Terveyspisteet

Pentti Vänskä
Kuvaaja: Pentti Vänskä

Tietoa ja tukea oman terveyden edistämiseen terveyspisteistä

Suomen Punaisella Ristillä on noin 82 terveyspistettä, joissa voit saada maksuttomia terveyspalveluita.

Terveyspisteistä saat neuvontaa terveysasioissa, vereenpaineen mittausta ja henkistä tukea. Voit osallistua terveyspisteissä myös erilaisiin tapahtumiin ja ryhmätoimintaan.

Terveyspisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta.

Terveyspisteiden lisäksi monet Punaisen Ristin paikallisosastot järjestävät terveysaiheisia teematilaisuuksia ja tapahtumia, muun muassa valtakunnallisena tapaturmapäivänä.

Kysy lisää oman alueesi osastosta. Terveyspisteiden yhteystiedot löydät myös alla olevalta kartalta. 

Miten pääsen terveyspisteen vapaaehtoiseksi?

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen ja haluat käyttää ammattitaitoasi muiden iloksi ja hyödyksi vapaa-ajallasi, toivotamme sinut tervetulleeksi terveyspisteen vapaaehtoiseksi.

Terveyspisteiden toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset terveydenhuollon ammattilaiset. Toiminta sopii hyvin esimerkiksi jo eläkkeelle jääneille sairaanhoitajille, lääkäreille tai terveydenhoitajille, jotka haluavat ylläpitää arvokasta ammattitaitoaan ja samalla auttaa muita. Myös työelämässä oleville terveyspisteet tarjoavat mahdollisuuden tavata ihmisiä rennoissa olosuhteissa ja auttaa heitä voimaan paremmin.

Useimmat terveyspisteet ovat auki kerran kuukaudessa tai useammin, enimmillään kerran viikossa. Aikaa voit käyttää sen verran kuin itsellesi sopii.

Kysy lisää! 

Jos kiinnostuit terveyspisteistä, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin osastoon. Jos heillä on jo terveyspiste, he osaavat kertoa missä ja milloin se on avoinna.

Kaikilla osastoilla ei terveyspistettä vielä ole. Voi olla, että he vielä odottavat innokkaita vapaaehtoisia. Ota siis yhteyttä!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Toimitko jo Punaisen Ristin Terveyspisteessä vapaaehtoisena? Pyydä suljetun Terveyspiste-ryhmän jäsenyyttä, niin näet materiaalit, lomakkeet ym. ajankohtaiset asiat! Tervetuloa myös facebookin SPR Terveyspisteet-ryhmään! 

Uutiset

Koulutus- ja kehittämispäivät järjestetään lauantaisin ja ne ovat koko päivän kestäviä tilaisuuksia. Tilaisuudet pidetään Kuopiossa 8.9, Joensuussa 15.9, Turussa 13.10, Kouvolassa 20.10 ja Seinäjoella 24.11. Tilaisuudessa esitellään, millaista terveyden edistämistä Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämisen ohjelmassa tehdään: Terveyspisteet, päihdetyö ja hiv- ja seksuaaliterveystyö sekä koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy. Koulutuksessa saa tietoa päihteistä ja seksuaaliterveydestä sekä taitoja arkaluonteisten asioiden puheeksi ottamiseen.

Päihteisiin liittyvien keskustelujen pohjaksi on tehty diaesitys. Se on vapaasti käytettävissä.  SPR pyrkii alkuvuodesta kouluttamaan toimijoita, jotka pitäisivät päihdeteemailtoja maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille vastaanottokeskuksissa.

Koulutuksesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua tästä, https://www.lyyti.in/Paihdetietousiltojen_pitaminen_maahanmuuttajille_6984

Hyvä terveyden edistämisen ohjelmissa toimiva, Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoinen ja/tai työntekijä,
kutsumme sinut mukaan terveyden edistämisen ohjelmien kehittämistyöhön!

Vielä ehdit vastaamaan: https://www.lyyti.fi/questions/f4e282f4e1
 

Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämisen toimintaa ovat tällä hetkellä hiv/seksuaaliterveystyö, päihdetyö, koti- ja vapaa-ajantapaturmien ehkäisy sekä terveyspistetoiminta.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.