RedChat

RedChat on Discord-palvelimella toimiva kanava, jossa osallistujat voivat keskustella keskenään. Chatissä on mahdollisuus halutessaan keskustella myös puhekanavan puolella. Vapaaehtoiset pitävät huolen, että keskustelu pysyy asiallisena: he eivät päivystä 24/7, mutta keskustelukanava on auki koko ajan.

Kerran kuussa chatin puhekanavalla on RedWednesday-teemailta, jossa on aina ulkopuolinen puhuja. Teemaillassa osallistujat voivat myös itse esittää kysymyksiä tai jakaa ajatuksiaan.

Kevään 2022 RedWednesday-teemat:
16.2. Verkkoystävyys – haasteet ja hyödyt
16.3. Erilaisuus – hyväksynkö?
13.4. Kiusaaminen – nettikiusaaminen
11.5. Sukupuolen moninaisuus – olenko tyttö, poika, jotain siltä väliltä vai en mitään niistä?

Nuoret:
Oletko yksinäinen? Tökkiikö opiskelu? Oletko kiinnostunut eri asioista kuin muut kaverisi? Haluatko tavata muita nuoria, joita mietityttävät samat asiat? Vai kaipaatko muuten vaan juttukaveria ja haluat kertoa esimerkiksi, miten mahtavan harrastuksen olet löytänyt?

Nuorten juttelukanava on 16–29-vuotiaille nuorille. Jos mielenkiintosi heräsi, tule kurkkaamaan uutta kanavaa!

Omaishoitajat:
Tämä kanava on tarkoitettu kaikille omaistaan tai läheistään hoitaville. Hoidat sitten vanhempiasi kauppa-, apteekki- ja lääkärikäynteineen, hoidat erityislastasi tai puolisoasi tai sisarustasi, olet tervetullut kanavalle!

Täällä voitte keskustella päivän ihanasta kahvihetkestä, omasta jaksamisesta, jakaa tietoa tapahtumista tai mistä vaan maan ja taivaan väliltä. Kanava on vertaistukiryhmä parhaillaan! Hyvä on kuitenkin huomioida, ettei kanava ole salattu tai yksityinen. Uudet tulijat eivät kuitenkaan näe niitä keskusteluita, joita on käyty ennen hänen liittymistään kanavalle.

RedChattiin pääset tästä: https://discord.gg/8GYMHQU

 

Lisätietoa:

Kirsi Mertakari, sosiaalitoiminnan suunnittelija / Kaveritaitoja Nuorille -hanke
puh. 040 860 1396, kirsi.mertakari(at)punainenristi.fi

Annika Korpinen, hankesuunnittelija / Omaishoitajien tukitoiminta
puh. 040 860 1413, annika.korpinen(at)punainenristi.fi