Palvelukotiyhteistyö

Vera Miettinen
Kuvaaja: Vera Miettinen
"Sirkku Karvonen ja Linnea Gärtman-Karme Kotikallion palvelukeskuksessa."

Osastomme vapaaehtoiset tekevät yhteistyötä lähialueen palvelukotien kanssa. Kaikkiin käytännön toimiin opastetaan ja tuetaan uusia ystävätoimijoita.

Kaikki uudet ystävät ovat tervetulleita toimintaan!

Pakila: Pakilakodin ystävätoiminta

Pakilakodissa toimiva ulkoiluttajaryhmä vie ikäihmisiä ulkoilemaan torstaisin klo 11–12.

Ulkoilutamme Pakilakodissa lähinnä pyörätuolilla liikkuvia vanhuksia, uudet ulkoiluttajat ovat lämpimästi tervetulleita! Tutustu toimintaan lukemalla juttu yhdestä ulkoilutuskerrasta!

Yhteyshenkilöt: Riitta Juvonen, marjariitta.juvonen(a)gmail.com

Kannelmäki: Kannelkodin vanhusten virkistystoiminta

Ystävätoimintana Kannelkodissa edistämme vanhusten virkistystoimintaa tukemalla laitoksen järjestämiä tilaisuuksia taloudellisesti ja osallistumalla juhlaan. Yhteistyö Kannelkodin kanssa on ollut hyvää vuorovaikutustoimintaa: ihmisen kohtaamista, lämpöä, läheisyyttä.

Järjestämme myös musiikillisia virkistystilaisuuksia Kannelkodin vanhuksille. Jos tiedät muusikoita ja viihdyttäjiä, jotka olisivat halukkaita antamaan omaa artistista panostaan vapaaehtoistyöhön, ota meihin yhteyttä!

Lisätietoja ja yhteydenotot: Heikki Oksanen, heikki.x.oksanen(a)gmail.com 

Ulkoiluttajaryhmä tiistaisin klo 11–12

Kannelkodissa toimiva ulkoiluttajaryhmä vie ikäihmisiä ulkoilemaan tiistaisin klo 11–12. Reippailutuokiot kestävät noin tunnin ajan. Ensimmäinen uudella kaudella 8.1.

Lisätietoja ja yhteydenotot: Heikki Oksanen, Heikki.x.oksanen(a)gmail.com.

Pitäjänmäki: Kotikallion palvelukeskuksen ystävätoiminta

Kotikallion palvelukeskuksessa järjestämme turinatuokioita keskiviikkoisin klo 16–18, elokuvailtoja sekä ulkoilua. Ryhmätoiminnan tavoitteena on ehkäistä yksinäisyyttä ja vahvistaa asukkaiden yhteishenkeä toteuttamalla matalan osallistumiskynnyksen toimintaa ja luomalla palvelutalon asukkaille mahdollisuuksia tutustua toisiinsa. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä Kotikallion kanssa.

Yhteyshenkilö Sirkku Karvonen, sirkkukoo(a)gmail.com, 040 716 7003

Pitäjänmäki: Ystävätoimintaa Kyläkallion senioritaloissa

Ystävätoimintaa Kyläkallion senioritaloissa joka toinen maanantai A-talon kerhohuoneessa klo 16.30 - 18.30. Asukkaiden yhteisissä illanvietoissa kahvitellaan, muistellaan ja kuullaan tarinoita. 

Lisätietoja: Marja Mosander, marja.mosander(a)welho.com.

Koillisen alueen ystävätoiminta (Malmi, Puistola, Viikki...)

Osastollamme on ystävätoimintaa Antinkodin, Kustaankartanon, Siltamäen, Syystien, Viikin Hoivan ja Puistolan palvelukodeissa sekä Saga Helapuiston ryhmäkodissa. Palvelukodit tarjoavat opastusta ja koulutusta mm. pyörätuolien ja rollaattorin käytössä.

Antinkodissa (Kivitaskuntie 1) toimimme avustajina palvelukodin eri tapahtumissa sekä järjestämme pieniä virkistyhetkiä asukaskodeissa. Osalla asukkaista on oma ystävä. Yhteyshenkilö on Seija Lappalainen, seilap(a)kolumbus.fi.

Siltamäen Palvelukodissa (Peltokyläntie 4) järjestämme talvikuukausina kerran kuussa virkistyshetken asukkaille kahvittelun, seurustelun ja laulun merkeissä. 

Syystien Palvelukeskuksessa (Takaniitynkuja 3) ystävät vierailevat ulkoiluttajina, apuna eri tapahtumissa sekä vierailevat oman ystävän luona. Syystien yhteyshenkilönä toimii Sinikka Haukilahti, sinikka.haukilahti(a)luukku.com.

Puistolan palvelutalossa (Aksiisipolku 1) ystävätoimijat ulkoittavat, viihdyttävät ja ovat tukena palvelu eri tapahtumissa. He saattavat myös asukkaita lääkäriin.Yhteyshenkilönä Raija Hietanen, raija.hietanen(a)kolumbus.fi.

Viikin Hoivassa (Agronominkatu 7) ystävämme toimivat ulkoiluttajina sekä palvelukodin eri tapahtumissa asukkaiden avustajina. Yhteyshenkilönä toimii Aini Karvonen, aini.karvonen(a)welho.com.

Saga Helapuistossa (Helatehtaankatu 1) osallistumme ryhmäkodin asukkaiden viihdyttämiseen heidän vapaa-ajan ohjaajansa kanssa. Yhteyshenkilö on Eija Asikainen, eijaasikainen(a)gmail.com.

Koillisen alueen toiminnasta vastaavat Sinikka Haukilahti, sinikka.haukilahti(a)gmail.com ja Anita Nuutinen, anita.nuutinen(a)kolumbus.fi. Katso myös Koillisen alueen ystäväkerho!