Välittämällä vähennämme yksinäisyyttä

Ystävävälitys palvelee vapaaehtoisia ja SPR-asiakkaita

Ystävävälitys on nimensä mukaisesti palvelu, jossa vapaaehtoinen ja SPR-ystäväasiakas yhdistetään. Käytännössä ystävyydelle annetaan yhdistämisvaiheessa mahdollisuus, joka onnistuessaan voi johtaa vuosien mittaiseen ystävyyteen. Espoon ystävävälityksessä ystävä-asiakasehdotuksia tehdään yli sata joka vuosi. Ystävyys voi olla kahdenkeskistä, säännöllistä puhelinkeskustelua tai vaikkapa verkon välityksellä tapahtuvia kohtaamisia.

Espoossa toimintamme kattaa koko kaupungin alueen. Ystävävälittäjinä on 5 henkilöä (kuvassa), kaikki vapaaehtoisia. Ystävävälittäjän työssä onnistuminen edellyttää tietoa, tunnetta ja tilannetajua.  Jokaisen ystävävapaaehtoisen ja asiakkaan kuuntelua tehdään herkällä korvalla. Elämäntilanteet, toiveet ja mahdollisuudet vapaaehtoisena toimimiseen vaihtelevat. Meille on arvokasta saada ajantasaista tietoa vapaaehtoisen toimintaan liittyvistä muutoksista. Näitä ovat vaikkapa osoitteen tai yhteystietojen vaihtuminen, ystäväasiakkaan tilanteen oleelliset muutokset, tarve pitää taukoa vapaaehtoisuudesta jne.

Ystäväasiakkaita  Espoon välityksellä on noin 400. Ikä, kunto, asumisolosuhteet, oma tukiverkosto ja muu arjen apu - kaikki nämä vaikuttavat mahdollisuuksiimme ehdottaa ystävävapaaehtoista. Koulutamme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia, mutta ”jonotusaika” vapaaehtoisystävän nimeämiselle voi joskus venyä viikoista kuukausiin. Omia koulutuksia järjestämme myös SuomiKamuille, maahanmuuttajataustaisten henkilöiden ja perheiden ystävävapaaehtoisille.

Olisiko sinulla aikaa 4-6 tuntia kuukaudessa olla ikäihmisen/vanhuksen - heitä noin 80 % asiakkaistamme -  tai muutoin yksinäiseksi itsensä tuntevan ihmisen arjen ystävänä? Tai oletko itse vapaaehtoisystävän tarpeessa? Ota yhteyttä ystävävälittäjiin. Me palvelemme joka maanantai ja keskiviikko klo 11-15, torstaisin klo 13-15  numerossa 09 466858 tai sähköpostilla vapaaehtoinen@spr-tapiola.org.

Yhdessä onnistumme yksinäisyyden vähentämisessä.

Kuvassa Espoon ystävävälittäjät: Timo, Maarit, Marja, Tarja ja Kati