Osastotoimisto

Täältä löydät Tilastokyselyt J-kortit ja muut osastokirjeen liitteet

Osastotoimisto on Suomen Punaisen Ristin osastoja palveleva ryhmä. Osastotoimistosta löydät muun muassa kaikki lomakkeet ja työkalut. Osastorekisteriotteen voi tilata tuttuun tapaan keskustoimistosta Saila Räihältä, saila.raiha(at)punainenristi.fi tai puh. 020 701 2000. Lisätietoja täältä.

Vapaaehtoistoiminnan tueksi on laadittu materiaalia, jonka löydät RedNetin osastotoimistosta. Materiaali selkiyttää ja varmistaa avainvapaaehtoisten tehtäviä ja tukemisen tapoja vapaaehtoisen polkua seuraten. Sen tavoitteena on kehittää vapaaehtoisen polkua erityisesti luottamus- ja avainhenkilöiden osalta.

Materiaalista löytyy Osaston luottamushenkilöt ja avaintehtävät järjestökoulutusaineisto, jossa kerrotaan lyhyesti millaisia luottamushenkilöitä ja avaintehtäviä osastossa on sekä esitellään tehtävien ydinsisällöt. Dokumentti sisältää myös ohjeistuksen luottamus- ja avainhenkilöiden rekrytointiin, nimenkirjoitusoikeuteen sekä avainhenkilöiden vastuuseen.

Jokaisesta avainvapaaehtoisesta on tehty pikaperehdytyspaketti. Pikaperehdytyspaketeissa kerrotaan millaisia tehtäviä rooliin sisältyy, keneltä saa tukea tehtävän hoitamiseen, mitä koulutuksia tehtävässä olevalle suositellaan ja mihin materiaaliin on hyvä tutustua. Käy tarkistamassa, miltä oman tehtäväsi pikaperehdytyspaketti näyttää! Muutama pikaperehdytyspaketti on vielä työn alla, mutta valmistuu pian eli pidäthän osastotoimistoa silmällä.

Useasta vapaaehtoistoiminnan muodosta on laadittu starttipaketti. Starttipaketeista löydät vinkkejä uuden toiminnan (esim. nuorisotoiminta, ystävätoiminta) aloittamiseen. Niissä kerrotaan, mitä on hyvä ottaa huomioon toimintaa käynnistettäessä, keneltä voi saada tukea, millaisia koulutuksia suositellaan ja mistä on mahdollista hakea rahoitusta. Starttipaketeissa luetellaan myös toimintamuodolle hyödylliset materiaalit.

Osastotoimistoon on lisätty ajatuksia eri tavoista kiittää vapaaehtoisia, sillä se on tärkeä osa vapaaehtoistoimintaa! Kiitoksen antaminen on helppoa ja samalla se kasvattaa osallistujien motivaatiota sekä jaksamista.

Nämä uudet materiaalit on tuotettu osana keskustoimiston koordinoimaa Avainvapaaehtoisen polku -projektia, jonka tarkoituksena on parantaa vapaaehtoistoiminnan ohjausta ja johtamista sekä kehittää vapaaehtoistoimintaa niin, että vapaaehtoisen polkua tasoitetaan ja yhdessä tekemisen iloa lisätään. Toivottavasti sinä ja osastosi hyödytte näistä materiaaleista! Mikäli kaipaat lisätietoa materiaaleihin liittyen, ole ensisijaisesti yhteydessä osastosi kummiin.

Uutiset

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Come and discuss volunteer activities at the Finnish Red Cross and influence what they look like in the future! What can we do to ensure that our volunteers continue to feel well, be safe and remain motivated? What type of additional support do volunteers need in aid work? How do we dismantle the obstacles to joining in and welcome a larger and more diverse group of volunteers?

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

På svenska

In english

Järjestömme vapaaehtoistoiminnan linjaus uudistuu. Sinun mielipiteesi on tärkeä ja nyt sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan uuteen linjaukseen.

Järjestämme kouluvierailijakoulutuksen valtakunnallisesti etänä tiistaina 8.2.2022 klo 17-19.30 Teamsissa.

Koulutuksessa käydään läpi paitsi sitä, millainen on onnistunut kouluvierailu, myös tutustaan Punaisen Ristin rasisminvastaisiin materiaaleihin, joita voi hyödyntää vierailussa.