SPR Rinnepäivystäjät

Niina Hirvonen
Kuvaaja: Niina Hirvonen
Niina Hirvonen
Kuvaaja: Niina Hirvonen

Oletko onnellinen lasketellessasi tai lautaillessasi? Haluatko myös toimia Punaisen Ristin vapaaehtoisena? Osaatko ensiapua? Jos vastauksesi on KYLLÄ kaikkiin kolmeen kysymykseen, sinussa on ainesta rinnepäivystäjäksi!

Rinnepäivystäjä on ensiavun vapaaehtoinen, joka auttaa loukkaantuneita laskettelijoita rinteessä ja antaa heille hätäensiapua. Jos pidät laskettelusta ja sinulla on ensiapukortti, tule Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi rinnepäivystäjäksi.

Suomen laskettelurinteissä päivystää joka talvi noin 500 Punaisen Ristin kouluttamaa vapaaehtoista rinnepäivystäjää. Rinnepäivystäjän tehtävänä on antaa ensiapua lasketteluvammoihin onnettomuuspaikalla. He auttavat vuosittain peräti 1200–1400 loukkaantunutta laskijaa.

Miten pääsen rinnepäivystäjäksi?

Koska rinnepäivystäjät työskentelevät laskettelurinteissä, vaatimuksena on hyvä laskettelutaito. Lisäksi rinnepäivystäjäksi haluavalla on oltava voimassa olevat todistukset ensiavun peruskurssista EA 1 sekä jatkokurssista EA 2.

Jos nämä kurssit on suoritettuina, voit hakea Punaisen Ristin rinnepäivystyskurssille, jonka pituus on 20 tuntia. Rinnepäivystyskurssien aikataulut päivitetään tapahtumakalenteriin, josta voit hakea myös ensiapukursseja.

Kurssin suorittamisen jälkeen saat Punaisen Ristin rinnepäivystäjän henkilökortin, joka on voimassa kolme vuotta. Kortti päivitetään vuosittain.

Rinnepäivystäjien alaikäraja on 18 vuotta. Päivystäjän täytyy olla Punaisen Ristin jäsen.

 

Uutiset

Niina Hirvonen
Kuvaaja: Niina Hirvonen

Laajavuoressa järjestettiin 9.11.2.2019 rinnepäivystyksen SUPERVIIKONLOPPU  ensimmäistä kertaa. Perjantaina kokoontuivat eri puolelta Suomea tulleet kouluttajat. Lauantaina toimintaa kehittivät rinneyhdyshenkilöt samaan aikaan kuin rinnepäivystäjät suorittivat uudenlaista kertauskoulutusta. Sunnuntaina toteutettiin vielä toinen kertauskoulutus.

Niina Hirvonen
Kuvaaja: Niina Hirvonen

Pikku-Syötteen mahtavissa maisemissa koulutettiin 25.-27.1.2019 uusia vapaaehtoisia rinnepäivystyskouluttajia eri piireihin. Jos teidän hiihtokeskuksessa kaivataan harjoitusta rinnepäivystäjille tai koko kurssia uusien rinnepäivystäjien kouluttamiseen, ottakaa yhteyttä omaan SPR:n piiritoimitoon ja sitä kautta saatte tietoa rinnepäivystyskouluttajista.

Punaisen Ristin rinnepäivystystoimintaa ollaan laajasti kehittämässä. Uudistuksen alla on niin koulutukset, rinnepäivystäjien saama tuki, uusien vapaaehtoisten rekrytointiin tarvittavat välineet ja rinnepäivystäjien mukaan saaminen Punaisen Ristin ja Vapepan hälytysryhmiksi. Kehittämistyö alkoi vuosi sitten Tahkolla pidetyssä työpajassa ja se jatkuu edelleen. Mukana on niin rinnepäivystäjiä, rinneyhdyshenkilöitä, kouluttajia, kuin piirien työntekijöitä yhdessä keskustoimiston työntekijän kanssa. Suomen hiihtokeskusyhdistyksen kanssa tehdään myös yhteystyötä.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.