Ensiaputoiminta

Paimion, Kaarinan, Piikkiön sekä Sauvo-Karunan yhteinen ensiapuryhmä Peimari perustettiin vuonna 2010. Alueiden yhteisryhmä on ensimmäinen laatuaan Suomessa, ja siinä toimii aktiivisesti 15–20 jäsentä.

Suuri osa Peimarin toiminnasta koostuu perusharjoituksista ja omista kokoontumisista, joita järjestetään kaksi kertaa kuukaudessa. Näiden lisäksi ensiapuryhmän toimintaan kuuluu muun muassa erilaisissa tapahtumissa päivystäminen. Päivystyksiä Peimarille tulee noin 10–15 joka vuosi, ja osa niistä järjestetään myös lähialueilla, kuten Turussa ja Salossa.

”Päivystyksissä pääsee käyttämään oppimiaan taitoja oikeissa tilanteissa ja saa oikeita potilaskontakteja”, kertoo ensiapuryhmän paimiolainen aktiivi Kati Lehtimäki.

Peimari on ollut myös menestyksekäs Varsinais-Suomen EA-piirikisoissa. Vuonna 2010 se ylsi Turussa järjestetyissä kisoissa hopealle, ja 2012 Peimari nappasi kultamitalin Paimion EA-radalla. Savonlinnassa 2013 järjestetyistä SM-kilpailuista Peimari toi kotiin pronssimitalin ja tänä vuonna piirin kisoissa mitalin väri oli hopea. Toinen kilpajoukkueista ylsi viidenneksi.

Vaikka kisoissa onkin mukava menestyä, Lehtimäki muistuttaa, että ensiapuryhmässä harjoitellaan kuitenkin ensisijaisesti elämää varten.

Ensiavun taitajaksi

Peimarin toimintaan toivotaan koko ajan mukaan uusia kasvoja. Osallistuminen on täysin vapaaehtoista, ja tilaisuuksiin ja tapahtumiin voi tulla oman kiinnostuksen ja ehtimisen mukaan. Esimerkiksi kokouksiin ja koulutuksiin osallistuminen ei sido sinua automaattisesti päivystystoimintaan.

Jos olet kiinnostunut ensiavusta ja Peimarista, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen peimariea(a)gmail.com tai ottaa yhteyttä ensiapuryhmään soittamalla Kati Lehtimäelle numeroon 040 052 3446

Peimari Varsinais-Suomen ea-kisoissa Paimiossa 2012.