toukokuu 2014

 Sirpa Lehtimäki
SPR:n yleiskokoukseen liittyvä näyttävä "Iloa auttamisesta" -tapahtuma on jo rakentumassa Forum Marinumin aukiolle Turussa. Jo viikkoa ennen tapahtumaa aukiolle rakennettiin iso sairaalateltta, sillä sitä hyödynnetään myös Itämeri-viikon tapahtumissa Aurajoen rannassa.
Keski-Helsingin osaston ensiapuryhmä oli Punaisen Ristin viikolla tiistaina 6.5. esittelemässä omaa toimintaansa ja samalla vähän järjestöäkin Ruoholahden S-Marketissa. Toimintaa esiteltiin neljän tunnin ajan vapaaehtoisten voimin. Jokunen kiinnostui myös lähtemään mukaan toimintaan mistä vapaaehtoiset olivat erityisen ilahtuneita!
Jyri Joki
Koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista juhlitaan tulevana lauantaina 31.5.2014. Turku-operaatio turvaa jälleen nuorison juhlaillan viettoa eri puolilla kaupunkia. Auto- ja jalkapartiot päivystävät Turun keskusta-alueella, uimarannoilla sekä muilla suosituilla kokoontumispaikoilla. Juhlijoita autetaan tarpeen mukaan niin pienten haavojen hoidossa kuin viranomaisavun saamisessa.
Jenni Ruola
Lempäälän SPR:n osasto oli uudella, hienolla S-Marketilla esillä kertomassa toiminnastaan lauantaina 10.5.2014. Muutama uusi jäsen saatiin osastolle, tervetuloa. Lisää otamme mielellämme vastaan. Jäsenyys osastossamme ei velvoita mihinkään. Halutessasi olet tervetullut toimintaamme mukaan esimerkiksi lipaskerääjäksi Nälkäpäivänä, nyt alkavaan Maahanmuuttajatoimintaan (kahvilatyyppinen) tai esimerkiksi satunnaisiin kahvituksiin, joihin välillä tulee kutsuja.
Avainvapaaehtoisen polku esittäytyy yleiskokouksessa Turussa 7.-8.6.2014. Olemme mukana Messukeskuksen A-hallin toimintatorilla. Tule tutustumaan, mitä Avainvapaaehtoisen polku – projekti on tuottanut Punaisen Ristin työntekijöiden ja vapaaehtoisten tueksi. Tukimateriaalien tarkoituksena on selkiyttää ja varmistaa avainvapaaehtoisten tehtäviä ja tukemisen tapoja vapaaehtoisen polkua seuraten.
Punaisen Ristin yleiskokous järjestetään Turussa 7.-8.6.2014. Yleiskokoukseen liittyy myös Iloa auttamisesta -tapahtumatori. Aurajoen varteen Forum Marinumin edustalle 7.6. kohoava tapahtumatori esittelee Punaisen Ristin moninaista toimintaa. Paikalla on myös Ruissalon osaston vapaaehtoisia kertomassa Mamu-ryhmän vapaaehtoistoiminnasta. Nähdään tapahtumatorilla klo 10-16 välillä! 
Tiina Lämsä
Raahessa vietettiin  kevättapahtumaa yhdessä 23:n vapaaehtoisten, ystävätoiminnan, veripalvelun, ensiapuryhmän ja pointtilaisten kanssa. Luonto oli kauneimmillaan, lämmin aurinkoinen päivä ja raikas meri vieressä. Oli mukava tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin rauhallisessa Varvin kotamajassa ja sen ympäristössä. Juttu luisti makkaran paiston ja nokipannukahvin voimin.
Raaheen on saatu ensiapuryhmä
Ydinporukka on saatu kasaan. Nyt on 10 henkilöä valmentautunut ensiapukursseilla ja harjoituksissa. Nyt tavoitteena on lisäkoulutus ja päivystysvalmiuden hankkiminen.
Innostusta on ja kovasti odotetaan päivystykseen pääsyä. Raahessa on  hyvä kouluttajavalmius ja se mahdollistaa uusien koulutusmahdollisuudet paikkakunnalla.
 
Lahden Talot Oy:n nettisivuilta
Uskomatonta, miten toukokuun säät voivat vaihdella. Ihana hellekausi päättyi kuin veitsellä leikaten. Tänään 27.5. sataa ja tuulee ja lämpötila on pudonnut +5 asteeseen ja juuri tänään olimme aikoneet järjestää hoivakoti Onnenkodon asukkaille mukavan ulkoilutapahtuman. Vain yksi reipas vanhus halusi lähteä ulkoilemaan saattajanaan yksi ystäväryhmäläisemme. Muu ryhmä siirtyi sisätiloihin ja pareittain menimme eri puolille taloa. Juttelimme asukkaiden kanssa ja itse esim.
Pirjo Vesala
Helsingin ja Uudenmaan piiri oli yhdessä Töölön osaston  sekä Hyvän elämän eväät- hankkeen kanssa mukana Maailma Kylässä - festivaaleilla Kaisaniemen Puistossa Mahdollisuuksien tori- teltassa. Kävijöitä oli paljon ja kiinnostuneita yhteydenottoja ja kysymyksiä tuli koko ajan. Festivaalin järjestäjien mukaan viikonloppuna vieraili molempina päivinä 40 000 kävijää.
Sanna Breilin
Vapaaehtoisten virkistysretkellä Meriharjun luontotalolla Vuosaaressa sää suosi meitä muutamaa virkistävää vesipisaraa lukuunottamatta. Rasteilla pohdittiin Punaisen Ristin merkin oikeaoppista käyttöä, osallistuttiin tietovisaan ja kolmioliina - muotishowssa harjoiteltiin kolmioliinankäyttöä mitä erilaisimpina asusteina.
Virpi Kallio
Toukokuussa 2014 Pukkilassa järjestetty verenluovutus tuotti 56 pussia verta. Verenluovuttajista yksi oli ensikertalainen. Kaikkiaan verenluovutukseen ilmoittautui 64 henkilöä.
Seuraavan kerran Pukkilassa voi luovuttaa verta 24. syyskuuta 2014. Laita päivämäärä jo nyt kalenteriisi.
Kiitos kaikille mukana olleille!
Pertti Mäkelän ottamia kuvia verenluovutuksesta löydät osoitteesta:
Liisa Flinck-Vasama
Osastomme vapaaehtoiset myivät lauantaina ruusuja Iskelmä PikNik - tapahtumassa Tampereella. Tulot menivät Punaisen Ristin keräykseen; Balkanin tulvien uhreille. Ruusut saimme lahjoituksena.
http://www.punainenristi.fi/lahjoita/balkanin-tulvat
Olemme poikkeuksellisesti suljettu perjantaina 30.5. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.
Tero Hintsa
Suomen ensimmäinen Kultaisen iän -kerho vietti 60-vuotisjuhliaan Suolahdessa 24.5.2014. Juhlan avasivat Suolahden osaston rahastonhoitaja Maija Linnala ja varapuheenjohtaja Minna Rajalin. Kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginvaltuutettu Harri Saastamoinen. Seurakunnan onnittelusanat lausui diakoni Jaana Sikorski.
Olet täällä:Etusivu › Tule ea-päivystäjäksi Jämsään Himos-kesän festareille Tule ea-päivystäjäksi Jämsään Juhannus-Himokseen sekä Pipefesteille!
 
Aurinkoista loppukevättä!
Tänään helle on hellinyt meitä ja paljon hymyileviä kasvoja on ollut liikkeellä.
Talvi ja kevät meni vauhdilla kohti kesää. Tänä vuonna osastomme täyttää 60 vuotta ja syyskokous (2013) päätti, että  juhlimme loppukesästä pyöreitä vuosia. Alustavasti olemme hallituksessa miettineet juhlaa la 9.8. Saatte juhlasta lisätietoa myöhemmin!
Henna-Maria Jalosalmi
Suomen Kulttuurirahasto on juhlavuotensa kunniaksi käynnistänyt kolmivuotisen suurhankkeen, jonka tavoitteena on innostaa kaikenikäiset suomalaiset leikkimään yhdessä.  Koko Suomi leikkii -hankkeen toteuttavatyhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti.
Koko Suomi leikkii on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton sekä Suomen Punaisen Ristin toteuttama kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on innostaa suomalaisia leikkimään yhdessä. Hankkeeseen on rekrytoitu 10 leikkilähettiä. Leikkilähetit toimivat Varsinais-Suomen, Savo-Karjalan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Kainuu- Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Etelä-Savo/Kymen, Uudenmaan, Hämeen ja Satakunnan alueilla.