Starttivoimaa

Starttivoimaa-kotouttamishanke

Starttivoimaa on 3-vuotinen (2016–2018), SPR:n keskustoimiston koordinoima hanke, joka toteutetaan Hämeen, Kaakkois-Suomen, Savo-Karjalan ja Varsinais-Suomen piirien alueilla. Hanke käynnistyi huhtikuussa ja rahoittajana toimii EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF).

Hankkeen tavoitteena on käynnistää ja kehittää yhteistyössä kolmannen sektorin ja viranomaisten kanssa alkuvaiheen kotoutumistoimintoja oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille ja kiintiöpakolaisille. SPR:n osastot ovat toiminnan ytimessä monipuolisen osaamisen ansiosta, mutta keskeistä hankkeessa on nimenomaan paikallisen yhteistyön vahvistaminen kotoutumiskysymyksissä – yhdessä olemme enemmän!

Syksy on edennyt hankkeen osalta vauhdikkaasti ja starttipajoja (viranomaiset & kolmas sektori yhteistyön käynnistyminen) on vedetty kaikkien mukana olevien piirien alueilla! Hanke toimii jo Kotkassa, Imatralla, Riihimäellä, Forssassa, Laitilassa, Turussa, Salossa, Kaarinassa, Raisiossa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Lopella, Uudessakaupungissa, Hausjärvellä, Hämeenkyrössä, Outokummussa, Jokioisissa, Loimaalla ja Mynämäellä.

Lisäksi alustavasti on sovittu käynnistelyistä Rautjärvellä, Siilinjärvellä, Pieksämäellä, Kouvolassa, Lieksassa, Nousiaisissa, Jokioisissa, Tammelassa, Ypäjällä ja Leppävirralla.

Myös erityyppisiä koulutuksen sisältöjä ja erityisesti arjen apu-tyyppisiä toimintamuotoja on kehittelyn alla ja asioita on hiottu työntekijöiden kanssa mm. kehittämispäivillä ja säännöllisissä skype-kokouksissa.

Syksyn aikana on lisätty panoksia hankkeen viestinnän kehittämiseen. Järjestön sisäistä tiedotusta on lisätty (KT:n uutiskirje) sekä käynnistetty Facebook-sivuston ja nettisivujen luominen. Myös hankkeen graafisen ilmeen suunnittelu on ollut työn alla. Lisäksi hanke oli osatoteuttaja viranomaisille ja järjestöille tarkoitetussa Kotoutuminen ja kolmas sektori-seminaarissa (Hki 10.11.2016), jonka työpajassa käytiin läpi kokemuksia ja mallinnusta starttipajasta.

Lisätietoja: Vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Ismo Nuutinen, 020 701 2160 tai ismo.nuutinen@punainenristi.fi

 

Uutiset

Ei uutisia juuri nyt.