huhtikuu 2013

Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten kerho aloitti toimintansa 16.1.2008. Vuonna 2009 kerho sai nimekseen Reddie Kids kerho.
Kerhon synttäreitä vietettiin 27.2.2013, jolloin kerhossa vieraili Helsingin ja Uudenmaan piiristä nuorisotoiminnan suunnittelija Taru Wallenius sekä Korson osaston puheenjohtaja Tuuli Sundell. Synttäreitä juhlittiin iloisessa tunnelmassa täytekakkua syöden, leikkien ja pelaten.
Kerhossa on mukana viisitoista aktiivista kerholaista.
Lajos Parkatti
Keskiviikkoaamu 17 päivä huhtikuuta oli harmaa ja sateinen. Oli vihdoinkin koittanut SE SUURI PÄIVÄ , päivä jolloin  " OTTO"-suuronnettomuusharjoitus vihdoinkin toteutuisi! Kuukausia kestäneen suunnittelujen jälkeen pääsisimme vihdoinkin testaamaan käytännössä mm piirimme valmiussuunnitelmia yhdessä muiden viranomaisten kanssa.
Liedon osaston kätevän pätevä toimitila on nyt saanut nimen. Hallitus valitsi lukuisien ehdotusten joukosta nimeksi Ristikon. Ristikko on tästä eteenpäin paikka, jossa osasto kokoontuu Prinssinkujalla.
Marko Kokic
Tanskan Punainen Risti järjestää 25.8.-8.9. kansainvälisen nuorten leirin. Mukaan voivat ilmoittautua 18-30-vuotiaat Punaisen Ristin vapaaehtoiset. Lue kutsu alta (englanniksi) ja ilmoittaudu mukaan! Hakuaikaa on 5.5. klo 16 asti. Hakemukset voi lähettää joko Suomen Punaiselle Ristille osoitteeseen recruitment@redcross.fi tai suoraan Tanskaan osoitteeseen anne.stroh@urk.dk.
Tommi Virtanen
SPR Salon osaston terveyspiste avattiin 29.4.2013. Terveyspisteellä oli "tupa täynnä" avajaishetkellä, eli lähes 20 henkilöä oli odottamassa pääsyä verenpaineen- yms mittaukseen. Suuren suosion takia osa jätti mittaukset seuraavaan kertaan, ja nautti vain kakkukahveista ja jutustelusta Salon osaston aktiivien Pirkko Suomisen, Olli Forssénin ja Pekka Rahusen kanssa.
Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin piti vuuosikokouksen lauantaina 20.4. Ähtärissä. Kokouksessa päätettiin yksimielisesti, että tänä vuonna hankimme 800 uutta jäsentä. Vuonna 2012 jäseniä oli 10578. Täten 800 uuden jäsenen jälkeen jäsenmäärämme nousee reiluun 11000.
Tuo luku 800 tulee siitä, kun piiri täyttää tänä vuonna 80 vuotta plus yksi nolla vain perään!
Otto Virtanen
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmä turvaa nuorten vappua vappuaattoillan ja yön aikana 30.4.2013 kello 17.30 alkaen vappuaamuun kello kahteen asti. Päivystys alkaa illan päivystäjien perehdytyksellä ja ensiapuryhmän välineistön tarkastuksella.
Jani Rutanen
Aurinkoisessa Hämeenlinnassa Wetterillä
Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 20.4.2013 Hämeenlinnassa.
Kokouksessa valittiin piirin puheenjohtajaksi Kari Neilimo Kangasalta ja varapuheenjohtajaksi Eira Kähtävä Messukylän osastosta seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi .
Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri piti vuosikokouksensa 20.4.2013 Ähtärissä, Hotelli Mesikämmenessä.
Pirkko-Liisa Laitinen
Oulun piirin ensiapuryhmien kisat pidettiin Petäjälammella 27.4.2013
Kisa koostui seitsemästä vaativasta rastista. Joukkueet kiersivät rasteja vesi- ja räntäsateessa, mutta iloisella meiningillä.
Kisan tulokset, aikuisten sarja:
1. Oulun ensiapuryhmä
2. Haapaveden ensiapuryhmä
3. Ouluntullin ensiapuryhmä:
Veli-Matti Ahtiainen
Piiri sai uuden puheenjohtajan
Piirin kokouksessa Rovaniemellä 29.4. tehtiin kahdellakin eri tavalla historiaa. Ensinnäkin piiriä kuusi vuotta johtanut Erkki Kitkiöjoki siirtyi riviedustajaksi piirin hallitukseen. Uudeksi piirin hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kittilän entinen kunnanjohtaja kunnallisneuvos Seppo Maula Kittilästä. Maula on ollut Punaisen Ristin Kittilän osaston jäsen jo usean vuoden ajan.
Kaarina Parikka palkittiin Vuoden 2012 vapaaehtoinen-tunnustuksella SPR:n Kaakkois-Suomen piirin piirikokouksessa Lappeenrannassa 27.4.2013. Kaarina toimii vapaaehtoisena Kotkan osaston Taitojen Talolla ja on ollut mukana osaston edustajana erilaisissa yhteistyöprojekteissa Kotkassa.
Piirikokouksessa jaettiin myös ansiomerkkejä. Kotkan osastosta Punaisen Ristin ansiomerkin saivat Sanna Pelkonen ja Tuula Puhakainen.
M-H Salmio
Kaarinassa vietettiin lauantaina 27.4. Krossin yritysalueen tuuletuspäivää. Varsinais-Suomen piiri ja Kaarinan osasto esittelivät tapahtumassa Punaisen Ristin toimintaa ja tuotteita. Sää oli mitä parhain, mikä itse asian lisäksi, veti kaarinalaiset suurin joukoin tutustumaan alueeseen. Kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka Hansun kanssa palvelivat myyntipisteessä asiakkaita.
Punaisen Ristin Raision osasto oli mukana "Näe motoristi"-tapahtumassa. Tapahtuman järjesti raisiolainen St. Martin´s Mc Club ja tapahtuma joka järjestiin Varppeenaukion parkkipaikalla keräsi 100 päisen moottoripyöristä kiinnostuneinen joukon.
Raision osasto esitteli omaa toimintaansa ja järjesti pienen leikkimielisen kilpailun, aiheena "Oletko arjensankari" ja "Osaatko auttaa".
Minna Niemi
Piirin vuosikokous järjestettiin Lappeenrannassa 27.4.2013. Osallistujia oli 18 osastosta yhteensä 50 henkilöä. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kirsti Riihelä ja varapuheenjohtajaksi Elisa Bloigu. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2012 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä tase. Piirin henkilöstössä tapahtuu muutoksia, joista suurimpana muutoksena Piritta Keräsen siirtyminen kokoaikaiseksi järjestötyön suunnittelijaksi.
Eräjärven osasto järjestää 18.-19.5.2013 EA1- kurssin Eräjärven Erälinnassa.katso lisätiedot tapahtumista!
Etkö ole vielä Punaisen Ristin jäsen? Asia on helposti ja nopeasti korjattavissa tekstiviestillä:Lähetä tekstiviesti: jäsen nimi osoite syntymäaika (ppkkvvvv) numeroon 16499. Eli esimerkiksi:
jäsen Maija Meikäläinen Näpäläntie 8 88888 Näpälä 08081988. Viestin hinta on 20 €.
Sirkka Kellokumpu
Keminmaassa Kallin majalla tapasi iloinen joukko Punaisen Ristin ystävätoiminnan ja ensiavun vapaaehtoisia kahvittelun ja makkaranpaiston merkeissä. Koolla oli 20 osallistujaa joista nuorin oli alle 3 vuotias Jere.
 
Tero Hintsa
Ystävätoiminnan alueellisen tuen kehittämisprojekti käynnistyi Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirissä viime vuoden huhtikuussa.  Projektin alkuvaiheessa osastoihin tutustuttaessa nousi esille tarve kehittää ystävätoiminnan peruskoulutusta. Vuodesta 1959 käytössä ollut Ystävätoiminnan peruskurssi on edelleen ja tulevaisuudessakin tärkein vapaaehtoisten rekrytointitapa.