Henkisen tuen toiminta

Henkisen tuen valmiusryhmä Satakunnan alueella

Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ryhmät ovat aloittaneet toimintansa Satakunnassa 1.6.2010.  Toiminnasta on tehty sopimus sairaanhoitopiirin kanssa. Ryhmien toimintaa ohjaa SPR:n henkisen tuen valtakunnalliset laatusuositukset. Ryhmän koot ovat 6-20 henkilöä /alue. Yhteensä yli 70 vapaaehtoista.

Ryhmän toiminta

Henkisen tuen valmiusryhmä tarjoaa apua muutaman ensimmäisen vuorokauden aikana. Ryhmän jäsenet ovat pääosin maallikoita, jotka ovat saaneet henkisen tuen koulutuksen. Ryhmän tehtävänä on toimia erilaisissa tilanteissa henkisen ensiavun antajina viranomaisten tukena.

Ryhmää voidaan hälyttää aina kun on tarvetta henkiselle tuelle, esimerkiksi onnettomuuden uhrien ja heidän omaisten tukemiseen tai kadonneen ihmisen etsintöihin omaisten tueksi. Ryhmän voi hälyttää yksittäisten ihmisten tukemisen lisäksi suuremman väestöryhmän avuksi esimerkiksi suuronnettomuuksissa. Ryhmä voi myös päivystää surullisten tapahtumien vuosipäivinä.

Hälytykset ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä

Viranomaiset voivat tehdä hälytyksen suoraan soittamalla kunkin toiminta–alueen hälytysnumeroon.

Hälytyksen voi tehdä myös  hätäkeskuksen kautta, jolloin hälytys tulee Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun valmius-päivystäjän välityksellä henkisentuen ryhmälle.

Lisätietoja henkisen tuen valmiusryhmien toiminnasta Satakunnna piirin alueella: Anne-Mari Hakuni, 040 760 7141, anne-mari.hakuni@punainenristi.fi