Ensiapuryhmä - ja valmiustoiminta

Punainen Risti on varautunut siihen, että se on valmis auttamaan heti, kun jotain sattuu. Tätä kutsutaan valmiustoiminnaksi. - See more at: https://www.punainenristi.fi/tule-mukaan/ensiapu-ja-valmiustoimintaan#st...

Punainen Risti on varautunut siihen, että se on valmis auttamaan heti, kun jotain sattuu. Tätä kutsutaan valmiustoiminnaksi.Punaisen Ristin valmiustoiminnalla varaudutaan ennalta suunnitellusti oikea-aikaiseen ja tehokkaaseen toimintaan onnettomuuksien ja erityistilanteiden ennaltaehkäisemiseksi, niiden vaikutusten lieventämiseksi ja seurauksista selviämiseksi. Punaisen Ristin valmiustoiminta täydentää viranomaisvalmiutta.

Käytännössä lähes kaikki Suomen Punaisen Ristin toiminnat ovat osa järjestön auttamisvalmiutta ja varautumista; muun muassa avustustoiminta kotimaassa ja ulkomailla, ensiaputoiminta, ystävätoiminta, henkisen tuen järjestelyt, sosiaalipalvelutoiminta, viranomaisten avustaminen pakolaisten vastaanottamisessa, keräystoiminta ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koordinointi.