Osastotoimisto

Täältä löydät Tilastokyselyt J-kortit ja muut osastokirjeen liitteet

 

 

Osastotoimisto on Suomen Punaisen Ristin osastoja palveleva ryhmä. Osastotoimistosta löydät muun muassa kaikki lomakkeet ja työkalut. Osastorekisteriotteen voi tilata tuttuun tapaan keskustoimistosta Saila Räihältä, saila.raiha(at)punainenristi.fi tai puh. 020 701 2000. Lisätietoja täältä.

Vapaaehtoistoiminnan tueksi on laadittu materiaalia, jonka löydät RedNetin osastotoimistosta. Materiaali selkiyttää ja varmistaa avainvapaaehtoisten tehtäviä ja tukemisen tapoja vapaaehtoisen polkua seuraten. Sen tavoitteena on kehittää vapaaehtoisen polkua erityisesti luottamus- ja avainhenkilöiden osalta.

Materiaalista löytyy Osaston luottamushenkilöt ja avaintehtävät järjestökoulutusaineisto, jossa kerrotaan lyhyesti millaisia luottamushenkilöitä ja avaintehtäviä osastossa on sekä esitellään tehtävien ydinsisällöt. Dokumentti sisältää myös ohjeistuksen luottamus- ja avainhenkilöiden rekrytointiin, nimenkirjoitusoikeuteen sekä avainhenkilöiden vastuuseen.

Jokaisesta avainvapaaehtoisesta on tehty pikaperehdytyspaketti. Pikaperehdytyspaketeissa kerrotaan millaisia tehtäviä rooliin sisältyy, keneltä saa tukea tehtävän hoitamiseen, mitä koulutuksia tehtävässä olevalle suositellaan ja mihin materiaaliin on hyvä tutustua. Käy tarkistamassa, miltä oman tehtäväsi pikaperehdytyspaketti näyttää! Muutama pikaperehdytyspaketti on vielä työn alla, mutta valmistuu pian eli pidäthän osastotoimistoa silmällä.

Useasta vapaaehtoistoiminnan muodosta on laadittu starttipaketti. Starttipaketeista löydät vinkkejä uuden toiminnan (esim. nuorisotoiminta, ystävätoiminta) aloittamiseen. Niissä kerrotaan, mitä on hyvä ottaa huomioon toimintaa käynnistettäessä, keneltä voi saada tukea, millaisia koulutuksia suositellaan ja mistä on mahdollista hakea rahoitusta. Starttipaketeissa luetellaan myös toimintamuodolle hyödylliset materiaalit.

Osastotoimistoon on lisätty ajatuksia eri tavoista kiittää vapaaehtoisia, sillä se on tärkeä osa vapaaehtoistoimintaa! Kiitoksen antaminen on helppoa ja samalla se kasvattaa osallistujien motivaatiota sekä jaksamista.

Nämä uudet materiaalit on tuotettu osana keskustoimiston koordinoimaa Avainvapaaehtoisen polku -projektia, jonka tarkoituksena on parantaa vapaaehtoistoiminnan ohjausta ja johtamista sekä kehittää vapaaehtoistoimintaa niin, että vapaaehtoisen polkua tasoitetaan ja yhdessä tekemisen iloa lisätään. Toivottavasti sinä ja osastosi hyödytte näistä materiaaleista! Mikäli kaipaat lisätietoa materiaaleihin liittyen, ole ensisijaisesti yhteydessä osastosi kummiin.

Uutiset

Kevätkalenteri 2021 syntyi halusta tukea Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisia ja aktiiveja. Punainen Risti ei olisi mitään ilman motivoituneita ja hyvinvoivia vapaaehtoisiaan.

Haluamme kertoa, kuinka tärkeä sinä olet meille. Jotta voisi auttaa toisia, on välillä autettava itseä ja huolehdittava omasta jaksamisesta. Hyvinvoiva ihminen luo hyvinvointia ympärilleen.

Tilaa kalenteri suomeksi tai ruotsiksi täältä: http://spr.punainenristi.fi/kevatkalenteri

Miten saadaan uusia mukaan? Mitä nuoret haluavat tehdä? Miten lisätään moninaisuutta? Miksi se on tärkeää? Mistä löytyisi yhteistyökumppaneita? Miten tehdään toiminnasta kutsuvaa? Mitä ovat osallistumisen esteet? Miten niitä puretaan? Nuoret vastaavat. Tule kuulolle 16.03.2021 klo 18:00 – 19:30!

Liity Oma Punaisessa Ristissä mukaan ryhmään "Rasisminvastaisen kampanjan vapaaehtoiset" .

Kirjaudu Omaan ja liity https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/groups/group/1559 

Kuulet tuoreimmat uutiset rasisminvastaisen viikon kampanjaan liittyen!