PUNAISEN RISTIN VIIKKO

Punaisen Ristin viikko toukokuussa

Viikon aikana vapaaehtoiset esittelevät toimintaansa eri puolilla Suomea ja maailmaa. Olemme vuosittain mukana omalla alueellamme esittelemässä toimintaamme ja samalla keräämässä varoja Punaisen Ristin kotimaan avustukseen. 

Punaisen Ristin perustajan, toukokuun 8. päivänä 1828 syntyneen sveitsiläisen humanistin Henry Dunant´n, syntymäpäivän kunniaksi Punaisen Ristin viikkoa vietetään vuosittain kaikkialla maailmassa, myös Suomessa, jossa Suomen Punainen Risti on toiminut jo vuodesta 1877. 

  • Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) kotipaikka on Genevessä. Siihen kuuluu 25 jäsentä. Komitea perustettiin vuonna 1863 Dunantin aloitteesta.
  • Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto (IFRC) perustettiin toukokuussa 1919 koordinoimaan eri maihin perustettuja Punaisen Ristin kansallisia yhdistyksiä. Siihen kuuluvat kaikki eri maiden Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansalliset yhdistykset.
  • Punaisen ristin ja Punaisen Puolikuun tunnusten rinnalle järjestön viralliseksi tunnukseksi hyväksyttiin vuonna 2005 joulukuussa punaisen kristallin merkki. Merkin tarkoitus on olla uskontojen ja kulttuurien kannalta neutraali

Kukaan ei voi pelastaa maailmaa yksin! Punaisen Ristin maailmanliike ulottuu kaikkialle. Olemme läsnä paikallisesti ihmisten tukena ja samanaikaisesti valmiina auttamaan kansainvälisesti kaikkialla maailmassa.

Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva ihminen edistää myös omaa hyvinvointiaan. Toiminta palkitsee ja luo varmuutta omaan elämään, synnyttää uusia ystävyyssuhteita ja ryhmätoimintaa. Samalla vapaaehtoiset auttavat tarpeessa olevaa ja edistävät toisten hyvinvointia.

Punaisen Ristin viikkoa vietettiin 3.–9.5.2018.