elokuu 2014

Turun Tienoo
Syksy 2014 on alkanut ja ensimmäinen hallituksen kokouskin on takanapäin. Työn alla on lähestyvä Nälkäpäiväkeräys, samoin valmistellaan syyskokousasioita lokakuun kokousta varten. Verenluovutus on jälleen syyskuussa. Lokakuussa saamme esittelyyn SPR:n pakolaisteltan.
Jarkko Mikkonen (SPR)Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Paimion osasto järjestää lipaskeräyksen K- ja S-Marketissa sekä Tokmannissa 18.–20.9.2014. Kouluissa keräys järjestetään 19.9.2014.
 
Riitta Tenlén
Perinteinen Lapin, Luvian, Eurajoen ja Rauman ystävien yhteinen kesätapaaminen pidettiin 28.8.2014 Seurakunnan kesäkodilla Lapissa. Osastojen ystäviä oli saapunut paikalle lähes 60.
Tiina Lämsä
Perinteinen Kylinentori päivä Raahessa vietettiin 23.8.2014 Härkkätorin puistossa.
SPR Raahen osaston aktiiviset vapaaehtoiset esittelivät SPR:n ja osaston toimintaa.Ihmisiä kävi runsaasti tutustumassa ja kyselemässä ja lapsilla oli hymy herkässä saadessaa punaisen ilmapallon.
SPR Lieto Raija Kerttula-Rantanen
Liedon osasto on saanut uuden vahvistuksen Nälkäpäiväkeräykseen. Osaston uusi keräysjohtaja on SPR-aktiivi Daniel Meriläinen. Hänet "saattelee" tehtävään keräysjohtajanamme ansiokkaan ja pitkän pestin tehnyt Jarmo Ahto.
Mauri Ratilainen
Hei !
Juuri Sinua tarvitaan parin tunnin ajaksi Nälkäpäivän lipaskerääjäksi Korso-Rekola alueella 18.-20.9.14 päivittäin klo 12 - 18.00 (torstai ja perjantai) sekä klo 10 - 15.00 (lauantai).
Tekstaa tai meilaa minulle viimeistään 14.9., niin sovitaan Sinulle oma keräysaika- ja paikka!
 
Pia S
Nokian ensiapuryhmän harjoitukset alkavat perjantaina 12.9. klo 18.
Ryhmänjohtajakurssi n:o 91 tuotti taas 22 uutta kiltalaista. Onnittelut heille onnistuneesta kurssista. Paikan päällä piipahtaneena olen varsin vakuuttunut, että tapaamme heistä monet ensi vuonna Rantasalmella.
Projektiaikataulu
20.1. -20.2. Kolmas kommentointikierros.
20.2.-14.3. Tekstin muokkaus kommenttien perusteella ja viimeistely
14.3.-20.3. Toimeksiantajien (SPR+SM)viimeinen tarkastus + työn hyväksyntä kokous
Viikolla 15 karttaharjoitus:
” Stage Two: Two table-top exercises are conducted
akl
Jämin kiltapäivillä 2014 julkaistiin Killan 40-vuotis historiikki kirja. Kirja antaa kattavan kuvan Killan neljästä vuosikymmenestä. Kirjaa saa lunastaa Heikki Sederholmilta, Seppo Valkamalta ja Ismo Lehtoselta 20 € hintaan (+postimaksu)
Espoo-päivänä lauantaina 30.8. Lippulaivalla tapahtuu klo 10-16
- Reddie-koira viihdyttää lapsia
- kasvomaalausta
- ensiapubussi - tule tutustumaan!
- osaston edustajat ovat paikalla
- ensiapunäytöksiä/harjoituksia
Rauman ea-ryhmä
Rauman edustalla Nurmeksen saaressa järjestettiin iso öljyntorjuntaharjoitus 15.-17.8.2014. Harjoitus oli ensimmäinen tämän tyyppinen harjoitus Suomessa. Harjoitukseen osallistuivat Satakunnan pelastuslaitos, Maanpuolustuksen Merikoulutuspiiri (MPK), WWF:n öljynkeräysryhmä, Vapepa ja Suomen Punainen Risti.
Lue lisää harjoituksesta: http://rednet.punainenristi.fi/node/14820
Kokkolassa ja Kälviällä järjestetään syyskuussa ystävätoiminnan, yhden illan mittaiset ystävätoiminnan lyhytkurssit, joilta saa hyvät valmiudet Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaan! Kurssi ei sitouta vielä mihinkään, mutta sen kautta pääsee hyvin sisälle vapaaehtoistyöhön Punaisella Ristillä! Kurssi on ilmainen ja saat myös todistuksen! Katso lisätiedot Koulutus-osiosta!!
Pauliina Sillanpää
Messukylän osaston vapaaehtoiset kerääjät jalkautuvat kaduille ja kauppakeskuksiin vuosittain Nälkäpäivänä, mutta myös silloin, kun apua tarvitaan maailmalla äkillisesti. Kerääjäringissä olet mukana auttamisen ketjussa ja teet konkreettista työtä toisten auttamiseksi.
Tapiolan osasto on jälleen mukana Nälkäpäivässä 18.-20.9.2014. Keräyskeskuksemme on Yhteisötuvalla Tapiolassa. Tule sinäkin keräämään, vaikka vain hetkeksi! Lisätietoa keräyksestä saat Keräystoiminta-sivultamme.
Syksyn ensimmäinen Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Tässä numerossa on mm. tietopaketti 18.-20.9. järjestettävästä Nälkäpäivä-keräyksestä, tietoa ansiomitalien ja ansiomerkkien hakemisesta ja tulevan syksyn koulutuksista.
Suomeksi lehti löytyy täältä ja ruotsiksi täältä.
Hyvän elämän eväät kriisialueilla, onko niitä? Teematilaisuus Nälkäpäivän alusviikolla
keskiviikkona 10.9. klo 13.30-14.45
Töölön Palvelukeskuksen auditorio, Töölönkatu 33, 00260 Helsinki.
Puhujana Suomen Punaisen Ristin delegaatti Otto Kari. Otto Kari on myös Punaisen Ristin hallituksen varapuheenjohtaja. Mukana myös Töölön osasto kertomassa kuulijoille lähestyvästä nälkäpäivästä, voit ilmoittautua myös kerääjäksi.
Tervetuloa maksuttomaan teematilaisuuteen!
SPR Mäntsälän osaston ensiapuryhmän syksyn 2014 ensimmäinen harjoitusilta on
ke 10.9.2014 klo 18:30
Kotokartanon kellarikerroksessa,
osoite: Kaakkumäentie 1-3, Mäntsälä.
Tervetuloa mukaan!
Altti Näsi
Punaisella Ristillä vietetään perheiden vuotta. Tämä on näkynyt kaikessa tekemisessä ja Hämeen piiritoimistolla alettiin jo vuotta aiemmin miettiä mahdollisuutta järjestää perheleiri. Kantavana ajatuksena oli järjestää tapahtuma, jonne kaikenlaiset perheet olisivat tervetulleita.