MONIKULTTUURINEN TOIMINTA

"Pohjois-Helsingin osastolla on monipuolista toimintaa maahanmuuttajien parissa. Maunulan kerhossa tehdään yhdessä läksyjä."
Liisa Takala
Kuvaaja: Liisa Takala
"Maahanmuuttajien parissa on monenlaista toimintaa tarjolla. Löydä oma tapasi auttaa!"

Tervetuloa mukaan osastomme kehittyvään monikulttuurisuustoimintaan!

Vastaanottokeskustoiminta

Auramon vastaanottokeskus (Metsälä-Auramo Reception Center) sijaitsee osastomme alueella Metsälässä. Jos olet kiinnostunut toimimisesta turvapaikanhakijoiden kanssa, tule rohkeasti mukaan. 

Metsälässä toimivat myös

  • Hakemushelppi - CV support offering asylum seekers possibility to get support in drafting their CV and making job applications.The activity is on Tuesdays. Contact person is Keijo Rantanen, keijo.rantanen(a)tapro.fi.
  • Hengailuillat torstaisin - Thursday hanging around evening including playing, discussing with asylum seekers, teaching English, interpreting. Contact person is Arja Aaltonen, arja.aaltonen(a)luukku.com.

Lue lisää vastaanottokeskustoiminnan sivulta.

Läksyhelppikerhot lapsille (+ aikuisille)

Maunulan läksyhelppikerhossa Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat läksyissä ja kokeisiin kertaamisessa kaikenikäisiä oppilaita ja opiskelijoita maanantaisin klo 18–19.30. 

Asukastalo Saunabaarissa osoitteessa Metsäpurontie 25 kokoontuva läksyhelppi/-kerho on kohdennettu erityisesti maahanmuuttajataustaisille koululaisille ja opiskelijoille. Vapaaehtoiset eivät tarvitse opettajan tutkintoa, tärkeintä on halu auttaa ja kannustaa!

Kysy lisätietoja maunulan.perhekerhot(a)gmail.com.

Muut läksykerhot 

Osastossamme toimii muitakin läksykerhoja. Katso lisää Läksykerhot-sivulta ja ota yhteyttä  kaarlokontro(a)gmail.com. 

SuomiKamu

SuomiKamu-toiminnan tavoite on yhdistää oleskeluluvan saaneet henkilöt tai perheet ystäväksi ryhtyvän kantasuomalaisen henkilön tai perheen kanssa.

Uuteen kulttuuriin kotoutumisessa apua tarvitaan ihan arkipäiväisissä asioissa. Lue lisää SuomiKamu-toiminnan sivulta!
 

Asumisapu

Sininauhasäätön maahanmuuttajatyön hanke etsii oleskeluluvan saaneille henkilöille asuntoja. Nyt etsitään vapaaehtoisia, jotka antavat asumisapuna neuvontaa esim. kodinkoneiden käytössä, siivouksessa, pyykin pesussa, kierrätysasioissa yms.
 
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä  hannele.kokotti(a)compesita.inet.fi.
 

Mentorointi 

Maahanmuuttajia tuetaan työnhaussa ja suomalaisen työelämän käytäntöjen tuntemisessa. Toiminta tapahtuu ohjaajan kanssa pienissä ryhmissä. Mentorointiin kuuluu 4-5 ryhmätapaamista ja välitehtäviä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan mentorina tai tarvitset mentorointia, ota yhteyttä marja.juonala(a)redcross.fi tai hannele.kokotti(a)compesita.inet.fi. 
 

Onko sinulla ideoita monikulttuurisuustoiminnan kehittämiseen? Uusia toimintaryhmiä ja uutta toimintaa?
 
Ota yhteyttä hannele.kokotti(a)compesita.inet.fi.