syyskuu 2014

Jarkko Mikkonen
Nälkäpäiväkeräys järjestettiin 18. - 20. syyskuuta jo 34. kerran. Salon osasto sai lipaskeräyksellä ja nälkäpäiväleipien myynnillä yhteensä 6125,67 euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston käyttöön. Suuri kiitos kaikille keräykseen osallistuneille. 
Omaishoitajuus alkaa, kun läheinen sairastuu, vammautuu tai jostain muusta syystä ei selviydy arjesta omatoimisesti. Omaishoitaja tai läheinen haluaa antaa läheiselleen mahdollisuuden asua kotona tutussa ympäristössään. Näitä toisesta huolehtivia ihmisiä ei saa jättää yksin selviytymään erilaisista hoitotilanteista ja tunteiden mylläkässä. Arjen haasteet vaativat vertaistuen lisäksi tietopainotteista toimintaa.
Tuomas Telkki
 
Tervetuloa valtakunnalliseen ensivastekouluttajien ja ensiauttajien täydennyskoulutukseen. Kouluttajien osalta viikonloppu alkaa jo perjantaina 7.11. ja ensiauttajat liittyvät mukaan lauantaina. Tarkemmat tiedot ja Digium-linkki liitteissä.
Tuomas Telkki
 
Tervetuloa ensiauttajien täydennyskoulutusviikonloppuun 2.-4.9.2016. Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet julkaistaana toukokuun aikana.
KS
Osastomme tämänvuotinen Nälkäpäiväkeräys onnistui mainiosti tuloksen ylittäessä viime vuotisen. Lipaskerääjämme toimivat vakiintuneiden isojen markettien kuten Lielahden Prisma ja Citymarket tiloissa lisäksi tällä kertaa myös Tesoman K-Supermarket Länsiportissa. 
 
Jutun kirjoittaja Outi Sipilä teki opintoihinsa liittyvän harjoittelun Punaisen Ristin Hämeen piirissä kesällä 2013. Hänen Pro gradu -työnsä käsittelee vapaaehtoistoimintaa kasvattajana elämänkulussa.
JS
Kun alkuvuodesta 2014 entinen Harjun osasto liitettiin Lielahden osastoon, niin saimme "luvan näkyä" myös Tesoma-päivän tapahtumassa ja siellähän me olimme hyvässä seurassa paikallisten yhdistysten kanssa.  Tavoitteemme oli näkyä mutta myös hankkia Nälkäpäivä-kerääjiä, koska Tesoman alueella ei meidän "joukoissamme" ollut vanhastaan yhtään nimiä. Onnistuimme mukavasti koska ehdotukseemme suhtauduttiin niin positiivisesti.
Kaija Toivonen
Yhdeksän ystävätoimintaryhmän jäsentä vetäisi taas ylleen punaisen Vapaaehtoinen-liivin. He olivat valmiina antamaan aikaansa palvelutalo Mäntykodon dementoituneille asukkaille. Torstai 25.9. oli sateinen päivä, mutta kuitenkin kolme talon asukasta halusi lähteä ulkoilemaan. He saivat saattajat mukaansa virkistävälle lenkille. Muiden kanssa juteltiin sisätiloissa joko kahdestaan omissa huoneissa tai isommalla joukolla yhteisissä tiloissa.
Jari Jokinen
Ensiapuryhmän vapaaehtoiset kävivät tänään Aurinkorinteen koulun turvallisuuspäivässä kertomassa 1-6-luokkalaisille asioita ensiavusta:
-millaisen haavan voi hoitaa kotona itse?
-millainen haava tarvitsee lääkärin apua?
-missä tilanteessa tarvitaan aikuisen apua, milloin täytyy soittaa heti hätänumeroon?
Lopuksi katsottiin pari lyhyttä videonpätkää diabeteksestä ja tajuttomuudesta.
Syyskuun verenluovutuksen saldo oli 54 pussia verta.
Verenluovuttajista kolme oli ensikertalaisia. Kaiken kaikkiaan paikalle tuli 58 luovuttajaa. Kiitos kaikille mukana olleille!
Kahvituksen lomassa järjestetyn oheisnäyttelyn aiheena oli tällä kertaa postikortit.
Pertti Mäkelän ottamia kuvia verenluovutuksesta löydät osoitteesta
Suomussalmen osasto on saanut  oman Ensiavun opettajan ja hän on Jouni Haverinen.Jouni sai Ensi- ja Terveystiedon kouluttajan pätevyyden Helsingissä 19.9.2014.
Osastomme käynnistää ensiapu -kurssit lähitulevaisuudessa.
1.9.2014 osastomme sai arvokkaan lahjoituksen Lions club Suomussalmelta, 1500 euroa elvytys -nuken hankintaan. Yllä oleva kuva on lahjoitustilaisuudesta.
 
Nälkäpäivän keräys on syyskuussa Punaisen Ristin merkittävin valtakunnallinen keräys.
Keräyksen tulos Laukaassa:  
n. 3600 euroa         
Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille ja kerääjille! Varat on tilitetty Punaisen Ristin katasrofirahastoon. 
                         
 
Tervetuloa verenluovutukseen!
Virpi Kallio
Syksyn 2014 nälkäpäiväkeräys tuotti Pukkilassa 1837 euroa. Summa koostuu Onnintorilla 20 syyskuuta järjestetyn nälkäpäivätorin tuotosta (torikahvio, nälkäpäiväleivän ja -pullan myynti ja arpajaiset) sekä lipaskeräyksestä. Kiitos kaikille Punaisen Ristin työtä tukeneille!
 On kaunis lauantaipäivä. Aurinko hellii vielä syksyyn kulkevaa kansaa. Manskilla loistaa punainen väri. Näky on kaunis. Sitä katsellessa tulee hyvä mieli. Aamu seitsemältä alkanut uurastus telttojen ja monenmoisten kalusteiden kanssa on tuottanut näyttävän kokonaisuuden. Suuri määrä SPR:n liiviin pukeutuneita vapaaehtoisia on jälleen hyvällä asialla. Kaikki osallistujat näyttävät niin kovin iloisilta. Ollaanhan itse kukin omalta osaltamme hiukkasen lievittämässä maailman ahdistusta.
Katja Leppälä
SPR Rymättylän osaston Käsityökerho teki ideamatkan Raision Käsityö- ja taidekulma Machia Designiin tiistaina 23.9.2014. Kurssi-illan aikana kymmenen innostunutta pakersi uusilla tekniikoilla koruja. Työn tuloksina syntyi kaulakoruja sekä heijastinnauhaa sisältäviä korukoristeita. Kyllä meillä oli hauskaa - nauru ja ilo raikasi pöydän ääressä.
Katja Leppälä
SPR Rymättylän osasto järjesti Nälkäpäivän lipaskeräyksen 18.-20.9.2014. Lipaskerääjiä oli Salessa ja Siwassa sekä ns. kylmälippaita oli Rymättylän apteekissa, Rymättylän Osuuspankissa, Leipomo Tuulisolmussa ja Ravintola Otavassa. Kiitos yhteistyökumppaneille hyvästä yhteistyöstä.
Keräyksemme tuotto oli 1321,52 euroa. Lämmin kiitos vielä kaikille osallistuneille - kerääjille ja lahjoittajille!
Suomen Punaisen Ristin Töölön osasto osallistui tänäkin vuonna Nälkäpäiväkeräykseen. Osastolla oli keräysteltta Töölöntorilla, josta sai hakea keräyslippaan ja kerääjät perehdytettiin lyhyesti keräyksen saloihin. Teltalta sai myös ostaa Nälkäpäiväleipää, jotka tekivät kauppansa niin hyvin, että leivät loppuivat jo lauantain aamupäivän aikana. Torilta keräyslippaan haki kolmisenkymmentä kerääjää ja lisäksi keräykseen osallistui 23 Rudolf Steiner – koulun oppilasta.
Nälkäpäivä oli Juupajoella iloinen toritapahtuma. Matti Niemi oli jälleen keittänyt maittavaa keittoa toista sataa litraa. Keitto meni kaikki, jokunen ostaja jäi ilmankin. Ehkäpä ensi vuonna keitetään hieman enemmän.
Lämminsydämiset jauhopeukalot leipoivat jälleen runsain mitoin leipää. Erikoisuutena oli nyt myös keliaakiaa sairastavalle sopivaa leipää. Myös vanhan ajan ohrarievää ja ruisleipää kuului valikoimaan.
Riitta Tenlén
Rauman osaston Nälkäpäivä-keräyksen tuotto tänä vuonna on 18.000 euroa, joka on lähetetty lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.
Suurkiitos kaikille kerääjille, lahjoittajille, kouluille, yhteistyökumppaneille ja keräykseen osallistuneille vapaaehtoisille.
Keräystä suoritettiin torstaina, perjantaina ja lauantaina kauppakeskuksissa (Prisma, Citymarket, Pic´n Pay ja S-Market Äyhö). Limppuja myytiin 700 kpl.