tammikuu 2015

Keski-Helsingin osaston ensiapuryhmä kokoontuu parittomien viikkojen maanantaisin osastomme tiloissa, Salomonkatu 17 B, 3. kerros, klo 18-20. Ensiapuryhmä kokoontuu luokassa tai infopisteessä, vapaaehtoinen on aina ottamassa vastaan ja avamaassa alaoven.
Kysy lisää Marjukka Pakkaselta: marjukka.pakkanen(at)hotmail.fi, puh: 050 340 6726. (Korvaa sähköpostissa (at) @-merkillä.
Kevään 2015 ohjelmassa:
Tarvitsetko sinä, omaisesi tai tuttavasi Ystäväpalvelua? Kauttamme saatavilla koulutettuja vapaaehtoisia henkilöitä.
Ystävän tarve voi olla jatkuvaa tai tilapäistä, autamme molemmissa tapauksissa.
Ota yhteyttä Ystäväpalvelun ohjaajiin Suomussalmella:
Pirjo Moilanen  040-755 3807
Eeva Huusko 0400 - 296 099
 
Janne Säilä
Kristiinankaupungissa järjestettiin 30.1.2015 Kulttuuri- ja vapaa-ajan messut,  jonne myös Punaisen Ristin edustajia oli pyydetty paikalle esittelemään järjestömme toimintaa.
 
Pluspisteen esittelypiste oli suomenkielisen paikallisosaston esittelypisteen vieressä. Myös ruotsinkielinen paikallisosasto esitteli omaa toimintaansa samassa messitilassa.
Messut olivat suunnattu kouluikäisille kautta linjan.
Sirpa Lehtimäki
Suomen Punainen Risti on osa kansainvälistä Punaista Ristiä. SPR on julkisoikeudellinen avustus- ja palvelujärjestö, jolla on toimintaa maamme jokaisessa kunnassa. SPR:n Varsinais-Suomen piirissä on yli 50 palkattua työntekijää.
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri hakee reipasta
ENSIAPUOPETTAJAA äitiysloman sijaiseksi ajalle 16.3.2015-28.2.2016                            
112-päivä on valtakunnallinen hätänumeropäivä, jolloin puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudesta. Tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.
Irma Vaittinen
Joukko vapaaehtoisia kokoontui tiistaina 27. tammikuuta 2015 Ystäväntuvalle askartelemaan ystävänpäiväkortteja. Kortteja tuunattiin monenlaisesta kierrätysmateriaalista. Paikalla oli sellaisia, jotka olivat askartelemassa ensi kertaa ja sellaisia, jotka ovat tehneet paljonkin erilaisia kortteja.
Kortteja laitetaan myyntiin Ystäväntuvalle. Niitä myös annetaan mm. henkilöille, joiden luona ystäväpalvelun vapaaehtoiset vierailevat.
Anniina Virtanen
Piirin hallituksen nimeämä nuorisotoiminnan kehittämistyöryhmä (nukery) esittäytyy!
Ryhmä koostuu nuorisoaktiiveista eri puolilta piiriä ja kehittää nuoriso- ja kouluyhteistyöhön liittyviä asioita piirin alueella. Panostamme erityisesti nuorten mukaan saamiseen liittyviin asioihin ja malleihin. Kysy tarvittaessa ryhmän apua ja tukea, mikäli haluat vinkkejä uusien nuorten toimijoiden saamiseksi omaan osastoosi.
Uudet mustat hupparit promoille ovat myynnissä SPR:n verkkokaupassa (http://www.punaisenristinkauppa.fi/tuote/PROMO_huppari/PROMO-huppari%20UUTUUS).
Ystävänpäivätapahtuma Vimpelin Seurakuntakodilla tiistaina 10.2.2015 kello 12 alkaen. Tule viihtymään ja tutustumaan osaston toimintaan.
Paikka: Paloheinä, Helsinki
Osoite: Pakilantie 124
Lisätietoja:
https://rednet.punainenristi.fi/node/29098
Lahjoituksen teki Kuortaneen Teollisuuspalvelu (Kutepa Group). Kutepa Group on  perinteiseen tapaan lahjoittanut joulukortti- ja joululahjarahat hyväntekeväisyyteen. Lahjoituskohteeksi valittiin Jouluna 2014 Kuortaneen SPR:n osaston Ystävätoiminta.
Ilo kiertoon joka toinen keskiviikko (pariton)  klo 16.30- 18.00 
Yhdessä puuhaten saamme hyvän mielen ja ystäviä arkeen. Tule mukaan ideoimaan ja kahvittelemaan
Lahdessa kuultiin maanantaina 19.1 logoterapeuttisia ajatuksia toisten auttamisesta kouluttaja Irja Lepolan johdolla. Koulutukseen osallistui sekä omaishoitajien tukitoiminnan että ystävätoiminnan vapaaehtoisia. Illan aikana keskusteltiin esimerkiksi elämän tarkoituksesta ja lähimmäisen rakkaudesta. Koulutuksen keskeinen sanoma voidaan kiteyttää näin: Mitä voimaperäisemmin yrität onnen tavoittaa, sen kauemmas se sinulta karkaa.
Vuoden ensimmäinen Tässä ja nyt -järjestötiedote on ilmestynyt. Lehdessä asiaa mm. ystävänpäivästä ja rasisminvastaisesta päivästä  ja Espooseen avattavasta Kontti-tavaratalosta. Voit lukea lehden suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
MH Salmio
Ystävänpäivätapahtumassa tarjotaan kahvia ja jaetaan maksutta omaishoitajakortit 100:lle ensimmäiselle omaishoitajalle. Tervetuloa Lähituvalle Pehtorinkatu 2 C 1. kerros.
Huomatkaa, että VarPu-kurssin aineistoja on päivitetty vuoden vaihteessa.
Lataa siis itsellesi aina uusin versio. Ne löytyvät vasemmalta palkista ja VarPu-kurssi.
Kati :)
Marko Helin
Nastolan kunta on antanut nipun opaskarttoja ja tulostanut maastotietokannasta aineistön Nastolan alueesta Vapepan käyttöön. SPR Nastolan osasto kiittää lahjoituksesta!
Hotelli Vittorio, Desenzano
Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri, Hämeen piiri ja Varsinais-Suomen piiri järjestävät yhteistyössä jäsenmatkan Geneveen ja Solferinoon kesäkuun alussa, 3.-7.6.2015. Vastaava ruotsinkielinen jäsenmatka järjestetään 10.-14.6.2015.
Alustava matkaohjelma
Keskiviikko 3.6.2015
Veli-Matti Ahtiainen
Tornion osasto järjesti yhdessä piirin kanssa henkisen tuen peruskurssin 23-24.1.2015 osaston omissa tiloissa. Kurssille osallistui 19 aktiivista ja oppimisen haluista kurssilaista. Osa osaston omaa väkeä ja osa uusia toimijoita.