SPR Rinnepäivystäjät

Niina Hirvonen
Kuvaaja: Niina Hirvonen
Niina Hirvonen
Kuvaaja: Niina Hirvonen

Oletko onnellinen lasketellessasi tai lautaillessasi? Haluatko myös toimia Punaisen Ristin vapaaehtoisena? Osaatko ensiapua? Jos vastauksesi on KYLLÄ kaikkiin kolmeen kysymykseen, sinussa on ainesta rinnepäivystäjäksi!

Rinnepäivystäjä on ensiavun vapaaehtoinen, joka auttaa loukkaantuneita laskettelijoita rinteessä ja antaa heille hätäensiapua. Jos pidät laskettelusta ja sinulla on ensiapukortti, tule Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi rinnepäivystäjäksi.

Suomen laskettelurinteissä päivystää joka talvi noin 500 Punaisen Ristin kouluttamaa vapaaehtoista rinnepäivystäjää. Rinnepäivystäjän tehtävänä on antaa ensiapua lasketteluvammoihin onnettomuuspaikalla. He auttavat vuosittain peräti 1200–1400 loukkaantunutta laskijaa.

Miten pääsen rinnepäivystäjäksi?

Koska rinnepäivystäjät työskentelevät laskettelurinteissä, vaatimuksena on hyvä laskettelutaito. Lisäksi rinnepäivystäjäksi haluavalla on oltava voimassa olevat todistukset ensiavun peruskurssista EA 1 sekä jatkokurssista EA 2.

Jos nämä kurssit on suoritettuina, voit hakea Punaisen Ristin rinnepäivystyskurssille, jonka pituus on 20 tuntia. Rinnepäivystyskurssien aikataulut päivitetään tapahtumakalenteriin, josta voit hakea myös ensiapukursseja.

Kurssin suorittamisen jälkeen saat Punaisen Ristin rinnepäivystäjän henkilökortin, joka on voimassa kolme vuotta. Kortti päivitetään vuosittain.

Rinnepäivystäjien alaikäraja on 18 vuotta. Päivystäjän täytyy olla Punaisen Ristin jäsen.

 

Uutiset

Jarkko Mikkonen
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen

Ensivastetoimintaan liittyviä valtakunnallisia koulutuksia järjestetään yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin, Suomen Meripelastusseuran ja Suomen Pelastusalan Keskusliiton kanssa seuraavasti:

Ensivastekouluttakoulutus HUOM! Siirretty syksyyn 16.-19.9.2021

Ensivastekouluttajien täydennyskoulutus HUOM! Siirretty syksyyn 17.-19.9.2021 koronatilanteen takia

Ensiauttajien harjoitusviikonloppu HUOM! Siirretty syksyyn 18.-19.9.2021 koronatilanteen takia

Janne Körkkö
Kuvaaja: Janne Körkkö

Hei Rinnepäivystyksen kouluttaja! Tervetuloa Kouluttajapäiville 2020!

Kutsumme sinut mukaan Suomen Punaisen Ristin kouluttajien yhteisille jatkokoulutus- ja virkistyspäiville viikonlopuksi (17.)18.-19.1.2020. Kouluttajapäivät pidetään Varalan Urheiluopistolla Tampereella.

Rinnepäivystyksen kouluttajien sisältöosan täydennyspäivä on lauantaina 18.1.2020.

Niina Hirvonen
Kuvaaja: Niina Hirvonen

Laajavuoressa järjestettiin 9.11.2.2019 rinnepäivystyksen SUPERVIIKONLOPPU  ensimmäistä kertaa. Perjantaina kokoontuivat eri puolelta Suomea tulleet kouluttajat. Lauantaina toimintaa kehittivät rinneyhdyshenkilöt samaan aikaan kuin rinnepäivystäjät suorittivat uudenlaista kertauskoulutusta. Sunnuntaina toteutettiin vielä toinen kertauskoulutus.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.