helmikuu 2015

Sirpa Lehtimäki
Lauantaina 28.2.2015 Hirvensalossa järjestettiin SPR Varsinais-Suomen piirin ensiaputaitokilpailut. Ea-kilpailun eri sarjojen voittajat lähtevät edustamaan piiriä ensiavun SM-kilpailuun 5.-7.6.2015 Rovaniemelle.
Pipsa Kirjavainen
Turun Hirvensalossa käytiin lauantaina 28.2.2015 Varsinais-Suomen alueen ensiavun piirinmestaruuskilpailut. Mukana oli joukkueita Loimaalta Saloon ja Peimarista Raisioon aikuisten, ensivasteen ja lasten kilpailusarjoissa.
Savo-Karjalan piirin alueellinen kummitapaaminen järjestettiin torstaina 26.2.2015 Varkaudessa ravintola Amandassa. Tilaisuus kokosi 15 aktiivia Kuopiosta, Leppävirralta ja Varkaudesta, sekä yksi aivan pieni "ristiläinen" oli myös menossa mukana.
S.Kellokumpu
Torniossa järjestettiin 24. helmikuuta 2015 kolmen tunnin lyhyt kurssi ystävätoiminnasta.Kurssin kouluttajana oli Sirkka Kellokumpu Lapin piiritoimistosta ja innokkaita, toiminnasta kiinnostuneita kurssilaisia oli kymmenen. Kurssi antoi paljon perustietoa Ystävätoimintaan ja samalla osallistujat oppivat tuntemaan toisiaan. Ystäväryhmän tavoitteena on järjestää jatkossa laitosvierailuja kerran kuussa ja mahdollisesti kokemuksen karttuessa alkaa ystäväksi sitä tarvitsevalle.
 
SPR:n hallituksen nimeämä Ensiapu- ja terveystoimikunta aloitti työskentelynsä uudella kokoonpanolla 17.2.2015. Toimikunta on asiantuntijaryhmä, joka antaa suosituksia järjestön päättäville elimille eli hallitukselle ja pääsihteerille.  
Kemin osaston tilat löytyvät maaliskuusta lähtien saman talon alimmasta kerroksesta. Osoite on Asemakatu 9.
Kevään aluefoorumit pidetään seuraavilla paikkakunnilla klo 18.00 – 20.30
9.3.            Anjalankoski, ABC-Anjalankoski, Hallitie 2
10.3.           Juva, Liikenneasema ABC:n kabinetti
10.3.           Hartola, Koskenniemi, Koskenniementie 66, Hartola
11.3.           Punkaharju, Harjun Portti, Tuunaansaarentie 2, Punkaharju
12.3.           Lappeenranta, osaston tila, Raatimiehenkatu 20 D
Suomen Punainen Risti on humanitaarista työtä tekevä kansalaisjärjestö.
SPR Kaakkois-Suomen piiri hakee Mikkelin alueelle ensiavun ja terveystiedon kouluttajaa.
 
Työsuhde on aluksi yhden vuoden määräaikainen.
Tehtävän hoitaminen edellyttää
-ensiavun ja terveystiedon kouluttajan (ETK) pätevyyttä tai sitoutumista ETK-tutkinnonsuorittamiseen
-sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan tutkintoa
SPR Virtain ea-ryhmän ja Vapepan johtoryhmän yhteinen evakuiontiharjoitus 16.03.2015 klo 17.30 Sairaalantie 1 34800 Virrat
SPR Virtain osaston sääntömääräinen kevätkokous 25.03 2015 klo 18 Sairaalantie 1 34800 Virrat
Pipsa Kirjavainen
Turun osaston ensiapuryhmien ja Reddie Kids-kerhon joukkueet ovat mukana kilpailemassa lauantaina 28.2.2015 järjestettävissä ensiavun Varsinais-Suomen piirinmestaruuskilpailuissa. Aikuisten sarjaan osallistuu kuusihenkinen sekajoukkue, ensivaste-sarjassa nähdään kaksi kilpailijaparia ja lasten sarjassa kisaamassa on peräti kolme joukkuetta!
Julia Vuori
Tack till alla som deltog i Reddie Kids-utredningen som Laura Vuola gjorde hösten 2014!
I utredningen deltog sammanlagt
•         23 svarade på enkäten
•         12 personer deltog i en idéverkstad
•         4 arbetstagare intervjuades
SPR:n Polvijärven osasto isännöi kevään kummitapaamista.
Saarilaan oli saapunut runsas joukko vapaaehtoisia Outokummun, Viinijärven, Ylämyllyn ja Polvijärven osastoista, jotka Polvijärven osaston puheenjohtaja Leila Karttunen toivotti tervetulleiksi.
Tilaisuuden aluksi musiikkiryhmä Trioli esitti kaksi laulua. Sitten nautittiin maittavasta Saarilan lohi- ja kasviskeitosta.
Aivoliiton Yksi elämä -hankkeet julkaisi 112-päivänä oheisen videoklipin aivoinfarktin liotushoidosta, jota voitte halutessanne hyödyntää ryhmäillassanne.
Punaisen Ristin Juttuluuri on suunniteltu kotona läheistään hoitaville, jotka kaipaavat luottamuksellista juttuseuraa. Koulutettujen vapaaehtoisten kanssa omaishoitajat voivat keskustella arjen suurista ja pienistä asioista, jotka painavat mieltä. Niitä voivat olla esimerkiksi yksinäisyys, huolten aiheuttama unettomuus, turvattomuus, väkivallan kokeminen tai läheisen menettäminen.
Juttuluurin koulutetut vapaaehtoiset päivystävät numerossa 020 388100 torstaisin kello 13–15.
MHSalmio
Ystävätoiminnan vetäjä Annikki Alho esitteli Kaarinan osaston Ystävätoimintaa Oriflamen hyvinvointitapahtumassa Littoisten monitoimitalolla. Moni tapahtumavieras oli kiinnostunut Punaisen Ristin toiminnasta niin Kaarinassa kuin muuallakin. 
Kari Sarkkinen
Puneaisen Ristin henkisen tuen valmius kohenee Keski-Karjalassa. Viikonlopuna kahdeksan henkisen tuen toimijaa Kiteen, Tikkalan ja Tohmajärven osastoista osallistui henkisen tuen kouluttaja Juha Farinin pitämälle peruskurssile.
Koulutus antoi Keski-Karjalassa aloittavan henkisen tien ryhmän uusille toimijoille toimintavalmiuden.
Punainen Risti on järjestänyt ensiapukoulutusta jo 130 vuotta.
Tervetuloa viettämään kanssamme tätä juhlapäivää maanantaina 9.3. klo 14-18.
Järjestämme ensiavun esittelytapahtumat samaan aikaan sekä Kouvolassa että Mikkelissä:
Piiritoimisto, Kouvolankatu 5-7, Kouvola
Aluetoimisto, Otavankatu 20, Mikkeli
Iltapäivän ohjelmassa:
Pertti Flinck
Ystävänpäivänä 14.2. kuulimme huippumusiikkia Sampolalla. Esiintymislavalla olivat: Johanna Debreczeni, Jouni Keronen, Arto Rannan konserttiorkesteri, Lapsikuoro Tactus, Seminola-orkesteri, Aron, Czardas-kavaljeerit, juontajana oli Pekka "Pablo" Seppä.
Rasisminvastainen viikko 2015 on nyt!
Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri tarjoaa rasisminvastaisen viikon perinteiset aamukahvit kiinnostavien puheenvuorojen siivittämänä. Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten puuttua ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta rikkoviin tekoihin ja puheisiin. Miten välttää ennakkoluuloja lisääviä uutisia ja mikä on median vastuu?
Tilaisuudessa luovutetaan myös vuoden 2015 Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustus.