toukokuu 2014

Tiina Lämsä
Raahessa vietettiin  kevättapahtumaa yhdessä 23:n vapaaehtoisten, ystävätoiminnan, veripalvelun, ensiapuryhmän ja pointtilaisten kanssa. Luonto oli kauneimmillaan, lämmin aurinkoinen päivä ja raikas meri vieressä. Oli mukava tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin rauhallisessa Varvin kotamajassa ja sen ympäristössä. Juttu luisti makkaran paiston ja nokipannukahvin voimin.
SPR:n Muonion osasto päivystää taas elokuun suurissa urheilutapahtumissa:
Tunturisuunnistus Pallaksella (Muonio) la-su 2.-3.8.2014
Ilmoittautumiset pikaisesti Ritvalle. Tervetuloa!
Nina Karuneva
Satakunnan piiri sai yhdeksän uutta Hoito- ja huolenpito kotona ja Terveydenhuollon asiakkaana kouluttajaa, kun sairaan-/terveydenhoitajat osallistuivat piirin omaishoitajien tukitoiminnan järjestämään perehdytyskoulutukseen. Perinteisellä Hoito- ja huolenpito kotona -kurssilla omaishoitaja tai muu hoitotyötä kotona tekevä saa tietoa kotihoidossa tarvittavista käytännön taidoista ja lisävarmuutta läheisen kotona hoitoon.
KS
Punaisen Ristin viikolla toripöytä, kierrätystä ja kestävää kehitystä Sääksjärvellä
Nina Karuneva
Perinteisillä omaishoitomessuilla Kankaanpäässä kävi taas kova kuhina, kun omaishoitajat, ammattilaiset, vapaaehtoistoimijat ja muut omaishoitoasioista kiinnostuneet tulivat kuuntelemaan ajankohtaisia luentoja, tutustumaan esittelijöiden toimintaan ja tuotteisiin sekä tapaamaan tuttuja.
ULKOILUYSTÄVÄ
Aloitimme  yhdessä Marttojen kanssa ystävätoiminnan Hoivakoti Onnenkarin asukkaiden parissa. Ystävärinkiin on ilmoittautunut 18 vapaaehtoista.
Tarkoituksena on ilahduttaa asukkaita kerran kuussa ulkoiluttamalla heitä lähimaastossa. Hoitokoti sijaitsee kauniin Mannerveden rantamilla.
Ulkoilemme tunnin verran pyörätuolia sekä rollaattoria apuna käyttäen.
Punaisen Ristin kuva-arkisto
Suomen Punaisen Ristin kansainväliset avustustyöntekijät ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka ovat lisäksi hankkineet vankan työkokemuksen kotimaassaan. SPR:n kansainvälisen avun henkilöreservissä on noin 1000 henkilöä.
Voit olla mukana Jalasjärvellä Punaisen Ristin toiminnassa vuonna 2018.
Osaston tapahtumista ilmoittelemme JP kunnallissanomissa, kauppojen ilmoitustauluilla sekä https://rednet.punainenristi.fi/jalasjarvi
 Erja Salmela
Länsi-Suomen piirin ensiapukilpailut käytiin 4.5.2014  Lapualla. Kilpailun järjestivät Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri sekä Lapuan osasto. Ensiapukilpailuissa on lavastettu aidon näköisiä tilanteita onnettomuuksista ja muista ensiapua vaativista tilanteista. Kilpailuissa joukkueiden toiminta arvioitiin ja pisteytettiin.