Starttivoimaa

Starttivoimaa-kotouttamishanke

Starttivoimaa on 3-vuotinen (2016–2018), SPR:n keskustoimiston koordinoima hanke, joka toteutetaan Hämeen, Kaakkois-Suomen, Savo-Karjalan ja Varsinais-Suomen piirien alueilla. Hanke käynnistyi huhtikuussa ja rahoittajana toimii EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF).

Hankkeen tavoitteena on käynnistää ja kehittää yhteistyössä kolmannen sektorin ja viranomaisten kanssa alkuvaiheen kotoutumistoimintoja oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille ja kiintiöpakolaisille. SPR:n osastot ovat toiminnan ytimessä monipuolisen osaamisen ansiosta, mutta keskeistä hankkeessa on nimenomaan paikallisen yhteistyön vahvistaminen kotoutumiskysymyksissä – yhdessä olemme enemmän!

 

Toiminnan käynnistyminen:

Ensimmäinen toimintasyksy (2017) eteni vauhdikkaasti ja starttipajoja (viranomaiset & kolmas sektori yhteistyön käynnistyminen) vedettiin kaikkien mukana olevien piirien alueilla! Hankkeen kautta käynnistettiin toimintaa Kotkassa, Imatralla, Riihimäellä, Forssassa, Laitilassa, Turussa, Salossa, Kaarinassa, Raisiossa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Lopella, Uudessakaupungissa, Hausjärvellä, Hämeenkyrössä, Outokummussa, Jokioisissa, Loimaalla ja Mynämäellä.

Lisäksi alustavasti sovittiin käynnistelyistä Rautjärvellä, Siilinjärvellä, Pieksämäellä, Kouvolassa, Lieksassa, Nousiaisissa, Jokioisissa, Tammelassa, Ypäjällä ja Leppävirralla.

Myös erityyppisiä koulutuksen sisältöjä ja erityisesti arjen apu-tyyppisiä toimintamuotoja lähdettiin kehittämään - asioita hiottiin työntekijöiden kanssa mm. kehittämispäivillä ja säännöllisissä skype-kokouksissa.

2017 aikana on lisättiin panoksia hankkeen viestinnän kehittämiseen. Järjestön sisäistä tiedotusta lisättiin (KT:n uutiskirje) sekä luotiin hankkeelle Facebook-sivusto ja nettisivut. Lisäksi hanke oli osatoteuttajana viranomaisille ja järjestöille tarkoitetussa Kotoutuminen ja kolmas sektori-seminaarissa (Hki 10.11.2016), jonka työpajassa käytiin läpi kokemuksia ja mallinnusta starttipajasta.

Lisätietoja: Vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Ismo Nuutinen, 020 701 2160 tai ismo.nuutinen@punainenristi.fi

 

Uutiset

Ei uutisia juuri nyt.