huhtikuu 2015

SPR:n Orimattilan osaston virkut vapaaehtoiset järjestävät lipaskeräyksen Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Kiertelemme Vappupäivänä 1.5. klo 9.00 - noin klo 13.00 lippaiden kanssa keskustan Vapputapahtumissa kaupungintalon aukiolla, Erkontiellä, S-marketin kulmilla ja Anninkammarin lähistöllä. Jos haluat tulla mukaan keräysporukkaan, ota yhteyttä Pirkko Heinoseen puh. 045 258 2204 tai tartu meitä hihasta, kun näet Punaisen Ristin liivissä kulkevia kerääjiä. 
Avustustoimintaa Nepalin maanjäristyksen uhreille voi tukea Polvijärvellä osallistumalla lipaskeräykseen. Lippaita on S-marketissa, K-market Nuotassa, Pekan koneessa ja Ystäväntuvalla.
Lipaskeräyksen tuotto käytetään kokonaisuudessaan Nepalin uhrien auttamiseksi.
Teija Matalamäki
Liikuntaneuvontaa ja turvallisuutta ikäihmisille – tapahtuma keräsi runsaasti väkeä. Saarijärvellä 14.4.2015 monitoimihallilla järjestetyssä päivässä oli 120 kuulijaa, kolme asiantuntijaluentoa sekä paikallisia näytteilleasettajia esittelemässä toimintaansa. Tapahtumassa tuotiin ikääntymistä positiivisesti esiin, kerrottiin liikunnan ja ravinnon merkityksestä ja fyysisen toimintakyvyn ylläpitämisestä, mutta myös mielen virkeydestä ja hyvästä olosta laajemmin.
Minna Niemi
Lauantaina 18.4. pidettiin piirin vuosikokous Kouvolassa. Päivä alkoi miniseminaarilla teemalla Punaisen Ristin auttamistyö - pisara meressä vai todellinen muutos? Puhujina seminaarissa olivat Punaisen Ristin puheenjohtaja Pertti Torstila ja kansainvälisen avun delegaatti Leena Railimo-Saares. Oman vapaaehtoistarinansa kertoivat myös Erkki Äijäläinen Ristiinasta ja Paula Häkkinen Savitaipaleelta.
NEPAL-keräys on pyörinyt kaksi päivää Joensuun osastossa.
Tuottoja on tullut huikeat 2094 euroa! Kerääjiä on ollut molempina päivinä yhteensä 20 ja lippaita on liikkeellä käynyt useita!
Kiitos kaikille kerääjille ja lahjoittajille!
Carl Whetham
Keräykset Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi alkaa torstaina 30.4. kauppakeskus Sellossa, ja jatkuvat perjantaina ja lauantaina 8.-9.5. S-market Lähderannassa ja kauppakeskus Sellossa.
Haluaisitko sinä osallistua keräykseen lipaskerääjänä? Mikäli haluat tulla lipaskerääjäksi, voit olla yhteydessa keräysjohtaja Pirkko Salmiseen: puh: 0408441757, pirkko.salminen(a)iki.fi
JS
Lielahden osasto sai mukavan ja yllättävän tukiryhmän kolmesta Tampereella opiskelevasta nepalilaisesta nuoresta opiskelijasta, jotka olivat päättäneet auttaa maanmiehiään Punaisen Ristin kautta.  Näin keräyksen startanneet osaston ikivireät Raija ja Kari Siren saivat hyvän jatkoryhmän  iltapäivän keruujaksolle. Parhaimmillaan meitä keräjiä oli yhtáikaa seitsemän ja silloin kyllä meidät nähtiin jos koskaan!
Keräys jatkuu 8.ja 9.5. Prismassa ja SPR Kontissa.
Jenni Ruola
"Kultainen ansiomitali annetaan huomattavan ansiokkaasta ja hyvin pitkäaikaisesta toimin­nasta tai poikkeuksellisen huomattavista teoista Punaisen Ristin ja välittömästi sen tarkoitusperien hyväksi."
Mitalin myöntää Tasavallan Presidentti vähintään 30-vuotta järjestössä työskennelleille tai vapaaehtoistyötä tehneille henkilöille.
Seuraava nuortenehtoo to 7.5. Ylöjärven Mikkolassa klo 18.
Voit auttaa seuraavilla tavoilla;
•       Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
•       Puhelimella: Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm/mpm)
•       Netissä osoitteessa punainenristi.fi/lahjoita/nepalin-maanjaristys
•       MobilePaylla vapaavalintaisella summalla numeroon 040 135 88 00
Suora linkki lippaaseen:
Voit auttaa seuraavilla tavoilla;
•       Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
•       Puhelimella: Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm/mpm)
•       Netissä osoitteessa punainenristi.fi/lahjoita/nepalin-maanjaristys
•       MobilePaylla vapaavalintaisella summalla numeroon 040 135 88 00
Kiitos avustasi!
 
Punaisen Ristin viikko alkaa Jämsänkoskella Nepal-keräyksellä.
Keräämme paikallisissa marketeissa maanantaina 4.5 koko päivän klo 9 alkaen. Lipaskerääjiä on S-marketilla, M -marketilla ja K -market Viljassa.
Varoja kerätään Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseen!
Suomen Punaisen Ristin käynnistämä Nepal-lipaskeräys alkoi Nastolassa mallikkaasti. Keräyslippaisiin kolahti lantti jos toinenkin heti aamusta lähtien. 
Nastolan osasto kerää varoja Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseen kahdessa kaupassa - K-Supermarket Nastolassa ja S-Market Nastolassa.
Korpilahden K-kaupalla ja S-Marketissa on SPR:n keräyslippaat ke 29.4. alkaen. Keräystuotto menee Nepalin työhön!
google.fi
Kevätretkellä kulttuuria!
Aurinkoiset, Iloiset ja Mukavat retkeilivät Tuusulassa torstaina 16.4. Miian kyyditseminä. Kohteina Lottamuseo, Erkkolan Maija Karma-näyttely sekä Halosenniemi.
Punaisen Ristin Kotkan osasto käynnistää lipaskeräyksen Kotkassa.
Lippaan ja keräysliivin voi hakea Taitojen Talolta Karhuvuoresta (Tarinatie 2). Taitojen Talo on avoinna arkisin klo 10-16 ja lauantaisin klo 10-14. Voit myös soittaa puh. 040 810 8678.
Kaikki ovat tervetulleita keräämään. Mukaan tarvitaan vain kuvallinen henkilöllisyystodistus ja säähän sopivat varusteen. Kerätä voi sen aikaa kun itselle sopii.
Maanjäristyksen uhrit tarvitsevat sinun apuasi.

SPR Toholammin osasto kantaa oman kortensa kekoon ja osallistuu keräykseen Nepalin maanjärityksen uhrien auttamiseksi. Lippaat löytyvät S-Marketista, Siwasta, K-Marketista ja kirjastosta. Paikkoja tulee lisään kun saadaan lippaita paikalle.
Kiitos, että välität!

Suomen Punainen Risti on valmistautunut lähettämään Nepaliin avustustyöntekijöitä ja hätäapuyksiköitä. Avustusoperaatioon lähetetään 50 000 euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastosta. Lisäksi Suomen Punainen Risti on käynnistänyt keräyksen, johon lahjoitetut rahat käytetään Nepalin avustusoperaatioon.
Liisa Flinck-Vasama
Liikkeelle! – uuteen kotiin -näyttely Vapriikissa Tampereella 24.4. - 15.11.2015
Näyttelyn tapahtumapäivä oli lauantaita 25.4.
Osastomme monikulttuurinen toimintaryhmä oli esittelemässä tapahtumassa pakolaisteltaa.
Nykyinen kansainvälisen Punaisen Ristin ja YK:n pakolaisjärjestön telttamalli on kuten Alpinterin sivulta näkyvä perheteltta.