ETSINNÄN MAASTOJOHTAJAKURSSI PORISSA 26-27.5.2023

26.5.2023 16:30 - 27.5.2023 18:30
Rauli Nordberg
Kuvaaja: Rauli Nordberg
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 
Kurssin järjestää Punaisen Ristin Satakunnan piiri yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Aika: perjantai 26.5. klo 16:30–21:00 ja lauantai 27.5. klo 08:30-18:30

Kurssipaikka: SPR:n Satakunnan piirin Koivuniemen leirikeskus Pastuskeri; Anttoorantie 590, Pori.

Ilmoittautumiset: 28.4. mennessä seuraavan linkin kautta: https://www.lyyti.in/etsmaajoh_260523 

Kustannukset: Kurssimaksu on 50.00 euroa sisältäen koulutuksen, kurssimateriaalit, todistuksen, ohjelmassa mainitut ruokailut ja kahvit. Edullisesta majoituksesta (pe-la) peritään erillinen korvaus, 20 euroa/yö.

Kohderyhmä: Etsinnän maastojohtajakurssi on tarkoitettu etsinnän peruskurssin suorittaneille, kohtalaisen suunnistustaidon omaaville ja aktiivisesti etsintätoiminnassa mukana oleville Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eri järjestöjen jäsenille. Eduksi on hankittu kokemus etsinnöistä ja etsintäharjoituksista.

Kurssille voidaan ottaa enintään 12 kurssilaista.       

Tavoite: Kurssin käytyään henkilöllä on valmiuksia johtaa partion ja  ryhmän suuruista yksikköä etsinnässä. Näkemys joukkueenjohtajan tehtävistä on muodostunut. Osallistujan motivaatio Vapepa-toimintaan on kasvanut, jonka lisäksi osallistujan paikka Vapepa tehtävässä ja organisaatiossa on selvinnyt. Osallistuja tietää ja tuntee maastojohtajan velvollisuudet ja vastuut.

Kurssin sisältö: Kurssi on pituudeltaan 16 tuntia, sisältäen teoriaa, ryhmätehtäviä ja maastoharjoituksia. Lauantain etsintäharjoituksessa kurssilaiset toimivat ohjatusti pienimuotoisissa johtajatehtävissä maastossa. Johdettavaksi tulee kurssin ulkopuolisia toimintaryhmiä.

Todistuksen saaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja läsnäoloa koko kurssin ajan.

Kurssin pääosiot   

1. Maastojohtajana toimimisen perusteet

2. Maastojohtajan suunnittelutehtävät

3. Maastojohtajan johtamistoiminta

4. Toiminta maastojohtajana                  

Varusteet: Kurssilla tarvitaan mukana molempina päivinä seuraavat varusteet; muistiinpanovälineet, etsintäkurssiopas (ohjeita kadonnutta etsittäessä), säänmukaiset maastoetsintävarusteet, Vapepan turvaliivi/vast, partiopilli, hernepilli, kompassi, kartansuojus, valaisin, maastoruokailuvälineet ja etsintäreppu. Ota mukaasi aiemmilta Vapepan kursseilta saamasi todistus (kortti).

Majoitus: Kurssipaikalla on ”joukkomajoitusmahdollisuus” isoissa majoitushuoneissa. Varaa mukaasi lakanat, tyynynpäällinen, pyyhe ja peseytymisvälineet. Voit halutessasi käyttää omaa makuupussia. Majoitushuoneissa ei ole wc:tä eikä suihkua. Perjantai-iltana on saunomismahdollisuus rantasaunalla. 

Kouluttajat: Kurssin pääkouluttajana toimii valmiuskouluttaja Juhani Salonsaari Kankaanpäästä.

Huomioitavaksi: Koiria, kissoja tai muita kotieläimiä ei saa tuoda kurssipaikan sisätiloihin.

Liitteenä olevan osallistujatietolomakkeen (OTL) palautus 28.4. mennessä sähköpostiosoitteeseen: juhani.salonsaari@suomi24.fi

Kurssille hyväksytyille lähetetään ennakkotehtävät ja kurssiin liittyviä ohjeita viikolla 18.

Tarkempia tietoja kurssin sisällöstä antaa valmiuskouluttaja Juhani Salonsaari puh. 040 734 3743. 

Tervetuloa kurssille!