SPR Rinnepäivystäjät

Niklas Meltio
Kuvaaja: Niklas Meltio
"Rinnepäivystäjät auttavat loukkaantunutta."
Pasi Huovinen
Kuvaaja: Pasi Huovinen

Oletko onnellinen lasketellessasi tai lautaillessasi? Haluatko myös toimia Punaisen Ristin vapaaehtoisena? Osaatko ensiapua? Jos vastauksesi on KYLLÄ kaikkiin kolmeen kysymykseen, sinussa on ainesta rinnepäivystäjäksi!

Rinnepäivystäjä on ensiavun vapaaehtoinen, joka auttaa loukkaantuneita laskettelijoita rinteessä ja antaa heille hätäensiapua. Jos pidät laskettelusta ja sinulla on ensiapukortti, tule Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi rinnepäivystäjäksi.

Suomen laskettelurinteissä päivystää joka talvi noin 500 Punaisen Ristin kouluttamaa vapaaehtoista rinnepäivystäjää. Rinnepäivystäjän tehtävänä on antaa ensiapua lasketteluvammoihin onnettomuuspaikalla. He auttavat vuosittain peräti 1200–1400 loukkaantunutta laskijaa.

Miten pääsen rinnepäivystäjäksi?

Koska rinnepäivystäjät työskentelevät laskettelurinteissä, vaatimuksena on hyvä laskettelutaito. Lisäksi rinnepäivystäjäksi haluavalla on oltava voimassa olevat todistukset ensiavun peruskurssista EA 1 sekä jatkokurssista EA 2.

Jos nämä kurssit on suoritettuina, voit hakea Punaisen Ristin rinnepäivystyskurssille, jonka pituus on 20 tuntia. Rinnepäivystyskurssien aikataulut päivitetään tapahtumakalenteriin, josta voit hakea myös ensiapukursseja.

Kurssin suorittamisen jälkeen saat Punaisen Ristin rinnepäivystäjän henkilökortin, joka on voimassa kolme vuotta. Kortti päivitetään vuosittain.

Rinnepäivystäjien alaikäraja on 18 vuotta. Päivystäjän täytyy olla Punaisen Ristin jäsen.

 

Uutiset

Punaisen Ristin rinnepäivystystoimintaa ollaan laajasti kehittämässä. Uudistuksen alla on niin koulutukset, rinnepäivystäjien saama tuki, uusien vapaaehtoisten rekrytointiin tarvittavat välineet ja rinnepäivystäjien mukaan saaminen Punaisen Ristin ja Vapepan hälytysryhmiksi. Kehittämistyö alkoi vuosi sitten Tahkolla pidetyssä työpajassa ja se jatkuu edelleen. Mukana on niin rinnepäivystäjiä, rinneyhdyshenkilöitä, kouluttajia, kuin piirien työntekijöitä yhdessä keskustoimiston työntekijän kanssa. Suomen hiihtokeskusyhdistyksen kanssa tehdään myös yhteystyötä.

Ski.fi
Kuvaaja: Ski.fi
"Lumitietojen mittaus ilmatieteenlaitokselle"

Ski Patrol kouluttaa innokkaista laskijoista rinteissä auttavaa ja turvallisuutta valvovaa henkilökuntaa, joka on suksilla lähempänä laskijoita kuin esimerkiksi moottorikelkkailija. Ski Patrol -partioita toimii jo parissakymmenessä hiihtokeskuksessa.

Koulutuksessa Ski Patrolin jäsenet valmennetaan ennaltaehkäisevään rinneturvallisuustyöhön, ensiapuun ja asiakasneuvontaan. Tehtävät ovat monipuolisia ja koulutukseen hakeutuvalla tulee olla hyvät laskettelu- tai lautailutaidot. Myös perusensiaputaidot tulee hallita ja kurssille tulijalta vaaditaan EA2-kurssi tai vastaavat taidot.

Tervetuloa SkiExpoon Helsingin Messukeskukseen 1.-3.11.2013!

SkiExpo on suurimpia vuosittain maassamme järjestettäviä messuja. Messukävijöitä on ollut viime vuosina 66 000-68 000. Rinnepäivystystoimintaa, tapaturmien ennaltaehkäisyä ja ensiapua tehdään tänäkin vuonna tutuksi messukävijöille.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.