Terveyspisteet

Benjamin Suomela
Kuvaaja: Benjamin Suomela

Korona vaikuttaa yhtä toimintoihimme. Lisätietoja täältä: https://rednet.punainenristi.fi/korona2020 

Terveyden edistämiseen liittyviä tapahtumia ja koulutuksia pääset selaamaan ja niihin ilmoittautumaan täältä. Vaihtamalla Toimintamuoto-valikosta toisen toimintamuodon, pääset selaamaan myös muiden Punaisen Ristin toimintamuotojen tapahtumia ja koulutuksia.

Tietoa ja tukea oman terveyden edistämiseen Terveyspisteistä

Suomen Punaisella Ristillä on 116 Terveyspistettä, joissa voit saada maksutonta terveysneuvontaa ja ohjausta.Terveyspisteistä saat neuvontaa terveysasioissa, verenpaineen mittausta ja tukea elämänhallintaan. Voit osallistua Terveyspisteissä myös erilaisiin tapahtumiin ja ryhmätoimintaan. Terveyspisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta.

Terveyspisteiden lisäksi monet Punaisen Ristin paikallisosastot järjestävät terveysaiheisia teematilaisuuksia ja tapahtumia, muun muassa valtakunnallisena tapaturmapäivänä.

Kysy lisää oman alueesi osastosta. 

Jos olet kiinnostunut terveyden edistämisestä ja tutkitun terveystiedon jakamisesta, toivotamme sinut tervetulleeksi Terveyspisteen vapaaehtoiseksi! Monet Terveyspisteillä toimivat ovat terveydenhuollon ammattilaisia, jotka haluat käyttää ammattitaitoaan muiden iloksi ja hyödyksi vapaa-ajallaan, mutta Terveyspisteillä on tehtäviä myös muille kuin ammattilaisille. Terveyden edistäminen on tärkeä osa Punaisen Ristin työtä. Terveyspisteisiin voi tulla keskustelemaan oman tai läheisen terveyteen liittyvistä kysymyksistä. Terveyspisteissä tehdään neuvonnan ohella verenpaineen mittausta ja annetaan tarvittaessa tukea elämäntapojen hallintaan, mutta siellä ei tehdä hoitotoimenpiteitä.

Terveyspisteet voivat olla kiinteitä tai liikkuvia, esim. kirjastoissa tai ostoskeskuksissa. Terveyspisteiden toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset terveydenhuollon ammattilaiset, mutta mukana toiminnassa voit olla avustamassa myös muita vapaaehtoisia. Useimmat Terveyspisteet ovat auki kerran kuukaudessa tai useammin, enimmillään kerran viikossa. Aikaa voit käyttää sen verran kuin itsellesi sopii.

Miten pääsen Terveyspisteen vapaaehtoiseksi?

Jos kiinnostuit Terveyspisteistä, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin osastoon. Jos heillä on jo Terveyspiste, he osaavat kertoa missä ja milloin se on avoinna. Kaikilla osastoilla ei Terveyspistettä vielä ole. Voi olla, että he vielä odottavat innokkaita vapaaehtoisia! Naapuriosastosta saattaa myös löytyä Terveyspiste, jonka toimintaan lähteä mukaan.

Ota siis yhteyttä!

helpoiten se onnistuu ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi OMA Punainen Risti-sivustolla. Siellä voit myös selata ja ilmoittautua koulutuksiin ja toimintaan. https://oma.punainenristi.fi/ 

 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

 

Uutiset

Harri Mäenpää
Kuvaaja: Harri Mäenpää
"Päihdetyön vapaaehtoisia Ilosaarirockissa kesällä 2022"

Tervetuloa Terveyden edistämisen päiville Helsinkiin!

Tilaisuus on suunnattu kaikille terveyden edistämisen parissa toimiville vapaaehtoisille, kuten Terveyspisteiden, seksuaaliterveyden ja päihdetyön toimijoille sekä turvakoutseille.

Tiistaina 31.8. vietetään kansainvälistä yliannostuskuolemien ehkäisy -päivää (International Overdose Awereness Day). Punainen Risti (SPR) haluaa olla mukana vähentämässä huumeisiin liittyviä kuolemia ja haittoja. Suomessa kuoli 234 henkilöä huumeisiin vuonna 2019. Tämä on enemmän kuin esimerkiksi liikenteessä kuolleita. Huumausaineisiin kuolleiden määrä on nousussa ja n. 70 % heistä on alle 30-vuotiaita.

Juuli Aschan
Kuvaaja: Juuli Aschan

Suomen Punaisen Ristin, YleX:n, Syöpäjärjestöjen, Väestöliiton ja Sotilaskotiliiton toteuttama Kesäkumikampanja käynnistyy! 

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.