SPR päihdetyö

Olethan jo yksi lähes 900 päihdetyön vapaaehtoisesta?
Tämä sivusto on tarkoitettu SPR:n päihdetyön vapaaehtoisille. Jos haluat tietoa toiminnasta, käy sivuilla punainenristi.fi/paihdetyö

SPR:n päihdetyössä kiinnitämme ihmisten huomion terveys- ja hyvinvointivalintoihin, kyseenalaistamme päihteiden arkipäiväistymistä. Tarjoamme koulutusta ja menetelmiä ehkäisevän sekä ohjaavan ja tukevan päihdetyön tekemiseen inhimillisin arvoin. Työ suuntautuu kaikkiin ikäluokkiin ja sitä toteutetaan vapaaehtoisvoimin valtakunnallisesti. Annamme valmiuksia päihteiden käytön ehkäisemiseen, tunnistamiseen, puheeksiottamiseen, haittojen vähentämiseen ja hoitoonohjaukseen vapaaehtoistoiminnassa tai lähiyhteisöissä. Edistämme päihteiden käytön ja niiden haittojen vähentämistä.

Liitetiedostot: 

Uutiset

Päihteisiin liittyvien keskustelujen pohjaksi on tehty diaesitys. Se on vapaasti käytettävissä.  SPR pyrkii alkuvuodesta kouluttamaan toimijoita, jotka pitäisivät päihdeteemailtoja maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille vastaanottokeskuksissa.

Koulutuksesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua tästä, https://www.lyyti.in/Paihdetietousiltojen_pitaminen_maahanmuuttajille_6984

Perinteikäs Tipaton tammikuu on jälleen täällä. Aloitetaan uusi vuosi selvin päin!

Tänä vuonna kampanjan teemana on tissuttelu. Alkoholin suurkulutusta pidetään usein Suomen mittavimpana päihdeongelmana, mutta tosiasiassa tissuttelu on yleisempää, eikä suinkaan harmitonta. Tipattoman verkkosivulla voit tutustua tissuttelun haittavaikutuksiin ja löytää ideoita vaihtoehtoiseen tekemiseen. Lisäksi löydät sivulta kampanjan aikana julkaistavia vlogeja, artikkeleita sekä muita materiaaleja.

Estä lasten yksinäisyys – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!

Suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6000 lapsen elämää joka päivä. Niin on valitettavan yleisesti myös jouluna.

Tapahtumat

23. - 24.2.2018
Sijainti:
Pirkkalaistori 1, 37100, Nokia
17.3.2018 - 18.3.2018
Sijainti:
Karjalantie 55, 18600, Myllyoja
28. - 29.4.2018
Sijainti:
Haapaniementie 10, 70100, Kuopio

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.