Rasisminvastainen tempaus Jyväskylässä 20.3.2023

Punaisen Ristin toiminta on kaikille avointa, esteetöntä, syrjimätöntä ja rasismista vapaata. Rasisminvastaisella viikolla 20.3.-26.3.2023 tavoitteena on kannustaa ihmisiä ottamaan käyttöön rasisminvastaiset toimintaohjeet niin vapaaehtoistehtävissä, harrastuksissa kuin työpaikoillakin. Ajattelutapana rasismi lietsoo vihaa ja luo eriarvoisuutta ihmisten välille. Se vahingoittaa ihmiskuntaa, mutta eniten sen kohteeksi joutuneita ihmisiä. 

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto ja Länsi-Suomen piiri sekä Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat järjestävät tempauksen, joka järjestetään Jyväskylän kävelykadun Kompassilla maanantaina 20.3.2023 klo 15-18:00.

Tapahtumassa pyydetään opiskelijoita julkaisemaan omassa somessa tapahtumasta ja he saavat tästä palkinnoksi haalarimerkin, vaatimuksena on käyttää hashtagia mm. #EiRasismille, #RasisminvastainenViikko ja #punainenristijyvaskyla. Viestinnällä on tarkoitus saada mahdollisimman paljon opiskelijoita paikalle ja näin he jakavat infoa eteenpäin rasismista.

Kävelykadulla on tarkoitus saada ihmisiä keskustelemaan syrjinnästä ja rasismista sekä luopumaan ennakkoluuloista ja laittamaan ne roskiin. Tämän vuoden pääviestinä on Tunnista! Tiedosta! Toimi! Teemana on rasismi ja työelämä. Maanantai valikoitui kampanjapäiväksi sen takia, että mahdollisimman voisi viedä sanoman työpaikoilleen ja käydä kahvipöytäkeskusteluja aiheesta.

Tässä kysymykset mietittäväksi:

  1. Millaisia syrjiviä käytäntöjä tunnistat yhteisösi toiminnassa ja rakenteissa?  
  1. Miten voit lisätä osaamistasi yhdenvertaisuudesta? 
  1. Miten puutut rasistiseen käytökseen ja käytäntöihin? 

Lisätietoja: Punaisen Ristin Jyväskylän osaston vapaaehtoinen/Humakin yhteisöpedagogiopiskelija Katja Hölsä 0400 853 785, jyvaskyla@punainenristi.fi