joulukuu 2014

Hanna Linnakko
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toiminta hiljenee joulun ja uuden vuoden pyhiksi. Osaston toiminta vilkastuu taas tammikuussa.
Ritva-Liisa
JOULUJUHLA "LUPA VÄLITTÄÄ" -KAMPANJAN MERKEISSÄ
Tarvaalan koulun esikoululaiset ja päiväkotilapset opettajineen järjestivät Tarvaalan koululla  joulujuhlan, johon kutsuttiin ja haettiin mukaan kylän vanhuksia. Monipuolisen ja hauskan jouluisen ohjelman lisäksi kahviteltiin yhdessä. Kyllä "vanhakin nuortui" leikkimään ja laulamaan.
KS
Kansainvälistä  ja kotimaista apua
Sääksjärven koululla saatiin 25.11.2014 kuulla Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtajan Kalle Löövin mielenkiintoinen  esitys  ajankohtaisesta Länsi-Afrikan alueen ebolatilanteesta ja kotimaankin avusta.
Vapepa on saanut rahoitusta Raha-automaattiyhdistykseltä ja Punaiselta Ristiltä Vapepan tietojärjestelmän uudistamiseen. Uuden toiminnanohjausjärjestelmän nimi on OHTO – OHjaamme TOimintaa. OHTO tulee korvaamaan nykyiset nettisivut ja valmiustietokannan sekä mahdollistamaan uusia ominaisuuksia, kuten paikkatiedon (GIS) paremman hyödyntämisen. Lisäksi selvitämme mahdollisuutta integroida hälytysjärjestelmä SARMS osaksi OHTOa ja tehdä siitä valtakunnallinen.
Nina Fisk, SPR Satakunnan piiri
Porissa muisteltiin 30.10. 50-lukua, kun Satakunnan ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat järjestivät ikäihmisille tapahtuman teemalla Aikamatka 50-luvulle. Illan aikana nuoret esittivät muotinäytöksen 50-luvun vaatteista ja soittivat ajan hengen mukaista musiikkia. Tapahtuman osallistujat muistelivat omaa nuoruutta ja sen ajan illanviettoja.
Kirsti Hellemaa
Huittisten, Ulvilan ja Harjavallan keväällä tulleet pakolaisperheet kokoontuivat Punaisen Ristin vapaaehtoisten kanssa viettämään yhteistä iltapäivää Harjavaltaan 27.9.2014. Tuloteen ja kuulumisten jälkeen ohjelmassa oli tietoisku arjen turvallisuudesta: ensiapu, turvallisuus kotona, mahdollinen ambulanssin ja palokunnan hälyttäminen ym.
Osaston syyskokous hyväksyi osastolle vuodelle 2015 liitetiedostona olevan toimintasuunnitelman. Kaikkea monipuolista ja mielenkiintoista on jälleen suunniteltu toteutumaan. Osaston toiminnat jatkuvat laajalla rintamalla, erityisen paljon aktiviteettejä tulee toteutumaan omaishoitajien tukitoiminnassa sekä Terhokerhossa, jotaka ovat osaston uusimpia toiminnan muotoja. Perinteiset ensiapu- ja ensihuoltoryhmät jatkavat osaston aktiivisen auttamisvalmiuden toteuttamista.
Suomessa ja koko maailmassa vietetään 1.12. Maailman Aids – päivää. Suomessa maailman Aids-päivän 1.12. toteuttavat yhteistyössä Hiv-säätiö / Hiv-tukikeskus, Positiiviset ry, Pro-tukipiste ry, Seta ry, SHAS ry, sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen lähetysseura, Suomen Punainen Risti sekä Väestöliitto.