YSTÄVÄTOIMINTA

Katri Lehtola
Kuvaaja: Katri Lehtola
"Yksinäiselle lähimmäiselle voi pelkkä puhelinsoittokin olla tärkeä."

Ystävätoiminta

Tarvitsetko ystävää tai haluatko toimia vapaaehtoisena ystävänä?

Kaikki kiinnostuneet voivat soittaa ystävälityksen numeroihin. Rohkeasti soittamaan niin vanhat ja uudet ystävät kuin ystävien tarvitsijat! Huomioithan palveluajat.

  • Helsingin ystävävälitys toimii Kampissa osoitteessa Salomonkatu 17 B, 4. kerros. Yhteydenotto puhelimitse: puh 050 409 2702 ma klo 9–12, ti 12–15 ja ke 17–19 tai sähköpostilla osoitteeseen helsingin.ystavavalitys(a)punainenristi.fi
  • Nuorten ystävävälitys. Nuori nuorelle-ystävätoiminta eli NUNU toimii myös Kampissa Ystävätoiminnan Tukipisteessä parittomien viikkojen maanantai-iltaisin. Soita 0400 380 558 ma klo 17–19 tai lähetä viesti: stadi-nunu(a)redcross.fi. 
  • Osaston vapaaehtoiset tekevät yhteistyötä lähialueen palvelukotien kanssa. Tutustu seniorityöhön.

Yksinäisiä, apua ja seuraa kaipaavia tuntuu olevan aina vain enemmän. Tarvitsemme uusia vapaaehtoisia auttajia tähän tärkeään toimintaan: yksinäiselle lähimmäiselle voi pelkkä puhelinsoittokin olla tärkeä.

Toimintaan voi osallistua omien mahdollisuuksien mukaan: saattajatoiminnassa esimerkiksi lääkäriin, apteekkiin ja pankkiin voi toimia vaikkapa vain kerran.  

Ystäväsuhteet voivat olla esimerkiksi keskustelua, ulkoilua, ostoksilla käyntiä jne. Ystävätoiminta on aina luonteeltaan pitempiaikaisia. Punainen Risti kouluttaa tähän toimintaan. 

Ystävien kerhotoiminta

Ystävätoimijoille kokoontuu alueellamme kaksi kerhoa tueksi ja virkistykseksi. Lue Malmilla kokoontuvasta Koillisesta ystäväkerhosta ja Kannelmäessä kokoontuvasta Luoteisesta ystäväkerhosta.

Palvelukotitoiminta

Teemme yhteistyötä osastomme palvelukotien kanssa, vierailemme yli kymmenessä palvelukodissa ryhminä ja ystävinä. Lue lisää palvelukotiyhteistyöstä ja katso itsellesi sopiva ryhmä!

Ystävätoimintaan koulutetaan

Järjestämme vuoden aikana osastossamme useita ystävätoiminnan koulutuksia. Lue miten olemme kouluttaneet ystävätoimijoita.

Katso kaikki tulevat ystäväkoulutukset PK-seudulla. Meidän osastomme koulutukset näet Tapahtumat-sivulta.