Nuorten yleiskokous 2020

Johanna Sjöholm / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Johanna Sjöholm / Suomen Punainen Risti

TERVETULOA PUNAISEN RISTIN NUORTEN YLEISKOKOUKSEEN

Tämä ohjeistus päivittyy talven / kevään aikana, joten kannattaa seurata sivua.

Valtakunnallinen nuorisotoimikunta ja Lapin piirin nuoret toivottavat Suomen Punaisen Ristin nuorisojäsenet sydämellisesti tervetulleeksi viettämään Nuorten yleiskokousta Rovaniemelle 13.-15.3.2020! Kokous järjestetään Santasport Lapin urheiluopistossa. Lisätietoa kokouspaikasta löytyy osoitteesta https://santasport.fi/

Kokouksen majoitus järjestetään pääsääntöisesti 4 hengen huoneissa urheiluopiston tiloissa. Kokous alkaa perjantaina 13.3. ilmoittautumisella klo 16.00-18.00, klo 18.00 tervetulon toivotuksilla ja illallisella. Kokous päättyy sunnuntaina 15.3. klo 12.00.

Piirit hoitavat matkajärjestelyt kokouspaikalle itse. Keskustoimiston vapaaehtois- ja nuorisoyksikkö korvaa virallisten osallistujien matkakulut halvinta julkista kulkuneuvoa käyttäen, siltä osin kuin kulut ylittävät 40 euroa/osallistuja. Kilometrikorvauksia ei korvata.

Kokouksen osallistujamaksu on 50 euroa. Osallistumismaksu sisältää ruokailut, ohjelman ja majoituksen perjantaista sunnun­­tai­hin. Osallistumismaksu on sama, vaikka osallistuisi kokoukseen vain osaksi aikaa viikonloppua. Mikäli osallistuja ei majoitu urheiluopistolla, on osallistumismaksu 20 euroa.

Keskustoimisto laskuttaa osallistumismaksun jälkikäteen piireiltä. Piirien nuorisotyön­tekijöiden osallistumismaksu on sama kuin vapaaehtoisten ja työntekijät maksavat omat matkakulut kokonaisuudess­aan. Ilmoittautumisen yleiskokoukseen voi perua ilmoittautumisajan puitteissa eli 10.2.2020 jälkeen tulleet peruutukset ovat mahdollisia vain lääkärintodistusta vastaan. Mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan päätyttyä ilman lääkärintodistusta, tullaan tapahtuma veloittamaan täysihintaisena (50€). Ilmoittautumisen peruminen tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen tiina.lehtovirta@redcross.fi ja samaan osoitteeseen toimitetaan myös mahdollinen lääkärintodistus. HUOM! Mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta, veloitetaan osallistumismaksu ilmoittautuneelta henkilökohtaisesti, ei siis piiriltä.

Nuorten yleiskokouksen työohjeen mukaisesti, piirit nimeävät Nuorten yleiskokoukseen äänivaltaiset edustajansa. Nuorten yleiskokouksessa äänivaltaisena edustajana voi toimia Suomen Punaisen Ristin alle 29-vuotias henkilöjäsen. Nuorten yleiskokouksessa on läsnäolo-oikeus kaikilla jäsenillä ja työntekijöillä sekä kaikilla niillä, joilla on puheoikeus. Tarkemmat tiedot löytyvät Nuorten yleiskokouksen työohjeesta. Jos olet kiinnostunut osallistumaan Nuorten yleiskokoukseen, ole yhteydessä piirisi nuorisotoiminnan suunnittelijaan / nuorisotoiminnasta vastaavaan työntekijään, ja saat ohjeet, kuinka toimia. Ilmoittautuminen Nuorten yleiskokoukseen päättyy 10.2.2020.

Kokouksessa käsitellään nuorten yleiskokouksen työohjeen mukaiset asiat sekä valmistaudutaan kesäkuiseen yleiskokoukseen tutustumalla ja vaikuttamalla muun muassa toiminta- ja nuorisolinjauksiin. Viikonlopun aikana on myös paljon hauskaa yhteisohjelmaa, josta vastaa Lapin piirin nuoret. 

Tarkempi aikataulu viikonlopun ohjelmasta sekä yleiskokouksen esityslista julkaistaan myöhemmin. Tapahtuma on suomenkielinen ja se tulkataan tarvittaessa ruotsiksi. Huomiothan että Suomen Punaisen Ristin nuorten tapahtumat ovat päihteettömiä, etenkin kun paikalla on alaikäisiä. Nuorten yleiskokouksen alaikäraja on 12 vuotta ja alaikäiset osallistujat ovat piirien työntekijöiden vastuulla koko tapahtuman ajan.

Nuorten yleiskokoukselle suunnatut aloitteet, ponnet ja kannanotot lähetetään vapaamuotoisesti osoitteeseen tiina.lehtovirta@redcross.fi 2.3.2020 klo 16.00 mennessä.

Lisätietoja viikonlopusta voi kysyä valtakunnalliselta nuorisotoimikunnalta tai Tiina Lehtovirralta tiina.lehtovirta@redcross.fi

Nuorten yleiskokous streemataan SPRnuoret Youtube-tilin kautta. Jos et pääse paikan päälle, kokousta voi seurata täällä https://www.youtube.com/watch?v=kooWeq5rrbI&feature=youtu.be

Nuorten yleiskokouksen työohjeen löydät täältä