lokakuu 2014

Tämän viikon perjantaina Kokkolan Yhteisöklubi Sillalla järjestetään Ystävätoiminnan lyhytkurssi, eli kolmen tunnin pituinen pikaperehdytys Punaisen Ristin Ystävätoimintaan. Kurssi ei sido osallistujia mihinkään, mutta siitä saa hyvät valmiudet ystävänä toimimiseen, vapaaehtoisuuteen ja vuorovaikutustaitoihin. Kurssi on maksuton, siitä saa todistuksen ja siellä on kahvitarjoilu.
Kallio-Käpylän osaston hallituksen esitys ensi vuoden toimintasuunnitelmaksi on luettavissa nyt RedNetissä osoitteessa: http://rednet.punainenristi.fi/node/21090. Toimintasuunnitelma hyväksytään syyskokouksessa 4.11. Tule mukaan vaikuttamaan!
Lisätietoja Hallituksen jäseniltä
 
 
                                        
 
 
Uusi Tässä ja Nyt -järjestötiedote (4/2014) on ilmestynyt.
ILOA YSTÄVYYDESTÄ – HYVÄ MIELI MOLEMMILLA!
Merikarvialla aloitettiin viime syksynä Punaisen Ristin Merikarvian osasto ja Merikarvian seurakunnan yhteistyönä organisoitu ja ohjattu vapaaehtoinen ystävätoiminta, joka on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Toiminta on ihan tavallisten ihmisten vapaaehtoistoimintaa. Ystävätoiminta ei maksa mitään ystävää tarvitsevalle. Iloa ystävyydestä – hyvä mieli molemmilla!
Tunnetko jonkun pitkään Punaisen Ristin toiminnassa mukana olleen vapaaehtoisen, joka ansaitsee tulla palkituksi toiminnastaan? Nyt kannattaa tarttua toimeen, sillä Punaisen Ristin ansiomitalien hakuaika on menossa. Ansiomitaleja - pronssisia, hopeisia ja kultaisia – voi hakea 3.11. mennessä.
akl
Kiltalaiset kokoontuivat lokakuun viimeisenä viikonloppuna perinteisiin syystalkoisiin. Talkoolaisia oli paikalla lähes kolmekymmentä ja kaikki suunnitellut hommat saatiin hyvin tehtyäkin. Nynäs voi nyt rauhaisin mielin jäädä odottamaan talven tuloa. Kevättalkoiden ajankohdaksi on nyt varmistunut 24-26.4.2015. Laittakaa päivät jo allakkaanne, ettette ehdi myymään niitä mihinkään turhempaan.
SPR Satakunnan piiri, P.H.
Osastojen luottamushenkilöille suunnattu seminaari keräsi yhteen noin 70 henkilöä Huittisiin lauantaina 18.10. Seminaarin parasta antia oli vapaaehtoisten kertomukset siitä, mikä heitä innostaa vapaaehtoistoiminnassa sekä kertomukset osastojen toiminnasta.   
Suomen Punaisen Ristin Naantalin osaston sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 11.11.2014 kello 17:00 Cafe Akselissa torin laidalla.
Kaikki jäsenet tervetuloa!
Imatran osasto osallistui 15.10 Imatralla Kaukopään koulun pajapäivään, jossa oppilaat kiersivät ryhminä eri toimintapisteissä.
 
Osastomme toteutti päivässä punainen rasti -tehtäväradan, jossa oppilaat perehtyivät auttamisen eri osa-alueisiin. Parinkymmenen hengen ryhmillä riitti vilskettä ja vipinää rastitehtävien parissa.
 
Niina Turunen
Imatran osasto osallistui 15.10 Imatralla Kaukopään koulun pajapäivään, jossa oppilaat kiersivät ryhminä eri toimintapisteissä.
 
Osastomme toteutti päivässä punainen rasti -tehtäväradan, jossa oppilaat perehtyivät auttamisen eri osa-alueisiin. Parinkymmenen hengen ryhmillä riitti vilskettä ja vipinää rastitehtävien parissa.
 
Tero Hintsa
Suomessa on 26 vankilaa, joissa on päivittäin reilut 3000 vankia. Vankiloista suljettuja laitoksia on 15 ja avovankiloita 11. Avolaitoksiin sijoitetaan vankeja, joiden katsotaan sopeutuvan suljettua laitosta vapaampiin oloihin. Laukaan avovankilassa on 62 vankipaikkaa, joista 12 naisvangeille.
Soili Heikkilä
Suomen Punaisen Ristin Korson osaston LäksyHelppi Rekolanmäen koululla sai tiistaina 21. lokakuuta yllätysvieraan, kun tuttujen ohjaajien lisäksi luokkaan saapui taiteilija Paula Koivuniemi.
 
Joulumieli syntyy hyvästä tahdosta ja turvallisesta olosta. Nyt joulun lähestyessä on siis aika lähettää joulutervehdykset! Punaisen Ristin suositut joulukortit voit noutaa palvelupisteestämme Rautatienkadulta tai voit tilata niitä suoraan sähköpostitilauksena kotiisi tai yrityksellesi alla olevasta linkistä.
Helsingin ja Uudenmaan piirissä toimii valmiustoiminnan ohjausryhmä, sosiaalitoiminnan ohjausryhmä ja nuorisotoiminnan kehittämisryhmä. Ryhmien tehtävät ja tavoitteet perustuvat järjestön toimintalinjaukseen ja piirin toiminnanaloihin.
Ryhmät kehittävät toiminta-aluettaan ja vaikuttavat osastojen toimintaan. Ryhmät tuovat asiantuntemusta ja näkemystä piirin hallituksen valmistelutyöhön. Piirin hallitus voi antaa ryhmille valmistelutehtäviä ja pyytää niiltä kannanottoja.
Hankkeen käynnistymisestä uutisoitiin Punaisen Ristin nettisivuilla 23.10.2014: http://www.punainenristi.fi/uutiset/20141022/taytta-elamaa-tyoelaman-jalkeen
Keskustoimistoon haetaan koulutussuunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 30.9.2015 asti. Tehtävän aloitus mahdollisimman pian.
Keskustoimiston terveyden ja hyvinvoinnin yksikkö vastaa valtakunnallisesti Suomen Punaisen Ristin ensiavun ja terveystiedon sekä hätäensiavun kouluttajien perus- ja täydennyskoulutuksesta, koordinoi ja kehittää ensiapuohjelmia, ja niihin liittyviä koulutuksia sekä tuottaa ensiapuun liittyvää opetusaineistoa.
Syksy tuo jokaiselle meistä aina jotain uutta, oli se sitten pientä tai suurta. Valoisa alkusyksy innostaa meitä usein kokeilemaan uusia harrastuksia tai luonto kutsuu rentoutumaan.
Tänä syksynä Klaukkala-Lepsämä osasto käynnistää ystävätoiminnan nuorille. Tarkoituksena on tehdä toiminnasta juuri nuorten näköistä ja kaikki uudet ideat otetaan mielellään vastaan!
Joulun pyhät lähestyy, mutta kaikille meille se ei kuitenkaan ole ilon ja riemun asia. Pöytään olisi mukava laittaa kystä kyllä, mutta työttömyys ja tiukka taloustilanne ei kaikille siihen anna mahdollisuutta.
Ensiapuryhmämme on haastettu mukaan tapahtumaan jonka avulla voit muutaman euron panoksella saada levitettyä iloa vähävaraisempiin perheisiin.
Tee näin: