Savo-Karjalan piiri

Katja Eskman
Kuvaaja: Katja Eskman

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin alueena ovat Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat. Alueellamme toimii 45 paikallisosastoa, joiden toimintaan jokainen uusi tulija on tervetullut mukaan! Vapaaehtoiseksi pääset ilmoittautumaan tästä.  

Piiri- ja aluetoimistomme sekä koulutustilat sijaitsevat Joensuussa ja Kuopiossa. 

****************************************************************************************************************************

KUOPIOSSA JAETTAVIA SUOJAMASKEJA EI OLE SAATAVILLA SPR:N TOIMIPISTEILTÄ

 

Punaisen Ristin osalta jakelua tullaan toteuttamaan eri tapahtumien yhteydessä. Tapahtumista ja jakelusta tiedotetaan erikseen. Kuopion kaupunki korostaa, että THL.n suosituksen mukaisesti kasvomaskit ovat tarkoitettu kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville, joilla itsellään ei ole mahdollisuutta hankkia suojamaskia. Yleistä suojamaskijakelua ei järjestetä, vaan kaupunkilaiset hankkivat pääasiassa tarvitsemansa maskit omatoimisesti.

 • Kuopion kaupunki on avannut korona-neuvontapuhelimen pe 21.8. Neuvontapuhelin palvelee arkisin ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12. Puhelinnumero on 044 704 6700
 • Mikäli kaupunkilaisilla on kysymyksiä kasvomaskien jakelusta, pyydämme kääntymään kaupungin puoleen.
 • Tiedot on päivitetty myös piirin Facebook-sivuille.
 • https://www.kuopio.fi/-/kuopion-kaupunki-avaa-koronaneuvontapuhelimen-ja...

   

  ******************************************************************************************************************************

  SUOMEN PUNAISEN RISTIN SAVO-KARJALAN PIIRI MUKAUTTAA TOIMINTAANSA KORONA-EPIDEMIAN VUOKSI

   

  SPR Savo-Karjalan piiri noudattaa valtioneuvoston antamia suosituksia, joiden tarkoituksena on hillitä koronaviruksen leviämistä ja turvata sairastuneiden hoito. Seuraamme tilannetta ja huomioimme ohjeistukset omassa toiminnassamme mm. suosimalla toistaiseksi etäkoulutuksia ja -tilaisuuksia. Hälytys- ja auttamisvalmiutta pidetään edelleen yllä turvallisuusohjeet huomioiden.

  Koronaan liittyvää piirin sisäistä viestintää voit seurata Ajankohtaista koronasta -valikosta.

  Järjestökentän koordinaatio ja tilannekuva

  SPR:n Savo-Karjalan piiri koordinoi järjestöjen auttamistoimintaa. Koordinaatio koskee kunnilta ja terveysviranomaisilta järjestöille tulevia akuutteja tukipyyntöjä sekä maakunnallisen järjestöjä koskevan tilannekuvan kokoamista ja ylläpitämistä.

  Järjestön tilannekuvakyselyt syksyn 2020 osalta toteutetaan kunkin kuukauden ensimmäisen viikon aikana. Linkki avautuu ko. viikon maanantaina ja sulkeutuu sunnuntaina klo 24.00. Kyselyn linkki lähetetään listallamme oleville yhdistyksille sähköpostitse ennen kyselyn aukeamista.Pyydämme Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon yhdistyksiä vastaamaan kyselyihin (1 vastaus / osasto) yhteisen tilannekuvan muodostamiseksi ja järjestöjen havaintojen välittämiseksi viranomaisille (STM, Valtioneuvoston tilannekeskus sekä maakunnalliset valmiustoimikunnat).

   

   

   

  ******************************************************************************************************************************

  AUKIOLOAJAT KORONATILANTEEN AIKANA:

  Palvelemme teitä ensisijaisesti sähköisesti mm. puhelimitse ja sähköpostitse. Myös tapaamiset ovat mahdollisia erikseen sovittaessa, varaathan ajan etukäteen.

  • Palvelupuhelin arkisin ma-pe klo 10 -15 numerossa 0400 158 390 
  • Sähköposti: saka.osastontuki@redcross.fi (linkki lähettää sähköpostin) 

  Käyntiosoitteet

  • Joensuun piiritoimiston käyntiosoite: Kauppakatu 35, 80100 Joensuu
  • Kuopion aluetoimiston käyntiosoite: Puijonkatu 9, 70100 Kuopio

  Some:

  • Facebook: Punainen Risti, Savo-Karjalan piiri
  • Instagram: spr_savokarjala

  *************************************************

  Ensiapukoulutuskyselyt ja ensiaputodistustilaukset sähköpostitse: ensiaputuote@punainenristi.fi 

  ************************************************

  Joensuun toimiston pysäköinti:

  Takapihan pysäköinnin valvonta on siirtynyt Joensuun kaupungille. Huomioittehan, että auton ikkunalla pitää olla näkyvissä piirin antama pysäköintilupa. Vierailijat voivat kysyä lupia piiritoimistolta.

  ************************************************

  Vuokraamme tilojamme erilaisiin tilaisuuksiin, kuten kokouksiin ja koulutuksiin. Katso lisää täältä.

  ************************************************

  Liity jäseneksi, lahjoita!

  Apua tarvitaan enemmän kuin koskaan. Valitse oma tapasi auttaa: ryhdy jäseneksi  tai tule yrityksesi kanssa mukaan liitymällä yrityskannatusjäseneksi ottamalla yhteyttä sähköpostitse: saka.osastontuki@punainenristi.fi

  Voit myös liittyä kuukausilahjoittajaksi, lahjoittaa netissä, tehdä tekstiviestilahjoituksen tai soittaa lahjoitusnumeroon. Löydät toimintaohjeet täältä.

Uutiset

Piia Jounila
Kuvaaja: Piia Jounila
"Kuvassa vasemmalta oikealle: Mimmi Martiskin, Azra Topzu, Merja Pennanen ja edessä kyltin kanssa Saana Karjalainen"

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -huomionosoituksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka piirin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Valinnan huomionosoituksen saajasta tekee piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittämistyöryhmä.

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt
""Suodaan toiselle ihmiselle ystävällinen sana, teko tai hymy""

Ystävänpäivä herättää ihmisissä erilaisia ajatuksia ja tunteita. Kaksi terveydenhoitajaopiskelijaa lähestyi teemaa yksinäisyyden näkökulmasta.: 

 

Yksinäisyys ympärillä

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri hyväksyi viime sunnuntaina pitämässään vuosikokouksessa julkilausuman, jossa se toivoo varautumiselle ja valmiudelle entistä merkittävämpää asemaa julkisessa keskustelussa ja muistuttaa yhteistyön tärkeydestä yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Viestinsä piirikokous suuntasi kunnille, omille jäsenilleen, muille järjestöille sekä tavallisille kansalaisille.

Tapahtumat

21.9.2020
Sijainti:
Haapaniementie 10, 70100, Kuopio
25.9.2020
Sijainti:
Salpakatu 2, 80100, Joensuu
2.10.2020
Sijainti:
Salpakatu 2, 80100, Joensuu

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.