Monimuotoinen ystävätoiminta

Suomen Punaisen Ristin monimuotoisen ystävätoiminnan tavoitteena on lievittää yksinäisyyttä ja lisätä turvallisuutta olemalla läsnä ystävänä siellä, missä ystävää tarvitaan.

Ystävätoiminta on yhteiskunnallisesti merkittävää vapaaehtoistyötä. Ystävänä kohtaat sellaisia ihmisiä, joihin et ehkä muuten tutustuisi. Voit toimia ystävänä kenelle tahansa sitä tarvitsevalle. Ystävänä voit toimia esimerkiksi kotona, palvelutalossa, vankilavierailijana, ryhmässä tai saattoapuna. Voit myös toimia vapaaehtoisten kouluttajana ja ohjaajana.

Kaakkois-Suomen piirin alueen paikallisosastoissa toimii vapaaehtoisina ystävinä noin 600 ystävää. Toiminta perustuu tavallisen ihmisen taidoin toimimiseen ja tehtävään annetaan koulutus ja tuki. Ystävät voivat toimia omassa paikallisosastossaan myös muissa vapaaehtoistehtävissä kuten ensihuollon ja henkisen tuen ryhmissä sekä keräystoiminnassa. 

Ystävätoiminta on monimuotoista. Se voi olla kahdenvälistä tai ryhmätoimintaa, kertaluonteista tai pitkäaikaista. Monimuotoisen ystävätoiminnan avulla tarjotaan tukea ja toimintaa vanhuksille, nuorille, maahan muuttaneille, omaishoitajille, laitoksessa asuville ja vangeille.

 

 

Näin pääset mukaan toimintaan:

Ystävätoiminta sopii kaikille yli 18-vuotiaille, jotka haluavat auttaa ja tukea lähimmäistään elämän eri tilanteissa. Mitään erityistaitoja ei tarvita. Toivomuksena on, että auttajaksi ryhtyvän oma elämäntilanne on kunnossa. Mukaan vapaaehtoiseksi ystäväksi pääsee ottamalla yhteyttä oman paikkakunnan Punaisen Ristin osaston ystävätoiminnan, monikulttuurisen toiminnan tai omaishoitajien tukitoiminnan yhteysvapaaehtoiseen tai piiritoimiston vastuuhenkilöihin. Osastojen ja piirien yhteystiedot löydät täältä.

Vapaaehtoiseksi ystäväksi tullaan useimmiten osallistumalla ystävätoiminnan peruskurssille. Tulevia ystävätoiminnan kursseja voi selailla Oma Punainen Risti sivustoilta. Voit myös tiedustella tulevista ystävätoiminnan peruskursseista suoraan osastostasi tai piiritoimistostasi sosiaalitoiminnasta vastaavalta henkilöltä.

Haluatko ystävän?

Tule ystäväksi!

 

Seuraa meitä myös facebookissa: Älä jää yksin -sivuilla

Lisätietoja:

Annika Korpinen

Sosiaalitoiminnan suunnittelija
annika.korpinen@redcross.fi
p.040 860 1413