Terveyspisteet

Korona on nyt muuttanut kaikkea toimintaamme merkittävästi. Korona-ajan toimintaan löydät ohjeita täältä: https://rednet.punainenristi.fi/korona2020 

SPR:n osastojen toimitilat on suljettu ja säännöllinen kohtaava toiminta on tauolla. Toiminta on silti aktiivista. Koulutuksia ja tapaamisia järjestetään netissä. Vapaaehtoiset päivystävät esimerkiksi auttavassa puhelimessa ja auttavat ruoan jakelussa. Toimijoita tarvitaan yhä erilaisiin tehtäviin. 

Nyt on hyvä aika kirjautua Oma Punaiseen Ristiin. Sinne voi jättää yhteystietonsa tai ilmoittautua koulutuksiin ja toimintaan. Nyt voi mennä kuulolle myös sellaisten ryhmien tapaamisiin, mihin ei ole aiemmin uskaltautunut tai ei ole lähtenyt, vaikka pitkien välimatkojen takia. https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/ 

Tietoa ja tukea oman terveyden edistämiseen Terveyspisteistä

Suomen Punaisella Ristillä on 116 Terveyspistettä, joissa voit saada maksuttomia terveyspalveluita.Terveyspisteistä saat neuvontaa terveysasioissa, verenpaineen mittausta ja tukea elämänhallintaan. Voit osallistua Terveyspisteissä myös erilaisiin tapahtumiin ja ryhmätoimintaan. Terveyspisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta.

Terveyspisteiden lisäksi monet Punaisen Ristin paikallisosastot järjestävät terveysaiheisia teematilaisuuksia ja tapahtumia, muun muassa valtakunnallisena tapaturmapäivänä.

Kysy lisää oman alueesi osastosta.Terveyspisteiden yhteystiedot löydät myös alla olevalta kartalta. 

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen ja haluat käyttää ammattitaitoasi muiden iloksi ja hyödyksi vapaa-ajallasi, toivotamme sinut tervetulleeksi Terveyspisteen vapaaehtoiseksi. Terveyden edistäminen on tärkeä osa Punaisen Ristin työtä. Terveyspisteisiin voi tulla keskustelemaan oman tai läheisen terveyteen liittyvistä kysymyksistä. Terveyspisteissä tehdään neuvonnan ohella verenpaineen mittausta ja annetaan tarvittaessa tukea elämäntapojen hallintaan, mutta siellä ei tehdä hoitotoimenpiteitä.

Terveyspisteet voivat olla kiinteitä tai liikkuvia, esim. kirjastoissa tai ostoskeskuksissa. Terveyspisteiden toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset terveydenhuollon ammattilaiset, mutta mukana toiminnassa voit olla avustamassa myös muita vapaaehtoisia. Useimmat Terveyspisteet ovat auki kerran kuukaudessa tai useammin, enimmillään kerran viikossa. Aikaa voit käyttää sen verran kuin itsellesi sopii.

Miten pääsen Terveyspisteen vapaaehtoiseksi?

Jos kiinnostuit Terveyspisteistä, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin osastoon. Jos heillä on jo Terveyspiste, he osaavat kertoa missä ja milloin se on avoinna. Kaikilla osastoilla ei Terveyspistettä vielä ole. Voi olla, että he vielä odottavat innokkaita vapaaehtoisia.

Ota siis yhteyttä!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

 

Uutiset

Lauantaina 31.10.2020 klo 15.00-20.00 tapahtuu!

Nyt on aika kerätä 3-5 hengen joukkue kasaan.

Miisa Kaartinen / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Miisa Kaartinen / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin terveyden edistämisen verkkoperehdytys on juuri julkaistu!

Terveyden edistämisen verkkoperehdytys on Punaisen Ristin uusi vapaaehtoiskoulutus, joka on tarkoitettu kaikille terveyden edistämisestä sekä Punaisen Ristin terveyden edistämisen vapaaehtoistoiminnoista kiinnostuneille. 

Ajankohtainen koronatilanne aiheuttaa monelle epävarmuutta, ahdistusta ja kuormitusta. Tietoa on tarjolla paljon ja monissa eri lähteissä, joten on ensisijaisen tärkeää löytää tiensä oikean ja luotettavan tiedon äärelle. Ajankohtaista tietoa kannattaa lukea viranomaisten sivuilta (THL, Valtioneuvosto) sekä perinteisistä tiedotusvälineistä (Yle). On myös tärkeää pitää välillä etäisyyttä jatkuvaan uutisvirtaan. 

Tapahtumat

7.9. - 4.10.2020
Sijainti:
Moodle, 00140, Moodle
3. - 4.10.2020
Sijainti:
Kauppakatu 35, 80100, Joensuu
24.10.2020
Sijainti:
Hietaniemenkatu 7 B, 00100, Helsinki