tammikuu 2014

Ystävänpäivää lähestyy ja sen yhteydessä Punainen Risti Turunmaan piiri jakaa huomionosoituksen "Vuoden ystävänteko". Tunnetko jonkun, nuori tai vanha, joka välittää toisista, on iloinen ja ystävällinen ja ottaa toisia huomioon? Myönnetäänkö hänelle vuoden ystävänteko! Lue lisää otsikosta!
Milla Mäkilä
Inspiraatiopäivä oli verkostoitumisen-, hyvinvoinnin- ja  osaamisen jakamisen ympärille koottu teemapäivä Punaisen Ristin VAPAA -hankkeessa mukana oleville vapaaehtoisille.
Päivän aikana vapaaehtoisilla oli mahdollisuus tutustua toisiinsa ja eri paikkakunnilla pakolaisten tueksi järjestettyyn vapaaehtoistoimintaan. Lisäksi päivän aikana paneuduttiin yhdessä pohtimaan pakolais- ja moninaisuustyön erityisiä kysymyksiä vapaaehtoisen näkökulmasta. 
Ystävät kutsutaan yhteiseen tapaamiseen ke 19.3.2014 klo 18, tapaaminen on Raudaskylän opistolla Iidan kammarissa. Tervetuloa!
Yhteistyössä Raudaskylän kyläyhdistyksen kanssa TALVITAPAHTUMA su 9.3.2014
Esillä SPR ja mm. Reddie Kids toiminta sekä Ystäväpalvelutoiminta
Punaisen Ristin Ruissalon osaston Mamu-ryhmä yhteistyössä Turun kaupungin nuorisopalvelujen kanssa aloittaa uuden monikulttuurisen toimintamuodon. Joka kuukauden toinen tiistai kokoontuva Turun kansainvälinen klubi tuo yhteen ihmisiä yli kulttuurirajojen ja antaa mahdollisuuden kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen.
EA-Ryhmä kokoontuu harjoittelemaan ja kuulemaan tulevista tapahtumista TIISTAINA 4.2.2014 klo 19.00 Koskelanmäen kerhohuoneelle.
Tervetuloa!
SPR:n Pohjois-Helsingin osasto on jäsenmäärältään Suomen suurimpia osastoja.
Haemme aktiivisten auttamisesta kiinnostuneiden vapaaehtoistemme joukkoon
KERÄYSJOHTAJAA
ja keräysten organisoinnissa avustavia henkilöitä toimimaan alueellamme, joka ulottuu Pitäjänmäeltä Viikkiin.
Veikko Ripatti
Toivakan koulukeskuksella pidettiin 8.1.2014 vapepa-ilta. Illan opetusvastuussa oli kouluttaja Heikki Maukonen. Keskusteluaiheeksi nousi kesäisen lapsen etsinnän toteutus ja mahdolliset puutteet. 
 
 
Jenni Ruola
Hallitus piti perustamiskokouksen 20.1.2014 Ehtookodon Kunnarilla. Hallitukseen saatiin kaksi uutta jäsentä, tervetuloa joukkoon Päivi ja Jari!
Liedon osastossa hallitus tekee kovasti töitä, että maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina tapahtuisi jotain yhteistä hauskaa Liedon keskustassa. Erityisesti lapsiperheet; kannattaa seurata lähiaikoina tarkentuvia tietojamme.
SPR Lieto/ Marja
EA-ryhmämme päivysti ja opasti lauantaina 25.1.tulevia leiri-isosia ensiaputaidoissa Liedossa, missä pidettiin srk:n isoskoulutettaville tarkoitettu Isosseikkailu. Siihen osallistuu noin 300 nuorta.
RAAHEN OSASTO VAUHDITTAA ENSIAPUVALMIUDEN LISÄÄMISTÄ TARJOAMALLA KOULUTUKSIA KEVÄÄN AIKANA.
Kurssien tavoitteena on lisätä EA1, EA2 ensiaputaitoja ja pitämään valmiudet ajantasalla. Ensiapukortti on voimassa 3 vuotta. Vanhentuvan kortin saa yhden päivän kertauksella  uudistettua. 
 EA1 ensiapukurssi 17.-18.2., 17.-18.3 ja 14.-15.4.2014
Vuoden 2014 ensimmäinen Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Tässä lehdessä on tietoa mm. ystävänpäivästä, rasismin vastaisesta viikosta, vinkkejä jäsenhankintaan ja paljon muuta. Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
7.12.2013 vietettiin Punaisen Ristin vapaaehtoisten Kiitosgaalaa Hämeenlinnassa. N. 500 osallistujan joukossa oli mm. Kiimingin osastolaisia, jotka olivat lähteneet jännittämään paikan päälle kuinka käy, heidät oli nimittäin valittu kolmen parhaan joukkoon kasvattajaosasto- nimisessä jännitysnäytelmässä!
ARJEN SANKARUUS SYNTYY PIENISTÄ, MUTTA MERKITTÄVISTÄ TEOISTA.
YSTÄVÄTOIMINNASSA VOIT AUTTAA LÄHIMMÄISTÄSI SELVIYTYMÄÄN PAREMMIN PÄIVITTÄISESSÄ ELÄMÄSSÄ.
Voit toimia ystävänä yksinäiselle, tukijana vanhukselle lääkäriin tai kauppaan tai vain juttukaverina lähimmäisellesi, jolla ei ole ketään joka häntä kuuntelisi.
Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Punaisen Ristin Korson osaston toimintaan ja vapaaehtoisen monipuolisiin tehtäviin.
Tiia Karppinen
Punaisen Ristin terveyspistetoiminta käynnistyy Rovaniemellä ja Kittilässä. Terveyspiste tarjoaa pääasiallisesti maksuttomia terveyspalveluita, kuten ohjausta, neuvontaa, henkistä tukea ja verenpaineen mittausta. Terveyspisteessä ei varsinaisesti hoideta asiakkaita, vaan heidät ohjataan tarvittaessa hoitoon omaan terveyskeskukseen tai omalle lääkärille. Punaisen Ristin terveyspistetoiminta on kaupungin terveyspalveluita täydentävää toimintaa, jota toteutetaan vapaaehtoisvoimin.
Uusin Tässä ja nyt -järjestötiedote (1/2014) julkaistu.
Osaston uusi hallitus järjestäytyi 19.1. seuraavassa kokoonpanossa.
Marja-Leena Viljanen, pj
Juhana Kavonius, vpj
Ulpu Ekman, sihteeri
Silja Hirtolahti, rahastonhoitaja
Sisko Huhtala, jäsen,
Annikki Lahti, jäsen
Tero Viljanen, jäsen
Pyry Raita-aho, jäsen
Aloittelemme toimintaamme pikkuhiljaa ja kartoitamme toimintasuunnitelman mukaista ohjelmaa.
Olet tervetullut toimimaan vapaaehtoisena!
Punaisen Ristin vapaaehtoiset terveydenalan ammattilaiset auttavat sinua omaehtoiseen terveydenhoitoon liittyvissä asioissa. Voit mittauttaa verenpaineesi sekä saada ajankohtaista tietoa terveyteesi vaikuttavista asioista. Terveyspisteessä voit myös käydä luottamuksellisia keskusteluita erilaisista elämäntilanteistasi yhdessä vapaaehtoistemme kanssa.
Reddie kids -kerho alakouluikäisille alkaa Oulunkylän seurahuoneella 12.2.2014 klo 18.00 - 19.30. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin osoitteessa Larin Kyöstin tie 7.
Kyselyt ja ilmoittautumiset osoitteeseen reddiekids.pohjoishelsinki@gmail.com