Ensiapuryhmätoiminta

Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela

 

Jos haluat itsellesi hyvän harrastuksen, jossa opit ensiaputaitoja, tapaat reippaita ja iloisia ihmisiä tai haluat toimia vapaaehtoisena auttajana Punaisen Ristin ensiapupalvelutehtävissä, ensiapuryhmätoiminta on juuri Sinua varten. Toiminta tarjoaa kaikille ensiavusta kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua mielekkääseen ja merkitykselliseen toimintaan.

Ensiapuryhmät harjoittelevat säännöllisesti voidakseen tarvittaessa auttaa muita ihmisiä tai avustaakseen viranomaisia. Ryhmän kautta on mahdollisuus osallistua erilaisiin tehtäviin valmentaviin koulutuksiin.

Ryhmät ensiapupäivystävät erilaisissa yleisötilaisuuksissa, järjestävät ensiapunäytöksiä ja osallistuvat Punaisen Ristin keräyksiin. Viranomaiset voivat hälyttää ensiapuryhmän avukseen kadonneiden henkilöiden etsintöihin tai onnettomuuksiin tai vaikkapa ensihuoltotehtäviin.

Tutustu valtakunnalliseen toimintaan tästä.

Näin pääset ensiapuryhmään

Olet tervetullut monipuolisen harrastuksen pariin. Ryhmään liittyminen ei edellytä ensiapukurssin käymistä tai ensiaputaitojen osaamista, olet tervetullut tutustumaan toimintaan milloin tahansa ryhmän kokoontumisiltana.

Helpoiten pääset mukaan ottamalla yhteyttä lähimpään osastoon tai piirin terveydenhuollon suunnittelijaan.

Lisätietoja:

Terveydenhuollon suunnittelija Jenni Ojala

puh. 0400 156 828

sähköposti: jenni.ojala@punainenristi.fi