marraskuu 2014

Tero Hintsa
Toholammilla on sattunut vuoden 2014 useita nuoriin kohdistuneita tragedioita. Nuoren menehtyminen tuntuu aina epäoikeudenmukaiselta. Erityisesti pienessä kunnassa usean nuoren kuolema lyhyen ajan sisällä lisää epävarmuuden tunnetta, asiat eivät tunnu olevan samalla tavalla kuin ennen. Punainen Risti järjesti 27.11. Toholammilla kaikille kuntalaisille avoimen Rakkautta, rajoja ja rohkeutta -illan.
Hei,
Nyt se onnistuu, siis Taivalkosken osaston nettisivujen päivittäminen. Opettelussa vielä, mutta kun lähetätte materiaalia, niin saan harjoitusta. Minut tavoitat sähköpostitse osoitteesta: tuija.tolonenkeranen(at)gmail.com tai puhelimitse nrosta 0447834351.
Ystävällisin terveisin,
Tuija Tolonen-Keränen
 
 
Verenluovutuspäivät vuonna 2015 ovat:
 
Korson osasto piti sääntömääräisen syyskokouksensa 27.11.2014. Tällöin päätettiin osaston hallituksen jäsenet vuodelle 2015 ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma sekä talousarvio.
Osaston toimintasuunnitelmassa 2015 korostuu nykyisten toimintamuotojen kehittäminen ja tukeminen sekä osaston jäsenten aktivoiminen. Yhteistyötä lähialueiden osastojen kesken jatketaan ja uutena tavoitteena on kartoittaa uusia yhteistyömuotoja, kuten kouluyhteistyön aloittamista.
Punaisen Ristin Kouvolan osasto kokoontui syyskokoukseen 24.11.2014 ravintola Nevillen kammariin. Paikalla oli melko hyvin jäsenistöä. Suuhunpantavaakin löytyi mukavasti. Kokousta johti pj. Juha Siira ja sihteerinä toimi Satu Ruohonen.
Tervetuloa kaikki jäsenet osastomme syyskokoukseen tänään 27.11. klo 18 alkaen osaston kerhohuoneelle! Luvassa hallituksen jäsenten valintaa, toimintasuunnitelmaa vuodelle 2015 sekä Jussi Koiranen mielenkiintoinen esitys humanitaarisesta toiminnasta ja tietty kakkukahvit :-)
Suomen Punaisen ristin Korson osaston ystävävälitys on suljettuna 18.12.2014 - 13.1.2015.
Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta kaikille ystäville!
Teija Matalamäki
Maanantaina 24.11.2014 Seinäjoen osaston tiloissa pidettiin syyskokous. Esityslistalla oli osaston luottamushenkilöiden nimeäminen. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Ulla-Kaisa Kujanpää. Varapuheenjohtajaksi taustatukea antamaan valittiin aikaisemmin puheenjohtajana toiminut Tuula Raappana. Uudeksi jäseneksi valittiin Saana Lind.
Keskiviikkona 3.12.2014 klo 18 on Talkoorenkaan Sinisessä salissa (Aleksis Kiven tie 19, 04200 Kerava) tarjolla tietoa ajankohtaisista Punaisen Ristin asioista.
Teija Matalamäki
Turussa järjestettiin SPR:n eri toimialojen kouluttajien koulutuspäivät 22 - 23.11.2014. Sosiaalipalvelukouluttaja -koulutukseen osallistui yhteensä 12 vapaaehtoista Länsi-Suomen, Helsinki-Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Savo-Karjalan ja Oulun piiristä sekä keskustoimistosta. Tulevat sosiaalipalvelukouluttajat tekivät koulutuspäivistä onnistuneen omien kokemuksien ja osaamisen jakamisen kautta.
Osastomme lopullinen Nälkäpäivän keräystulos vuodelta 2014 on 11.181 €. Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille kerääjille ja lahjoittajille!
Eeva Koski
Punaisen Ristin Mäntyharjun paikallisosasto on perustanut käsityöryhmän yhdessä paikkakunnalle muuttaneiden pakolaisnaisten kanssa. Yhteistyössä on mukana myös paikallinen helluntaiseurakunta.
Ryhmä kokoontuu joka maanantai neulomaan, leipomaan kakkuja, juomaan teetä ja vaihtamaan kuulumisia keskenään. Toimintaa halutaan järjestää koko perheelle ja siksi osa vapaaehtoisista ohjaakin lapsille erilaista ohjelmaa sillä aikaa, kun äidit neulovat.
Olemme lisänneet osioon "Muuta materiaalia koulutuksen tueksi" tyhjän Power Point esityksen. Tätä pohjaa voitte käyttää koulutuksissanne. Punaisen Ristin -logon käyttö on sallittu ainostaan järjestön koulutuksissa.
Pohja löytyy myös oheisen linkin takaa: http://rednet.punainenristi.fi/node/7294
Joulua odotellen,
Riikka
Vuonna 2015 yhdistämme Promo- ja kouluttajapäivät samaan paikkaan ja aikaan eli ku
Spr:n ystävätoiminnassa mukana olevat tarvitsevat välillä virkistäytymistä.
Varsinais-Suomen piirin järjestämiin tapahtumiin on meiltä aina osallistunut muutama.
Itse järjestämme myös ystävinä toimiville aina jotain hemmottelua.
Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osaston sääntömääräinen syyskokous pidettiin tiistaina 18.11.2014 Ystäväntuvalla. Kokoukseen oli saapunut 17 osaston jäsentä.
Syyskokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Ari Marttinen ja Helka Sorsa.
Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen laatima toimintasuunnitelma ja talousarvio. Toimintavuonna 2015 mm. ylläpidetään avustusvalmiutta katastrofien varalle, järjestetään koulutusta ja osallistutaan piirin järjestämiin koulutustilaisuuksiin.
Punaisen Ristin Kaavin osaston syyskokous pidetään keskiviikkona 3.12.2014 klo 18:00 alkaen Kaavin paloasemalla, Harjulantie 2. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.
Osaston syyskokouksen jälkeen samassa tilassa pidetään osaston Pikkujoulut heti syyskokouksen jälkeen. Ota mukaasi pikkujouluun n. 5 €:n arvoinen joululahja. Voit halutessasi tuoda myös pikkujoulupurtavaa.
Tervetuloa!
Osaston syyskokous pidettiin 20.11.  Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2015 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.  Kirkkonummen osaston hallitus vuonna 2015
Helena Elomaa, puheenjohtaja, keräysjohtaja
Marja Raisoma, varapuheenjohtaja
Marina Heino, sihteeri
Marja Ehrstedt, tuotevastaava
Ulla Eränummi-Siren, sos.palvelujen yhteyshenkilö
Asta Martin, EA-päivystysvastaava
Pirkko Vierikko, jäsenmestari
SPR Satakunnan piiri, P.H.
Satakunnan piirissä järjestettiin 24.11.14 pilottina koiranomistajien ensiapukoulutus.
Koulutuksessa käytiin lävitse yleisimpiä koiran tapaturmia ja niiden ensiapua mm. haavat, murtumat, myrkytykset, ampiaisen pisto ja kyyn puremat jne. Kurssilla myös harjoiteltiin, mutta ei omilla koirilla. Mukana oli kouluttajan Riikka Andin omat berninpaimenkoirat Pipsa ja Ada.
Liisa Flinck-Vasama
Joulukortit ovat saapuneet Tampuriin. Tule ostoksille!  Tampurista löytyy myös erilaisia lahjavinkkejä, ensiapulaukkuja, turvavasaroita, tumppuja, sukkia, myssyjä.
Tampuri, Polttimonkatu 4, 3 krs
Finlaysonin alueella