helmikuu 2013

SPR Satakunnan piiri, P.H.
Kello on hitusen vaille 11, kun hälytys tulee: talvimyrskyn jaloista evakuoituja ikäihmisiä kujettava bussi on Kauvatsankylässä Kokemäellä ajanut pöpelikköön. Tarvitaan apua.
Tämä oli toiminnan lähtölaukaus myös Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piirin johtokeskuksessa. Pitkin päivää testattiin toimintataitoja hätätilanteessa.
Sari Mustamäki / SPR
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto osallistui valtakunnalliseen Sydäntalvi – harjoitukseen 16.2.2013. Harjoituksen lähtötilanteena on raju talvimyrsky, joka on katkaissut laajoilla alueilla sähkön ja lämmön jakelun, ja viranomaiset pyysivät Punaista Ristiä avukseen noutamaan huonokuntoiset vanhukset turvaan pimenneistä ja kylmenneistä asunnoistaan.
SPR:n Muonion osasto päivystää taas alkutalven ja kevään suurissa hiihtotapahtumissa:
Ensilumen kisat Oloksella marraskuussa 15.-17.11.13 (alustava sopimus jo vuodelle 2014 myös)
Pallashiihto  (Pallas-Olos-Muonio) su 6.4.14 (2015 myös alustavasti) ja
Lapponia-hiihto huhtikuussa 7.-11.4.14. (www.lapponiahiihto.fi) (samoin alustava sopimus myös keväälle 2015).
Nina Karuneva
Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoiset järjestivät yhteistyössä kuntien kanssa 11.2. mukavan iltapäivän omaishoitajille juhlatalo Tupalan Hovilla, Säkylän kunnan vanhalla kansakoululla. Kuntien terveyhdyksen omaishoitajille toivat perusturvajohtajat Ritva Vainio Köyliöstä ja Kalevi Mäkipää Säkylästä. Kahvin ja kakun lisäksi iltapäivää vietettiin musiikin parissa Juhani Merikallion johdolla.
Laura Kotila
Lukiolaiset Suvi Tamminen ja Hanna Jokinen ottivat Reddie Kids -kerhon vetämisen sydämen asiakseen, sillä ajatus työstä lasten parissa on aina tuntunut omalta.
– Ajattelin, että vapaaehtoistyö kuulostaa kivalta, kokeillaan! Lapset osoittautuivat mahtaviksi ja olen saanut kerhon tapaamisista joka kerta paljon energiaa. Lisäksi koen tekeväni hyödyllistä työtä, Hanna kuvailee.