marraskuu 2013

Tohmajärven joulunavauksen yhtenä ohjelmanumerona kilpailtiin kenen koristelema kuusi on kaunein. Tohmajärven SPR osallistui kisaan ReddieKidseistä senioreihin yltävällä joukkueella.
Ja hieno kuusesta tulikin. Järjestön väreihin sopivat jouluvalot ja latvatähti, Punaisen Ristin periaatteet kirjoitettuna sydänkoristeisiin, sideharsonauhaa koristeena tonttuja ja mahtava joukkuehenki tsemppaushuutoineen.
Jenni Lindfors
Uusi Lopen Joulu on ilmestynyt! 50-vuotiaan lehden juhlanumeroon on koottu 88 sivua mielenkiintoisia juttuja Lopesta, paikkakunnan historiasta ja loppilaisista ainutlaatuisessa muodossa. Julkaisu on toteutettu SPR:n Lopen osaston ja Loppi-seura ry:n yhteistyönä. SPR:n Lopen osasto on päättänyt lahjoittaa puolet lehden tuotosta Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jonka varoilla tuetaan avustustyötä Filippiineillä ja muualla maailmassa.
SPR Varsinais-Suomen piirin 2.12. järjestämään Laura Voutilaisen tunnelmalliseen joulukonserttiin voi ostaa lippuja myös ovelta 20 euron hintaan. Mikaelinkirkon ovet aukeavat yleisölle konserttipäivänä maanantaina 2.12. klo 18.
Lämpimästi tervetuloa joulutunnelmaan!
Piiristämme tullut aloite Harjun osaston läntisimmän osan liittämisestä Lielahden osastoon on toteutumassa.  Osastomme  hallitus otti  kokouksessaan 29.10.13   myönteisen kannan yhdistymiseen ja päätti  esittää sen osaston ylimääräisen  kokouksen hyväksyttäväksi  26.11.13.
Aino / Mansikkapaikka
Tätä kirjoittaessa alkaa talvi jo kolkutella ovella ja pitää ihan muistella mitä syksyllä oikein tapahtui, kun aika on kulunut niin sukkelaan !
Jarkko Mikkonen, SPR
Saimme kerättyä peräti 4466,94 euroa Filippiinien hirmumyrskyn tuhoalueelle, kertoo Salon osaston keräysjohtaja Kalevi Johansson tyytyväisenä. Tämä osoittaa, että vaikeinakin aikoina salolaisilla riittää halua auttaa. Kahdeksan päivän aikana suoritettu lipaskeräys Salon kauppakeskuksissa ei olisi onnistunut ilman vapaaehtoisia kerääjiä. Salon osasto kiittääkin taas lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita.
Hollolan osaston syyskokouksessa 27.11.2013 valittiin puheenjohtajaksi Antti Kinnari ja varapuheenjohtajaksi Kaija Toivonen. Hallitukseen valittiin Eine Lehtisyrjä, Eija Kanerva , Marja Rajala ja Mari Räsänen (uusi). Toiminnantarkastajaksi valittiin Lassi Pakkanen ja varalle Liisa Enqvist.
SPR:n Turunmaan piirin uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Annalena Sjöblom Taalintehtaalta. Annalena aloittaa toimessa 1.1.2014, kun Yrsa Wilén jättää tehtävänsä 31.12.2013. Annalena Sjöblom omaa monipuolisen kokemuksen järjestötoiminnasta ja hän on vahvasti sitoutunut Punaisen Ristin toimintaan.
Lipaskeräys Uudessakaupungissa tuotti yhteensä 839,87 euroa. Spr kiittää kaikkia lahjoittajia.
Eso
SPR Joutsan osasto järjesti otsikon tapahtuman, joka liittyi Katja Mustosen ja Hanna Ruunulan sairaanhoitajien opintojakson projektiharjoitteluun.
Savukosken osasto on mukana seurakunnan joulumyyjäisissä 1.12.2013 klo 14.30-16.00.     Myytävänä SPR:n tuotteita.
 
Mitä lahjaksi pukinkontt
Pekka Paatero
SPR Turun osaston syyskokouksessa 21.11.2013 jaettiin huomionosoituksia kiitoksena ansiokkaasta työstä Punaisen Ristin päämäärien hyväksi.
Pronssisen kunnialaatan sai Leila Lindström ja Eeva-Liisa Hemilä-Martikainen, ansiomerkin Matti Nieminen ja aktiivimerkin Ritva Fallström, Eira Honka, Jalava Riitta, Koskinen Katrina, Kunttu Jenni, Lahti Eeva, Mäkelä Arto, Niemelä Johanna, Räbinä Pertti, Sorsa Merike, Suominen Anneli, Tammi Tuula ja Viljamaa Jaakko.
Heureka tulee hulluksi 12.10.2013-21.9.2014
Kurkista hulluuden historiaan! Koe miltä kuuloharhat saattavat tuntua. Vieraile Fobiahuoneessa. Jätä huolesi ja murheesi Huolisilppurin silputtavaksi!
Heureka tulee hulluksi -näyttelyssä pääset tutustumaan miten mielenterveyden häiriöihin on suhtauduttu ennen ja nyt, miltä mielenterveyden häiriöt tuntuvat ja miten omasta mielenterveydestä sekä mielen hyvinvoinnista voi pitää huolta.

Personen vi söker är en inspirationskälla för våra frivilliga och har en genuin vilja att arbeta med och för människor. Kanske är du den person vi söker.
Läs mer om uppgiften här eller ring distriktets styrelseordförande, tel. 040 716 4049, 25-28.11.2013 kl. 10-12.
Oli jälleen aika koota osaston toiminnassa mukana olleet ja yhteistyökumppanit Punaisen Ristin hengessä yhteiseen iltaan. Päiväkeskus täyttyikin iloisesta puheensorinasta. Ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti!
Tapamme mukaan nostimme jälleen esille osaston toimijoita. Elisa Käkelä on jo konkari: aina iloinen ja valoisa, loistava myyjä ja "hyvien asioiden näkijä".
Vuosi sitten 24.11.2012 vietettiin uuden Sykkeen avajaisia - vuosi on vierähtänyt todella nopeasti ja ollut tapahtumarikas ja antoisa.
SPR:n Kihniön osaston syyskokous pidetään ke 27.11. klo 18 Puumilan Taitotalossa. Käsitellään sääntömääräiset asiat, valitaan luottamushenkilöitä. Hallitus kokoontuu klo 17.30. Pikkujouluruokailu. Tervetuloa!
Hallitus
Länsi-Vantaan osaston syyskokous pidetään ma 2.12. klo 19.00 Myyringissä, os. Liesitori 1, 3. kerros, 01600 Vantaa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!
 
Tarja Rantanen
Kun olin lapsi, minulle opetettiin, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja kaikilla on oikeus elää riippumatta siitä,  missä tai miten asuu, millainen ihonväri on tai onko jotakin sairauksia rajoittamassa elämää. Minulle on ollut aina itsestään selvää kunnioittaa toista ihmistä ja hänen elämää tai valintojaan.