Osastotoimisto

Täältä löydät J-kortit ja muut osastokirjeen liitteet

Osastotoimisto on Suomen Punaisen Ristin osastoja palveleva ryhmä. Osastotoimistosta löydät muun muassa kaikki lomakkeet ja työkalut. Osastorekisteriotteen voi tilata tuttuun tapaan keskustoimistosta Saila Räihältä, saila.raiha(at)punainenristi.fi tai puh. 020 701 2000. Lisätietoja täältä.

Vapaaehtoistoiminnan tueksi on laadittu materiaalia, jonka löydät RedNetin osastotoimistosta. Materiaali selkiyttää ja varmistaa avainvapaaehtoisten tehtäviä ja tukemisen tapoja vapaaehtoisen polkua seuraten. Sen tavoitteena on kehittää vapaaehtoisen polkua erityisesti luottamus- ja avainhenkilöiden osalta.

Materiaalista löytyy Osaston luottamushenkilöt ja avaintehtävät järjestökoulutusaineisto, jossa kerrotaan lyhyesti millaisia luottamushenkilöitä ja avaintehtäviä osastossa on sekä esitellään tehtävien ydinsisällöt. Dokumentti sisältää myös ohjeistuksen luottamus- ja avainhenkilöiden rekrytointiin, nimenkirjoitusoikeuteen sekä avainhenkilöiden vastuuseen.

Jokaisesta avainvapaaehtoisesta on tehty pikaperehdytyspaketti. Pikaperehdytyspaketeissa kerrotaan millaisia tehtäviä rooliin sisältyy, keneltä saa tukea tehtävän hoitamiseen, mitä koulutuksia tehtävässä olevalle suositellaan ja mihin materiaaliin on hyvä tutustua. Käy tarkistamassa, miltä oman tehtäväsi pikaperehdytyspaketti näyttää! Muutama pikaperehdytyspaketti on vielä työn alla, mutta valmistuu pian eli pidäthän osastotoimistoa silmällä.

Useasta vapaaehtoistoiminnan muodosta on laadittu starttipaketti. Starttipaketeista löydät vinkkejä uuden toiminnan (esim. nuorisotoiminta, ystävätoiminta) aloittamiseen. Niissä kerrotaan, mitä on hyvä ottaa huomioon toimintaa käynnistettäessä, keneltä voi saada tukea, millaisia koulutuksia suositellaan ja mistä on mahdollista hakea rahoitusta. Starttipaketeissa luetellaan myös toimintamuodolle hyödylliset materiaalit.

Osastotoimistoon on lisätty ajatuksia eri tavoista kiittää vapaaehtoisia, sillä se on tärkeä osa vapaaehtoistoimintaa! Kiitoksen antaminen on helppoa ja samalla se kasvattaa osallistujien motivaatiota sekä jaksamista.

Nämä uudet materiaalit on tuotettu osana keskustoimiston koordinoimaa Avainvapaaehtoisen polku -projektia, jonka tarkoituksena on parantaa vapaaehtoistoiminnan ohjausta ja johtamista sekä kehittää vapaaehtoistoimintaa niin, että vapaaehtoisen polkua tasoitetaan ja yhdessä tekemisen iloa lisätään. Toivottavasti sinä ja osastosi hyödytte näistä materiaaleista! Mikäli kaipaat lisätietoa materiaaleihin liittyen, ole ensisijaisesti yhteydessä osastosi kummiin.

Uutiset

Voi hyvin auttaaksesi muita – psykososiaalisen tuen seminaari Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisille järjestetään lauantaina 3.10.2020 Helsingissä. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä.

Tule kuuntelemaan mielenkiintoisia alustuksia ja oppimaan yhteisissä työpajoissa. Ohjelma ja lisätietoja liitteessä.

Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön uutiskirje 1/2020 on ilmestynyt, voit lukea sen alla ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.

Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön uutiskirje 6/2019 on ilmestynyt, voit lukea sen alla ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.