Terveyspisteet

Pentti Vänskä
Kuvaaja: Pentti Vänskä

Tietoa ja tukea oman terveyden edistämiseen terveyspisteistä

Suomen Punaisella Ristillä on noin 82 terveyspistettä, joissa voit saada maksuttomia terveyspalveluita.

Terveyspisteistä saat neuvontaa terveysasioissa, vereenpaineen mittausta ja henkistä tukea. Voit osallistua terveyspisteissä myös erilaisiin tapahtumiin ja ryhmätoimintaan.

Terveyspisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta.

Terveyspisteiden lisäksi monet Punaisen Ristin paikallisosastot järjestävät terveysaiheisia teematilaisuuksia ja tapahtumia, muun muassa valtakunnallisena tapaturmapäivänä.

Kysy lisää oman alueesi osastosta. Terveyspisteiden yhteystiedot löydät myös alla olevalta kartalta. 

Miten pääsen terveyspisteen vapaaehtoiseksi?

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen ja haluat käyttää ammattitaitoasi muiden iloksi ja hyödyksi vapaa-ajallasi, toivotamme sinut tervetulleeksi terveyspisteen vapaaehtoiseksi.

Terveyspisteiden toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset terveydenhuollon ammattilaiset. Toiminta sopii hyvin esimerkiksi jo eläkkeelle jääneille sairaanhoitajille, lääkäreille tai terveydenhoitajille, jotka haluavat ylläpitää arvokasta ammattitaitoaan ja samalla auttaa muita. Myös työelämässä oleville terveyspisteet tarjoavat mahdollisuuden tavata ihmisiä rennoissa olosuhteissa ja auttaa heitä voimaan paremmin.

Useimmat terveyspisteet ovat auki kerran kuukaudessa tai useammin, enimmillään kerran viikossa. Aikaa voit käyttää sen verran kuin itsellesi sopii.

Kysy lisää! 

Jos kiinnostuit terveyspisteistä, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin osastoon. Jos heillä on jo terveyspiste, he osaavat kertoa missä ja milloin se on avoinna.

Kaikilla osastoilla ei terveyspistettä vielä ole. Voi olla, että he vielä odottavat innokkaita vapaaehtoisia. Ota siis yhteyttä!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Toimitko jo Punaisen Ristin Terveyspisteessä vapaaehtoisena? Pyydä suljetun Terveyspiste-ryhmän jäsenyyttä, niin näet materiaalit, lomakkeet ym. ajankohtaiset asiat! Tervetuloa myös facebookin SPR Terveyspisteet-ryhmään! 

Uutiset

 

Myrkytystietokeskus vastaa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Puheluihin vastaavat toksikologiaan perehtyneet erityiskoulutetut farmaseutit. HUSin ylläpitämä Myrkytystietokeskus palvelee koko maata ja antaa neuvontaa yleisölle sekä terveydenhuollon ammattilaisille.

Lokakuusta 2018 lähtien Myrkytystietokeskukseen on voinut soittaa uuteen ilmaisnumeroon 0800 147 111. Myrkytystietokeskuksen vanha puhelinnumero 09 471 977 palvelee myös edelleen.

Suomen Punaisen Ristin 19. Ensiapu- ja ensihoitosymposium järjestetään 7.-8. helmikuuta 2019 Helsingissä, hotelli Scandic Park Visionissa.

Valtakunnallista Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään jo 19. kertaa! Kampanja järjestetään perinteisesti viikolla 45, tällä kertaa siis 5.-11. marraskuuta.

Tänä vuonna EPT-viikon teemana on ajankohtaisesti nuoret ja nuuska. Viime vuosina nuuskan käyttö on lisääntynyt nuorten parissa, ja nuuskaamiseen liitetään paljon virheellisiä positiivisia mielikuvia samalla, kun haitat sivuutetaan. Ehkäisevän päihdetyön viikko kannustaa ammattilaisia ottamaan nuuskan käytön puheeksi nuorten ja nuorten aikuisten kanssa.

Tapahtumat

12. - 13.1.2019
Sijainti:
Laturitie 2, 60510, Seinäjoki
19.1.2019 - 20.1.2019
Sijainti:
Hertaksentie 2, 01300, Vantaa
13.4.2019 - 14.4.2019
Sijainti:
Kouvolankatu 5-7, 45100, Kouvola

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.