joulukuu 2013

SPR:n ensiaputoiminnassa mukana olleet vapaaehtoistet kokoontuivat  Ystävän tuvalle 18.12.2013 jouluglögin merkeissä. Tarjolla oli lisäksi joulutunnelmaa musiikin ja tuikkujen kera.                                                                          
Kokoonnumme jälleen joulutauon jälkeen keskiviikkona 8.1.2014 klo 13 monitoimitalolla. Tervetuloa joukolla mukaan, entiset ja uudet naiset ja miehet
Ensiapuryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 11. tammikuuta. Tervetuloa mukaan!
 
Ryhmän kanssa on sovittu, että ryhmä kokoontuu parittomien kuukausien toinen maanantai ja parillisten kuukausien toinen tiistai klo 17.30 Kammarilla.
 
Huomionosoituksia jaettiin Kuortaneen SPR:n osaston jouluisessa Glögitilaisuudessa!
Kuortaneen SPR:n osasto järjesti kaikille vapaaehtoistoimijoilleen yhteisen Glögitilaisuuden 10.12.2013. Tilaisuudessa SPR:n Länsi-Suomen Piirin edustajana toimi Jooel Niittynen, joka myös jakoi kunniamerkit sekä kunniakirjat.
Kuortaneen lastenneuvola sai SPR:ltä lahjoituksen
Kuortaneen SPR ylläpitää vapaaehtoisvoimin Kierrätyskeskusta (entisen Jennylän kiinteistössä).  Kierrätyskeskuksen tuotoilla tuetaan Kuortaneen SPR:n osaston paikallista lahjoitustoimintaa. 
SPR:n Oulun piiri on nimennyt Kuhmon osaston Annikki Komulaisen vuoden terveyspistetoimijaksi.
http://www.kuhmolainen.fi/Uutiset/1194861992197/artikkeli/annikki+komulainen+vuoden+terveyspistetoimija.html
Iloiset vapaaehtoiset Pyheen torilla arpoja myymässä. Vasemmalta Pirkko Rannikko, Pipsa Paukku, Mariitta Eeva ja Sirkku Jyväs.
 
Puurojuhlaa vietettiin 10.12 Koivulehdossa. Mukana kappalaisemme Antti Kallio ja diakoni Heidi Hyytinen ja Penan pojat lauloivat tuttuja joululauluja.
Kuvassa odotetuin vieras joulupukki on saapunut paketteineen.
 
Porvoon osastossa suurin osa Punaisen Ristin vapaaehtoisista ystävistä on eläkeläisiä. He pitävät seuraa vanhuksille, jotka nauttivat keskustelemisesta.
Porvoossa ystävätoiminta on pitkälti eläkeläisten käsissä. Osastolla on useita vanhuksille suunnattuja kerhoja, joita ohjaavat pääasiassa eläkkeellä olevat erittäin innostuneet vapaaehtoiset.
Ritva Salomaa
Auttamisvalmiutta ylläpidetään ympärivuorokautisesti myös jouluna
Osastomme toivottaa kaikille rauhallista ja hyvää joulua sekä onnellista uutta vuotta 2014!
 
Mauri Heiskanen
Sonkajärvellä järjestettiin marraskuussa päivystys-ensiapukurssi, johon osallistui lähes 20 innokasta ensiapuryhmäläistä Sonkajärven ja Sukevan osastoista. Koulutuksen käytyään heillä on mahdollisuus toimia ensiapupäivystäjinä erilaisissa yleisötilaisuuksissa, kuten Sonkajärvellä vuosittain järjestettävässä eukonkannon MM-kilpailussa.
Punainen Ristin Raision osasto haluaa toivottaa kaikille jäsenilleen ja yhteistyökumppaneilleen Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2014.
 
 
Lumiset oksat vihreän puun,
kimmeltää valossa jouluisen kuun.
Vuosi lähenee loppuaan ja Hämeen piirikin siirtyy joululomille perjantain 20.12. jälkeen.
Olemme perjantaina 20.12. auki tavalliseen tapaan kello 15.00 asti mutta siitä piirin väki siirtyy viettämään joulupyhiä. Hämeen piiritoimisto onkin auki seuraavan kerran vuoden 2014 puolella, 7.1.
Hämeen pirii toivottaa rauhallista joulua
ja hyvää uutta vuotta 2014!

SPR Länsi-Suomi kuva-arkisto
Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminta pyrkii lievittämään yksinäisyyttä ja lisäämään yksinäisten hyvinvointia. Valtaosa vapaaehtoisista toimii ystävinä senioreille ja tulee mukaan toimintaan koulutuksen kautta. Uusien ystävien kouluttamisessa on tehty kaikkien aikojen Länsi-Suomen ennätys vuonna 2013. Kokonaisuudessaan 544 uutta ystävää koulutettiin 46 kurssilla.
Ystävätoiminnan peruskurssi edelleen ystävätoiminnan kulmakivi
SPR:n Uudenkaupungin osasto oli mukana järjestämässä ja vastaamassa ensiapurasteista Novida-päivässä. Novida-päivän organisoinnista vastasi muuten Turun AMK:n sosionomiopiskelijat ja se oli suunnattu Novidan kaikille opiskelijoille opettajineen. Rasteilla oli vapaaehtoisia ja mm. Uudenkaupungin lukiosta 11 oppilasta potilaina. Päivä toteutettiin hiihtoputkessa ja Pohitullin tiloissa.
Olimme jälleen esillä Juupajoen joulumessuilla. Tarjosimme lapsille pienellä rahalla piparien koristelua.
Tärkeintä oli esillä olo, saimme myönteistä julkisuutta jälleen kerran.
Vuoden viimeinen Tässä ja nyt on ilmestynyt. Lehdessä on  muun muassa vuoden 2014 tapahtumakalenteri ja tietoja alkuvuoden koulutuksista, mm. promo- ja kouluttajapäivistä sekä osastojen keräysjohtajien ja kotimaan avun yhdyshenkilöiden koulutuksista. Yleiskokous järjestetään 7.-8.6.2014 Turussa, siitä on luvassa tietoa kaikissa ennen kokousta ilmestyvissä lehdissä.