MONIKULTTUURINEN TOIMINTA

"Pohjois-Helsingin osastolla on monipuolista toimintaa maahanmuuttajien parissa. Maunulan kerhossa tehdään yhdessä läksyjä."
Liisa Takala
Kuvaaja: Liisa Takala
"Maahanmuuttajien parissa on monenlaista toimintaa tarjolla. Löydä oma tapasi auttaa!"

Monikulttuurinen toiminta

Tervetuloa mukaan osastomme kehittyvään monikulttuurisuustoimintaan!

Meillä on useita eri toimintamuotoja, joihin myös muuta kuin suomea puhuvat ovat tervetulleita. Alla mainittujen mm. hakemushelpin, läksyhelpin ja SuomiKamujen lisäksi myös kohtaamiskahvilat, ensiapu- ja valmiustoiminta sekä ystävätoiminta. Tavoitteena on aktiivinen osallistuminen ja kotoutumisen tukeminen. Kysy lisää Hannele Kokotilta, hannele.kokotti(a)compesita.inet.fi.

HakemusHelppi - CV support

HakemusHelpissä avustetaan turvapaikanhakijoita CV:n laatimisessa ja harjoittelu- tai työpaikan löytämisessä. Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai klo 17.30-19.30 Kalliolassa, Sturenkatu 11. Kysy lisää hakemushelp@gmail.com.

HakemusHelppi - CV support offers asylum seekers possibility to get support in drafting their CV/resume and making job applications. The group meets every second Thursday at 17.30-19.30. The meeting place is Kalliola, Sturenkatu 11. For more information contact hakemushelp@gmail.com.
 

LäksyHelppikerho lapsille (+ aikuisille)

Maunulan LäksyHelppi-kerhossa Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat läksyissä ja kokeisiin kertaamisessa kaikenikäisiä oppilaita ja opiskelijoita maanantaisin klo 18–19.30. 

Asukastalo Saunabaarissa osoitteessa Metsäpurontie 25 kokoontuva LäksyHelppi on kohdennettu erityisesti maahanmuuttajataustaisille koululaisille ja opiskelijoille. Vapaaehtoiset eivät tarvitse opettajan tutkintoa, tärkeintä on halu auttaa ja kannustaa!

Kysy lisätietoja kaarlokontro(a)gmail.com.

Muut läksykerhot 

Osastossamme toimii muitakin läksyhelppi-kerhoja. Katso lisää LäksyHelpit-sivulta ja ota yhteyttä kaarlokontro(a)gmail.com. 

SuomiKamu

SuomiKamu-toiminnan tavoite on yhdistää oleskeluluvan saaneet henkilöt tai perheet ystäväksi ryhtyvän kantasuomalaisen henkilön tai perheen kanssa.

Uuteen kulttuuriin kotoutumisessa apua tarvitaan ihan arkipäiväisissä asioissa. Lue lisää SuomiKamu-toiminnan sivulta!
 

Asumisapu

Sininauhasäätön maahanmuuttajatyön hanke etsii oleskeluluvan saaneille henkilöille asuntoja. Nyt etsitään vapaaehtoisia, jotka antavat asumisapuna neuvontaa esim. kodinkoneiden käytössä, siivouksessa, pyykin pesussa, kierrätysasioissa yms.
 
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä hannele.kokotti(a)compesita.inet.fi.
 

Mentorointi 

Maahanmuuttajia tuetaan työnhaussa ja suomalaisen työelämän käytäntöjen tuntemisessa. Toiminta tapahtuu ohjaajan kanssa pienissä ryhmissä. Mentorointiin kuuluu 4-5 ryhmätapaamista ja välitehtäviä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan mentorina tai tarvitset mentorointia, ota yhteyttä marja.juonala(a)redcross.fi tai hannele.kokotti(a)compesita.inet.fi. 
 

Onko sinulla ideoita monikulttuurisuustoiminnan kehittämiseen? Uusia toimintaryhmiä ja uutta toimintaa?
 
Ota yhteyttä hannele.kokotti(a)compesita.inet.fi.