syyskuu 2014

Omaishoitajuus alkaa, kun läheinen sairastuu, vammautuu tai jostain muusta syystä ei selviydy arjesta omatoimisesti. Omaishoitaja tai läheinen haluaa antaa läheiselleen mahdollisuuden asua kotona tutussa ympäristössään. Näitä toisesta huolehtivia ihmisiä ei saa jättää yksin selviytymään erilaisista hoitotilanteista ja tunteiden mylläkässä. Arjen haasteet vaativat vertaistuen lisäksi tietopainotteista toimintaa.
Tuomas Telkki
 
Tervetuloa ensiauttajien täydennyskoulutusviikonloppuun 2.-4.9.2016. Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet julkaistaana toukokuun aikana.
Kaija Toivonen
Yhdeksän ystävätoimintaryhmän jäsentä vetäisi taas ylleen punaisen Vapaaehtoinen-liivin. He olivat valmiina antamaan aikaansa palvelutalo Mäntykodon dementoituneille asukkaille. Torstai 25.9. oli sateinen päivä, mutta kuitenkin kolme talon asukasta halusi lähteä ulkoilemaan. He saivat saattajat mukaansa virkistävälle lenkille. Muiden kanssa juteltiin sisätiloissa joko kahdestaan omissa huoneissa tai isommalla joukolla yhteisissä tiloissa.
Virpi Kallio
Syksyn 2014 nälkäpäiväkeräys tuotti Pukkilassa 1837 euroa. Summa koostuu Onnintorilla 20 syyskuuta järjestetyn nälkäpäivätorin tuotosta (torikahvio, nälkäpäiväleivän ja -pullan myynti ja arpajaiset) sekä lipaskeräyksestä. Kiitos kaikille Punaisen Ristin työtä tukeneille!
Riitta Tenlén
Rauman osaston Nälkäpäivä-keräyksen tuotto tänä vuonna on 18.000 euroa, joka on lähetetty lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.
Suurkiitos kaikille kerääjille, lahjoittajille, kouluille, yhteistyökumppaneille ja keräykseen osallistuneille vapaaehtoisille.
Keräystä suoritettiin torstaina, perjantaina ja lauantaina kauppakeskuksissa (Prisma, Citymarket, Pic´n Pay ja S-Market Äyhö). Limppuja myytiin 700 kpl.
KS
Nälkäpäivä 2014 Sääksjärvellä
Nälkäpäivä-keräys järjestetään 18. – 20. syyskuuta jo 34. kerran. Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.
 
Nälkäpäivä-kerääjiä on sekä Söderkullassa että Nikkilässä!
Merja Lahdenpää
Ikäihmisten ilon iltapäivä keräsi Tykköön kylätalolle tuvan täyteen väkeä viime viikolla. Melkein sata henkeä saapui paikalle. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Punaisen Ristin Satakunnan piirin Arjen turvallisuushanke, Jämijärven osasto ja Tykköön Seudun kyläyhdistys. Aluksi emännät tarjosivat maukkaat kahvit kastamisineen.
Teija Matalamäki
Ystävätoiminnan alueellisen tuen kehittämisprojekti järjesti vastuukouluttajilleen resurssikouluttaja-koulutuksen 13.9.2014 Seinäjoella. Keskustoimiston koulutussuunnittelija Sole Noranta oli ilahtunut monipuolisesta ja innokkaasta vastuukouluttajajoukosta, jolla oli koulutuskokemusta ja erilaisia ajatuksia vapaaehtoiskoulutuksista.
Riitta Tenlén
JOKAISELLE LÖYTYY SOPIVA LAHJOITUSKANAVA
Rauman osaston tavoitteena on Nälkäpäivä-keräyksessä kerätä 15.000 euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Keräystä voi kartuttaa ostamalla limpun, laittamalla rahaa keräyslippaisiin keräyspaikoilla, tekstiviestillä tai MobilePaylla numeroon 60925.
Raumalla kerätään rahaa seuraavasti: