toukokuu 2013

Niklas Meltio

Joka toinen vuosi järjestettävissä ensiavun suomenmestaruuskilpailuissa kilpaillaan viidessä eri sarjassa. Kilpailusarjat ovat varhaisnuoret eli Reddie Kidsit (7-13 v.), nuoret (14-17 v.), aikuiset, ensivasteparit ja uutuutena seniorisarja yli 65-vuotiaille.
Sini Kantola
Sanginjoen leirikeskuksessa aurinko paistoi viime viikonloppuna (25.–26.5.) täydeltä terältä ja yhtä aurinkoisia olivat 25 leiriläistä + ohjaajat. SPR Oulun osasto, SPR Oulun piiri ja Oulun seudun Setlementit järjestivät kahden päivän mittaisen monikulttuurisen perheleirin, johon osallistui 7 perhettä. Leirin aikana tutustuttiin niin ensiapuun, liikuntaan, t-paitojen painamiseen, tasa-arvoon Suomessa kuin suomalaiseen mytologiaan.
Liisa Flinck-Vasama
Ulkoilupäivä Koukkuniemessä onnistui hyvin sekä vanhainkodin että Rauhaniemen sairaalan asukkaat saivat nauttia kesäisestä päivästä. Aurinko paistoi, lämpötila +27˚, kesäinen tuuli Näsijärveltä viilensi vähän ilmaa.
Teija Matalamäki
Ystävätoiminnan tilannetta ja vastuukouluttajien starttia pohdittiin ohjaajien tapaamisissa
Mietitkö, minkälaisessa vapaaehtoistoiminnassa sinä voisit olla mukana? Haluaisitko tietää tarkemmin siitä, mitä eri järjestöt tekevät pakolais- ja moninaisuustyössä? Linkin takaa löydät esitteen, johon on koottu järjestöjen tarjoamia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla. Valitse itsellesi sopivin!
Maria Poikajärvi
 
Kööpenhaminassa leijuvat ideat ja ajatukset
Pyheen torin avajaisissa olivat myös SPR:n ystävät myymässä arpoja. Tuotto käytetään oman osaston ystävätoiminnan pyörittämiseen
Johanna Lahtinen
Länsi-Suomen piirin kevätjuhliin 18.5. Suolahdessa ja 25.5. Kaustisella osallistui lähes 300 ystävä- ja omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoista sekä senioriryhmien jäsentä. Juhlaperinne on alkanut jo vuonna 1959 Kauhajoelta. Viime vuosina myös Keski-Suomen osastot ovat löytäneet kevätjuhlat ja juhlien järjestäminen vuosittain sekä Keski-Suomessa että Pohjanmaan maakunnissa näyttää vakiintuvan pysyväksi käytännöksi.
Suolahdessa juhlittiin kotiseutuhengessä
SPR:n Ystävien kevätretki tehtiin 27.5.2013. Retki saavutti taas suuren suosion, sillä kokonainen bussilastillinen iloisia Ystäviä lähti aamulla klo 10 Irjan opastuksella Porvoosta kohti Porvoon saaristoa. Tällä kertaa kohteenamme saaristossa oli Sarvisalo. Täällä kävimme ensiksi tutustumassa taiteilijaresidenssiin, jonka Anita Zabludowicz oli perustanut miehensä Pojun kanssa vuonna 1994. Meillä oli tuuria, sillä yleisöä pääsee tänne vain poikkeustapauksissa. Kiitos ystävämme Christelin.
Matti Repo
SPR Turun osaston ensiapuryhmät harjoittelivat ja ohjasivat yleisöä ensiavunannossa 5 rastilla ja testasivat ensiaputietoutta kyselykilpailussa. Kaikkien kilpailuun osallistujien kesken arvotun palkinnon, ensiapulaukun voitti Robert Rosenlew.
Veli-Matti Ahtiainen
Näitä asioita pohdimme yhdessä vapaaehtoisten ja kylätoimijoiden kanssa Järjestöt kylässä hankkeen työseminaarissa Levillä 25–26.5.2013.
Kansaedustaja Heikki Autto nosti puheessaan esiin yhteiskunnan taloudelliset haasteet. Ikääntymisen, eläkejärjestelmän kestävyyden ja yleisen talouskehityksen. Jotta voimme ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa tarvitaan myös rakenteellisia muutoksia.
Osaston arkisto
Tervetuloa katsastamaan Veeran Vanhan Vintin aarteita. Voit tehdä aidosti edullisia ostoksia. Meiltä löytyy mm. naisten, miesten, nuorten ja lasten vaatteita sekä jalkineita, kirjoja, leluja, liinavaatteita, taloustavaroita ja astioita.
Ovet ovat avoinna ma - ti kello 10.00 - 18.00, ke - pe kello 11.00 - 17.00 ja la suljettu
Kirpputorille, Veeran Vanha Vintti (Mustanlahdenkatu 24) on sisäänkäynti Puutarhakadun puolelta katutasossa.
SPR Varsinais-Suomen piiri järjestää kesäretken Porin SuomiAreena-tapahtumaan torstaina 18.7.2013. Kesäretki on mukava tapahtuma koko osaston väelle. Tapahtumassa on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä näkemään Punaisen Ristin "katastrofialueen" toimintaa koko laajuudessaan.
Kesäretken hinta on vain 25 €/hlö. Maksu sisältää matkat, opastukset, kahvin ja sämpylän menomatkalla sekä kenttälounaan.
J.  Suominen
Punaisen Ristin viikon aurinkoisin tapahtuma koettiin Lentävänniemessä 8.5 Villa Aallon lähistöllä. Lentävänniemen nuorisoklubi eli Lentsun Klubi sai liikkeelle peräti 14 jäsentään ulkoiluttamaan Villa Aallon asukkaita. Kevätauringon paisteessa ihailtiin kevään kukkia sekä järvimaisemia ja niinpä tilaisuuteen varattu tunti hurahtikin nopeasti.
Punaisen Ristin Raision osaston EA-ryhmä harjoitteli ja piti kevätkauden päätöstilaisuuden ke 22.05.2013 Naantalissa.
Alkuillasta harjoiteltiin ensiapua eri harjoitusten muodossa, seurattiin vesipelastusnäytöstä ja lopuksi saunottiin, uitiin ja nautittiin iltapalaa.
Operaatio Nälkäpäivä järjestetään 12. - 14.9.2013. Nälkäpäivänä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Keräysvaroja ei sidota ennalta tiettyihin avustuskohteisiin, vaan ne kohdistetaan sinne, missä apua tarvitaan.
Tarvitsemme joukkoomme kerääijä seisomaan keräystonkan viereen. Aiempaa kokemusta Punaisen Ristin toiminnasta ei tarvita - tärkeintä on halu auttaa. Tuntikin riittää!
Virve Karling
Tämän koulutuksen visiona on saada henkisen purun osaamista osastotasolle. Ensiapuryhmät toiminnoissaan joutuvat aika ajoin vaikeiden ja haastavien tilanteiden äärelle. Jaksaminen on joskus äärirajoilla ja mieltä vaivaa monet tapahtumat. "Tehtiinkö oikein ja kaikki voitava? Mitä olisimme voineet tehdä toisin? Miten tilanteessa loppuviimein kävi? Jaksanko itse huomiseen?" Nämä kysymykset askarruttavat ensiapuryhmäläisten mieltä joskus liikaakin.
Lauri Ratava
Oulussa järjestettiin lauantaina 11.5. (ensimmäistä kertaa Suomessa) Etsintä- ja maastokurssi maahanmuuttajille. Kurssille osallistui 14 henkilöä, jotka päivän aikana tutustuivat niin etsintämenetelmiin, suunnistuksen perusteisiin, jokamiehen oikeuksiin kuin maastoensiapuun. Päivä huipentui rastirataan, jossa asioita harjoiteltiin käytännössä. Kurssi oli onnistunut ja palaute osallistujilta oli erittäin positiivinen.