kesäkuu 2014

Suomen Punaisen Ristin korkein päättävä elin, kolmen vuoden välein kokoontuva yleiskokous järjestettiin Turun Messu- ja kongressikeskuksessa 7.-8. kesäkuuta.
Turun yleiskokouksessa päätettiin järjestön tavoitteista ja toimintalinjauksista seuraavalle kolmelle vuodelle. Lisäksi valittiin uusi luottamusjohto eli puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, hallitus ja valtuusto.
Ville Louko
Törnävän leirintäalueen ensiapupäivystys on sujunut hyvin, eikä suurempia vammoja ole vielä tarvinnut hoitaa. Muutama henkilö on ollut yön yli tarkkailussa. Suurin ruuhkahuippu saavutetaan ensiapupisteellä todennäköisesti lauantai-iltana ja sunnuntain aamuyön aikana, kommentoi ryhmänjohtaja Mari Möykkymäki, Seinäjoen osaston ensiapuryhmästä.
Ville Louko
Provinssirock 2014 alkoi Seinäjoella 26.6.2014 rauhallisissa merkeissä. Perjantai aamuun mennessä oli hoidettu muutamia asiakkaita, mutta suuremmilta vammoilta ollaan vielä vältytty. Törnävän leirintäalueella oli runsaasti vapaata leiriytymistilaa ja suurin osa festarivieraista saapuvat perjantaipäivän aikana.
Ensiapuryhmän päivystyspiste sijaitsee Törnävän koululla aina sunnuntai-iltaan asti. Päivystyspiste on auki läpi yön osoitteessa Törnäväntie 25.
Festarikesä on käynnistynyt ja festareita on tänäkin vuonna ympäri Suomea runsaasti. Tässä päivitetty (26.6.) festarilista heinä- ja elokuulle. Klikkaamaalla otsikkoa saat liitetiedoston näkyviin.
Ole yhteydessä ja ilmoittaudu osoitteessen festarit@punainenristi.fi jos haluat lähteä tekemään päihdepäivystystä sinulle sopivaan tapahtumaan. Sinulla tulee olla käytynä VarPu- ja/tai PäNe- kolulutus.
Punaisen Ristin viikolla järjestettiin Laukaan S-Marketissa osaston toiminnan esittelyä, arvontaa ja yritettiin houkutella uusia vapaaehtoisia mukaan mukavaan toimintaan. Lapsilla - ja miksei aikuisillakin - oli mahdollisuus tutustua tintamareskiin, naamatauluun. 
Veripalvelun syksyn 2014 päivämäärät:
7.7., 18.7., 1.8., 22.8., 5.9., 19.9., 3.10., 24.10., 7.11., 21.11., 5.12., 23.12.
Tilaisuudet järjestetään aina Vuorikeskuksella klo. 13:00 - 18:00, Vuorikatu 2-4, Vaasa. Veriryhmät ja kunkin ryhmän tilanteen voit tarkistaa osoitteesta:
http://www.veripalvelu.fi/
 
Piirin ystävätoiminta pyörähtää kesätauon jälkeen käyntiin Syysstartin siivittämänä.
KIRPPUTORI MUUTTANUT KERROSTA YLEMMÄS (16.6.14)
SAMA OSOITE KUIN ENNENKIN
KULKU TALON PÄÄDYSTÄ ULKOKAUTTA
 
Marina Spets
Teksti: Anita Hartikka
Suomen Punainen Risti sai pienehkön rahalahjoituksen, jonka lahjoittaja halusi käytettäväksi yksinäisten vanhusten tukemiseen ystävätoiminnan keinoin.  Piirien ja osastojen kanssa tehtiin yhteistyössä ”tukea vanhuksille”- lahjoitukselle käyttösuunnitelma.
Riikka Juntunen
Suomen Punaisen Ristin yleiskokous pidettiin Turussa 7.6. – 8.6.2014. Yleiskokouksessa linjattiin toiminnan painopistealueita seuraavalle kolmelle vuodelle sekä valittiin henkilöitä luottamustehtäviin. Pohjois-Helsingin osastosta Suomen Punaisen Ristin valtuustoon valittiin Katja Kuusela sekä Juhani Parkkari.Tervetuloa tutustumaan osastomme toimintaan ja kuulemaan vapaaehtoistoiminnasta.  Tilaisuus järjestetään 25.9. klo 18 alkaen osastomme omassa toimitilassa, osoitteessa Hämeentie 85-89
Tervetuloa mukaan toimintaamme! Tekijöitä tarvitaan aina!Johan Avery
As we know, the Balkans has suffered from the worst flooding in 150 years. There are nearly 50 casualties and tens of thousands of people have lost their homes.
When Ph.D. student Ana Andjelkovic heard about the tragedy in her native region she decided to act. Ana gathered a group of colleagues from the Tampere BioMediTech Institute organized a fundraising event at the Pyynikki beach in Tampere in order to help the victims of the floods.
Tässä ja nyt -lehti 3/2914 on ilmestynyt. Kesäkuun lehdessä on kuulumisia mm. Turussa pidetystä yleiskokouksesta. Lehden voit lukea täältä.
Liisa Flinck-Vasama
Viola-kodin Terhokerho aloitti sunnuntaina. Mukana oli kaksikymmentä eri-ikäistä ihmistä.
Leikki yhdistää sukupolvet, Terhokerhossa kukaan ei ole yksin.
Koko Suomi leikkii on MLL:n ja SPR:n yhteinen kolmevuotinen suurhanke, jonka tavoitteena on muistuttaa leikin merkityksestä ja saada kaikenikäiset suomalaiset leikkimään yhdessä. Hankkeen tehtävänä on luoda sukupolvien kohtaamispaikka eli Terhokerho jokaiseen Suomen kuntaan.
Altti Näsi
Vilppulan Punaisen Ristin paikallisosasto järjesti viime viikolla lettukestejä paikallisille senioreille kahdessa eri paikassa; Suomelanrinteen asukkaille 10.6 ja Harjukadun asukkaille 11.6.
Hämeen piiri sulkee ovensa ja siirtyy kesälomille torstaina 19.6. klo 14.00 Kauppa ja toimisto ovat jälleen avoinna maanantaina 4.8. normaalien aukioloaikojen mukaan.
Kesän ajan Hämeen piirin työntekijöitä tavoittaa numerosta 040 809 6852
Valmiutta koskevissa asioissa ota yhteyttä vs. valmiuspäällikkö Tapani Huhtalaan: 040 589 5780
Muissa kiireellisissä asioissa ota yhteyttä toiminnanjohtaja Pentti Savolaiseen: 040 776 4891
Aurinkoista kesää!
Punaisen Ristin yleiskokous Turussa onnistui hyvin. Uuden puheenjohtajan Pertti Torstilan johdolla lähdetään nyt toteuttamaan seuraavalle kolmivuotiskaudelle hyväksyttyä toimintalinjausta. Yleiskokouskauden teemana on "Iloa auttamisesta".
Yleiskokousjärjestelyissä oli mukana yli sata vapaaehtoista, ja Varsinais-Suomen piirin alueelta kokouksssa oli 47 äänivaltaista kokousedustajaa. Ilman aktiivisia vapaaehtoisia eivät kokousjärjestelyt olisi onnistuneet.
Leena Tiainen
Tule tutuksi – Yhteispalvelupisteen esittelytilaisuus
Nina Karuneva
Omaishoitajien tukitoiminta esittäytyi Punaisen Ristin Yleiskokouksessa Turussa 7.-8.6. niin Forum Mariniumissa kuin Messukeskuksessa. Tukitoiminnan eri toimintamuotoihin sai tutustua ja antaa palautetta muun muassa tilkkutäkki -menetelmän avulla. Omaishoitajat korostivat tarvitsevansa työssään jaksamiseksi tietoa, tukea, neuvontaa ja arjesta irrottautumista sekä ehdottomasti keskustelua ilman sääliä.