huhtikuu 2014

Marko Tervo / Punainen Risti
Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin vuosikokous järjestettiin 26.4.2014 Jyväskylän Paviljongissa. Paikalla oli edustus 19 eri osastosta ja paikalla oli yhteensä 42 äänivaltaista osastojen edustajaa.  Jyväskylän osastosta paikalla oli yhteensä 11 äänivaltaista vuosikokousedustajaa.
 Petteri Kivimäki
Suomen Punaisen Ristin Ähtärin osaston ystävät haastavat kaikki SPR:n vapaaehtoiset vaikuttamaan vanhusten ulkoiluoikeuden puolesta!
Nina Karuneva
Lähihoitaja omaishoitajan tukena -kurssin päätteeksi Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksen lähihoitajaopiskelijat järjestivät virkityspäivän 2.4. Satamalan alueen omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen. Ohjelmassa oli muun muassa hierontaa, käsienhoitoa ja tehtiin jopa Espanjan matka. Päivä päättyi yhteiseen ruokailuun ja hyvään mieleen. Omaishoitajat saivat mukavan irrottautumisen arjesta ja hoidettavatkin nauttivat hemmottelusta.
Marja-Helena Salmio
Terveyspiste syksyllä 2018
Terveyspiste jatkaa taas toimintaansa hyvinvointia tukevana kohtaamispaikkana, johon on helppo tulla. Tule keskustelemaan hyvinvoinnistasi, mittauttamaan verenpaineesi ja kehosi koostumus, sekä juomaan kanssamme kuppi kahvia. Tervetuloa!
Kaarinan Terveyspiste on avoinna joka toinen perjantai 7.9. alkaen klo 9.30-11.30 osoitteessa Puntari, Pyhän Katariinan tie 7.
Omaishoitajuus tuo perheelle eteen monenlaisia haasteita. Tunteet, arjen aikataulut, taloudelliset kysymykset, sukulaisuus- ja ystävyyssuhteet sekä monet muut elämänalueet joutuvat koetukselle. Omaishoitaja jättää omat harrastukset, keskustelu pyörii hoidetavan asioissa. Lakisääteisiä vapaita ei tule otettua, kun hoidettava ei halua mennä muiden hoitoon. Hoidettavaa ei uskalla jättää yksin kotiin, koska huoli hoidettavan pärjäämisestä yksin edes hetken on suuri.
Suomen Punainen Risti aloitti omien työntekijöiden voimin toteutetun face-to-face -varainhankinnan maaliskuussa 2014. Toimintamme jatkuu nyt kolmatta vuotta. Feissarimme työskentelevät talvikaudella pääasiassa ovilla ja kauppakeskuksissa, kesäkaudella panostamme katuvarainhankintaan. Feissauspaikkakunnista tiedotetaan sähköpostitse niitä Punaisen Ristin osastojen puheenjohtajia ja keräysjohtajia, joiden alueella feissausta tehdään kyseisellä viikolla.