huhtikuu 2014

Otto Virtanen
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmän vapaaehtoiset päivystävät Jyväskylän keskusta-aluella  30.4.2014 kello 19 alkaen turvaten nuorten vapun juhlintaa. Päivystys päättyy 1.5.2014 noin kello kolme  aamuyöllä.  Nuoriso-operaatioon osallistuu yhteensä kuusi ensiapupäivystäjää ja yksi harjoittelija Jyväskylän osaston ensiapuryhmästä.
Veli-Matti Ahtiainen
Piirin vuosikokous 2014
Vuoksikokous hyväksyi vuoden 2013 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi hallitukselle vastuuvapauden. Kokous hyväksyi myös vuoden 2014 toimintasuunnitelman ja talousarvion.
Piirin hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle seuraavat edustajat:
Turun osaston ensiapupäivystäjät turvaavat nuorten vapun viettoa 30.4.2014 osana perinteistä Turku-operaatiota. Ensiapupäivystäjät liikkuvat niin jalkaisin kuin päivystyspalveluauton kanssa nuorten suosimissa kokoontumispaikoissa klo 19.00 alkaen aina aamuyön pikkutunneille saakka. Operaatioon osallistuvat auttajat etsivät suosituilta kokoontumispaikoilta nuoria, jotka tarvitsevat apua päihtymisen tai loukkaantumisen vuoksi.
Katri Eskelinen/Matti ja Liisa
Punaisen Ristin Lapinlahden osaston vapaaehtoiset ovat perustaneet monikulttuurisen käsityökerhon yhdessä paikkakunnalle saapuneiden pakolaisnaisten kanssa.
”Tämä on tämmöinen vanhanajan ompeluseura”, kuvailee kerhon toimintaa Marjatta Turunen, yksi vapaaehtoisista ja käsityökerhon perustajista. ”Mutta kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että olemme yhdessä”, hän sanoo hymyillen ja kaataa samalla kahvia osallistujien kuppeihin.
Oletko sinä innokas ryhmänvetäjä? Haluatko olla luotsaamassa Kaveriksi-nuorilta nuorille ystävätoimintaa?
Toiminnan nykyiset vetäjät Mari, Elina ja Sanni kertovat mielellään Kaveriksi-toiminnan vetäjän roolista ja tehtävistä. Uusien vetäjien pesti alkaisi varsinaisesti syksyllä 2014, mutta nyt on hyvää aikaa tutustua toimintaan ja toimijoihin.
Kerro itsestäsi ja ideoistasi kaveriksi(at)sprkuopio.com
Hämeen piiri viettää vappua 1.-2.5. Toimiston & kaupan ovet ovat siis suljettuina torstaina 1.5. ja perjantaina 2.5.
Keskiviikkona 30.4. suljemme normaaliin tapaan klo 16.00
Hyvää vappua!
MIKÄ ON ELÄVÄ KIRJASTO?
Kiitämme sydämellisesti kaikkia Teitä tapahtuman mahdollistaneita ja tapahtumaa tukeneita henkilöitä ja tahoja.
Tapahtuman tuotto 1452 euroa on tilitetty ja jaettu tasan kolmen järjestön kesken: SPR:n Kuopion ystäväpalvelu, PS-Muisti ry ja Kuopion Sairaalaklovnit. Keräys- ja lahjoitustili on lopetettu.
Järvenpään osastossa aloitetaan syksyllä uudenlainen toimintamuoto: Kuukausitapaamiset. Tapaamisten ajankohdaksi on päätetty joka kuukauden ensimmäinen torstai ja tapaamispaikkana on osaston tilat Levysepänkatu 1:ssä. Ensimmäinen kuukausitapaaminen on torstaina 4.9.2014.
Anjala-Inkeroinen osasto on herätelty henkiin uudelleen ja meillä onkin joukossa nyt monipuolisia osaajia hallituksessa sekä mukana vapaaehtoistoiminnassa.
Pääpaino meillä on nyt ollut maahanmuuttajien parissa tehtävällä tukihenkilötoiminnalla ja olemme kiitollisia saamastamme tunnustuksesta!
Jatkossa haluamme tukea niin maahanmuuttajia kuin muitakin tarvitsijoita, kunhan saamme toimintamme kunnolla käyntiin.
Suomen Punaisen Ristin Tampereen osasto kutsuu jälleen kaikki ensiaputaitoiset joukkueet mittelemään taitojaan 6.9.2014 Tampereelle ensiavun maastokisoihin.
SPR  Palokan osaston tapahtuma 8.5.2014 S-Market Palokan tiloissa klo 10.00-17-00.
Kahvitarjoilu
Spr tuotemyynti päytä
Lipaskeräys
Tervetuloa !
Anne Sola
 
Suopellon ja Maijamäen yläasteilla olimme tekemässä SPR:iä ja sen toimintaa tutuksi ke 7.5. yhdessä Rymättylän osaston ja V-S:n piirin kanssa
Naantalin torilla olimme esittäytymässä la 10.5. ,  mukana Anne-nukke. Lahjoituksena saatuja voittoja jaoimme myytyjen arpojen muodossa ja lisäksi jaoimme lapsille ilmapalloja ja askartelupuuhaa.
 
 
Tervetuloa Hietalinnan koulutus- ja virkistyskeskuksen avajaisiin perjantaina 9.5.2014 klo. 18 alkaen.
Pääset tutustumaan Hietalinnan tiloihin ja tapaamaan järjestön pääsihteerin Kristiina Kumpulan. Paikalla on myös osastojen ja piiritoimiston väkeä. Iltaa on mahdollista viettää mm. makkaraa paistaen ja saunoen. Sauna lämpiää koko illan, joten varaathan mukaan omat saunakamppeet.
Keskiviikkona 21.5 klo 17.30 - 19.00
Keskiviikkona 18.6 klo 17.30 - 19.00
Keskiviikkona 30.7 klo 17.30 - 19.00
Keskiviikkona 27.8 klo 17.30 - 19.00
Ilmaista terveysneuvontaa, mm. verenpaineen mittausta ja verensokerin mittausta. Huom. ei tarvitse olla SPR jäsen. Myös ulkopaikkakuntalaiset ovat tervetulleita. Paikalla terveydenhuollon ammattilaisia.
Tervetuloa!
NP
Nummi-Pusulan osaston jäsenet Katri Finerus ja Iiris Anttila saivat tasavallan presidentin myöntämät pronssiset ansiomitalit.
Sekä Finerus että Anttila ovat toimineet yli kahdenkymmenen vuoden aikana aktiivisesti ja hyvin eri SPR: n tehtävissä.
Mitalit luovutettiin heille eilen 27.4.14 Pusulassa päättyneessä ystäväkurssissa.
Onnittelut Katrille ja Iiris Anttilalle!
Altti Näsi
Punaisen Ristin Hämeen piirin vuosikokous pidettiin 26.4. 2014 Rönnvikin viinitilalla, Laitikkalassa. Päivä oli aurinkoinen ja kokouspäivä sujui suunnitelmien mukaan. Kokouksessa valittiin Eira Kähtävä Messukylän osastosta piirin uudeksi puheenjohtajaksi ja Pia Yli-Pirilä Hattulasta piirin varapuheenjohtajaksi.
Mikkelissä  26.4.  pidetyssä piirin vuosikokouksessa  tehtiin seuraavat henkilövalinnat:
Piirin puheenjohtajaksi valittiin Lauri Melto Kuusankosken osastosta. Varapuheenjohtajana jatkaa Elisa Bloigu Lappeenrannan osastosta.
Wirkistystä Wanhuksille WapaaehtoisWoimin- tapahtuma Savitaipaleen torilla 1.5.2014 klo 13.15.
Tarjolla munkkeja ja simaa, musiikkiesityksiä, runoja yhteislaulua. Tule ja tuo tuttu vanhus mukanasi.
Järjestää SPR:n Savitaipaleen osasto , mukana martat ja runsas esiintyjäjoukko
Punainen Risti Kurikan osastosta valittiin tänään 26.4. Jyväskylän Paviljongissa olleessa vuosikokouksessa piirihallituksen jäseneksi palomestari Juha Turkulainen. 
Onnittelut Juhalle ja kaikille valituiksi tulleille.