvelu Instagramiin.
Instagramin kautta tuomme osastomme toimintaa esille kuvien avulla, esim. tapahtumista, harjoituksista ja muista toiminnoista. Rovaniemen osaston virallinen tiedotus kulkee edelleen RedNet-sivujen ja osaston Facebook-tilin kautta.
Pääset seuraamaan Instagram-tilimme kuvia vasemmalla olevan valikkopalkin
Instagram -linkistä.
Sipoon osaston keräysten 
- Hyväntekeväisyyskonserttin 29.3.2015.
- 2 päivän lipas keräys.
- Konti keräyksen yhteydessä myyty herneketion. 
Tulos yhteensä 5023,88€
Kaikki varat on kerätty Nepalin hyäksi Punaisen Ristin katastrofirahastoon.
Hallitus hyväksyi Punaisen Risti ensiapupäivystäjän lääkeohjeen 22.5.2015. Ensiapupäivystäjän lääkeohje (liitteenä) tulee voimaan heti ja nykyisille ensiapupäivystäjille järjestetään lääkeohjeesta täydennyskoulutus vuoden 2015 loppuun mennessä. Uusien päivystäjien koulutukseen sisällytetään lääkekoulutus ja siihen liittyvä koe. Itsehoitolääkkeiden antamisessa käytettävä kaksikielinen haastattelulomake (tarkistuslista) on liitteenä.
Osastomme uusi Ensiapuryhmä valmistautuu kesän kynnyksellä.
Ensiapuryhmämme on saanut hankittua uudet päivystysliivit.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.445511648890860.1073741828.436...
Kiitos Suomussalmen Osuuspankki!
Virpi Kallio
Pukkilassa kevään verenluovutuksessa (ke 29.4.2015) jäätiin tavoitteeksi asetetusta 50 veripussin rajasta, mutta tulos oli silti ihan hyvä: 43 pussia.
Oheisnäyttelyn aiheena oli enemmän kuin ajankohtaisesti vappu.
Kiitos kaikille verenluovutukseen osallistuneille!
Varpu Salmenrinne
Kerran kahdessa viikossa Helsingin vankilan juhlasalin täyttää pariksi tunniksi pienten lasten ja isien leikki, nauru ja yhdessäolo. Toisensa jälleen näkevät tai vasta suhdettaan rakentamassa olevat isät ja lapset tutustuvat toisiinsa syöden, askarrellen ja pelaillen.
Järjestön hallitus hyväksyi  kokouksessaan 22.5. SPR:n ensiapupäivystäjän lääkeohjeen. Ohje annettiin tiedoksi SPR:n valtuustolle samana päivänä. Hallitus teki ohjeeseen muutoksia, ja päivitetty ohje on parhaillaan käännettävänä.
Punaisen Ristin hallitus teki päätöksen ensiapupäivystäjien lääkeohje –asiasta perjantaina 22.5.2015. Päätöksestä tiedottamisesta hallitus linjasi, että prosessista tiedotetaan  normaalin käytännön mukaisesti, eli ensin pöytäkirja tarkastetaan ja kun se on hyväksytty, pääsihteeri laittaa päätöksen toimeksi ja pöytäkirja julkaistaan.
Hallituksen kokouksen jälkeen asia vietiin tiedoksi valtuustoon.
 
Tea Turpeinen
SPR Mäntän osasto osallistui maanantaina 18.5.15 Mäntän seudun yhdistysten yhteiseen kävelytapahtumaan Koskelanlammen ympäri. Lähtöpaikka sijaitsi Keskustorilla girillikioskin vieressä. Matkan puolessavälissä oli levähdyspiste SPR:n toimintakeskus Riihikalliossa. Tarjolla oli makkaranpaistoa ja mehua, sekä Mäntän Apteekin apuvälineiden tuote-esittely.
Riikka Vuoristo-Virta
VAPAA-hankkeen Ulvilan, Harjavallan ja Huittisten osastojen viimeinen virallinen tapahtuma vietettiin vapputunnelmissa Ulvilassa. Afgaaniperheet joka paikkakunnalta, vapaaehtoiset tukihenkilöt ja iloinen joukko Ulvilan SPR:n osaston aktiiveja kokoontui Kokemäenjoen äärelle Naparantaan nauttimaan alkavasta keväästä.
Marko Helin
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osaston alaisuudessa toimiva Vapepan etsintäryhmä harjoitteli lauantaina 16. toukokuuta etsintää Pajulahden maastossa. Etsintäharjoituksen johtopaikkana toimi Seelammin laavu.