heinäkuu 2014

KUKONHIEKAN PÄIVÄTANSSIT ONNISTUIVAT YLI ODOTUSTEN!
Kalevi Puukko
MIKÄ ON VAPAA -HANKE?
VAPAA – Vapaaehtoiset pakolaistyössä on Suomen Punaisen Ristin ja Euroopan pakolaisrahaston (Solid/ERF) rahoittama valtakunnallinen hanke, joka edistää vapaaehtoisten osaamista ja valmiutta pakolaisten kotoutumista tukevassa järjestö-, vapaaehtois-, ja koulutustoiminnassa omilla alueillaan. Hanke toimii myös järjestö- ja viranomaisyhteistyön vahvistamiseksi paikkakuntien pakolaistyössä.
SPR:n Polvijärven osaston Ystäväpalvelun pitkäaikainen vetäjä Helka Sorsa luovutti tehtävänsä Jatta Hirvoselle. Jatta kävi tutustumassa osaston ystäviin ja vapaaehtoisiin kuukausikokouksessa heinäkuussa. Jatta ottaa tehtävät vastaan heti, mutta Helka on luvannut olla alussa mukana mm. pienryhmäkotivierailuissa.
Ystävätoiveista ym. voi soittaa Jatalle, puhelin 045 8524288.
Tiina Lämsä
Suuren suosion saavuttanut koko perheelle tarkoitettu Pikkulahti Kids järjestettiin jo komannen kerran 15.7. Raahessa. Tapahtuma järjestettiin yli 20 yhdistyksen ja järjestön  vapaaehtoisvoimin ja oli ilmainen osallistujille.  
 
 
Kannattaa käydä kurkkaamassa ohjelmia ja laittaa mielenkiintoiset ryhmäillat kalenterin muistiin...
Nähdään syksyn ryhmäilloissa!
Kesäterveisin, Tuuli, Minna ja Pekka
 
Altti Näsi
Osastomme pitkäaikainen vankilavierailija ja aktiivi Erkki Salo on saanut vankeinhoidon arvostetun huomionosoituksen.
Oikeusministeri Anna-Maija Henriksson on 9.7.2014 myöntänyt vankeinhoidon ansioristin kolmelle vankeinhoitotyössä kunnostautuneelle henkilölle.
Vankeinhoidon ansioristi on vuodesta 1957 alkaen voitu myöntää vankeinhoitotyössä kunnostautuneelle henkilölle. Oikeusministeri myöntää ansioristin Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajan esityksestä.
Alkukesän kukkaloisto oli parhaimmillaan, kun senioriryhmät Aurinkoiset ja Mukavat vierailivat 10.6. Pakilan siirtolapuutarhassa neljän palstanpitäjän kutsumina. Saimme tutustua hyvin hoidettuihin ja upeisiin puutarhoihin kolmessa mökkipihassa, nauttia Marja-Liisan grillaamista makkaroista, Pirkon rapeista vohveleista ja seurustella Evan veikeitten koirien kanssa. Sääkin suosi, vaikka taivas pilveili uhkaavasti, mutta sade pysytteli kuitenkin poissa.
Varpu Vuorenrinne
Kuinka siirrän 90 kiloisen pyörätuolista sänkyyn? Miten nostan liikuntarajoitteisen ylös upottavalta sohvalta? Näihin ja muihin siirtoihin liittyviin pulmatilanteisiin saatiin koulutusta ja käytännönharjoitusta Omaishoitajien hyvinvointileirillä Heinolassa.
Nivalan osaston sivuja päivitetty ja tehty pieniä muutoksia 26.2.2015. Ensiapuryhmän harjoitus ohelma löytyy nykyään myöskin hieman helpommin Toiminnan esittelyä linkistä -> Ensiapuryhmä -> Ensiapuryhmän harjoitusohjelma. Sekä kaikki ensiapuryhmään liittyvät asiat ovat nykyään samassa Toiminnan esittelyä -> Ensiapuryhmä, kuten päivystystiedot ja ensiapuryhmän uutiset.
 
Lauantaina 19.7 vietettiin leppoisaa kesäpäivää Koivulehdossa. Grillattiin makkaraa, juotiiin mehua ja syötiin kakkua.
Nauttittiin Penan poikien lauluesityksistä, Jorman haitarin säestyksellä.                                                              
 
 
Tavastilan museolla oli su 13.7 kotiseutuviikon päätöshartaus.
SPR-ystävät ja muutamat avuliaat miehet kuljettivat läheisen Koivulehdon asukkaat ja muita vanhuksia tilaisuuteen.
Satakunnan piirin jäsenmatka Solferinoon ja Geneven heinäkuussa sai mukaansa 29 innokasta ristiläistä. Viikon mittaisen matkamme aikana teimme retken Punaisen Ristin museoon Castiglione delle Stivieren kylään, jossa saimme nauttia innostuneen oppaamme Maran selostuksesta järjestömme historian alkusynnystä, Henri Dunant´sta ja Solferinon taistelusta.Museon jälkeen kävimme myös Solferinon sodan muistomerkillä sekä ihmettelemässä luukirkkoa.
Pipsa Kirjavainen
Turun osaston ensiapuryhmille kesä on vuoden kiireisintä aikaa. Yleisötapahtumien järjestäjiltä edellytetään ensiavun tarjoamista tapahtuma-alueella, ja useimmiten ensiapu hankitaan ostopalveluna tapahtumaorganisaation ulkopuolelta. Varsinais-Suomen suurimpana päivystyksiä tekevänä osastona Turun osasto vastaa tänäkin kesänä kymmenien tapahtumien kävijöiden ensiavusta.
Aino Haavisto
Kurikan ensiapuryhmän syksyn toiminta alkaa 7.8.2014 klo 18.30.
Aloitamme syksyn toimintamme uudessa toimipisteessä Arontie 1. Olemme nyt siirtyneet uuteen paikkaan ja seuraava kokous 23.10. on uudessa paikassa.
Toivotamme kaikki ensiavusta kiinnostuneet tervetulleeksi hyödyllisen harrastuksen pariin.
Tervetuloa
 
Heli Laakkonen
Punaisen Ristin pakolaisteltta pystytettiin tänä vuonna Ilosaarirockiin. Teltalla kävikin kiinnostuneita tutustumassa pakolaisten oloihin ja kuuntelemassa oman käden kokemuksia pakolaisleirin rakentamisesta. Myös Pluspisteellä riitti tavalliseen tapaan runsaasti kävijöitä.
Heli Laakkonen
Viikonloppuna 12.-13. heinäkuuta Joensuussa järjestetty Ilosaarirock toi 52 000 juhlijaa paahtavan auringon alle. Punainen Risti oli mukana tapahtumassa noin sadan vapaaehtoisen voimin, ja oli festarikävijöiden tavoitettavissa ensiaputeltalla, Pluspisteellä sekä pakolaisteltalla. Tututtuun tapaan festivaali sujui rauhallisesti, ja myös vapaaehtoiset pääsivät nauttimaan rennosta tunnelmasta.
Salon osasto on kesällä esittelemässä toimintaansa ns. kotiseutupäivillä. Lauantaina 12. heinäkuuta olimme Kiskossa ja sunnuntaina 13.7. Suomusjärvellä. Elokuussa osasto on mukana vielä Muurlassa pidettävässä tapahtumassa. Tilaisuuksissa kävijöillä on mahdollisuus mm. maksuttomaan verenpaineen mittaukseen.
Liisa Flinck-Vasama
Vapaaehtoistominnan keskus Tampuri muutti tänään. Toiminta käynnistyy elokuussa uusissa tiloissa, Polttimonkatu 4.
Terveisiä Café Kryptan pitäjiltä, kahvitusviikkoon mahtui sadeviikon hiljaiseloa sekä suoranaista tungosta. Laila Nuotio kertoo: "Tämä yhdeksäs kryptakesämme alkoi poikkeuksellisesti kirkkokahvituksella 1.6. ja loppui pappisvihkimyssunnuntaihin 8.6. Tuo pappisvihkimyskahvitus oli varsin vauhdikas parituntinen rupeama jonka aikana palvelimme noin kolmea ja puoltasataa vierasta! Ruutinillahan tuo meni ja kehuja hyvin organisoidusta tarjolusta tuli.
Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettiin Toijalan seudun Reserviläisten mökillä Saajanmajalla tapahtumaviikonloppu pirkanmaalaisille kehitysvammaisille.
Tapahtuma oli useamman paikallisen yhdistyksen yhteistyössä järjestämä ja mukana oli aktiivinen joukko vapaaehtoisia toimijoita.