Osasto sai lahjoituksena lämpöpusseja ulkoilutustoimintaan

 

Osasto on laajentanut ulkoilutustoimintaansa. Osaston vapaaehtoiset ovat jo aiemmin käyneet Havulinnan palvelutalossa ja Kylmäkosken Tarpiakodilla. Nyt mukana ovat myös Torkonkartano ja Mäntymäki Toijalassa.

Vapaaehtoisia on Kylmäkoskella vajaat kymmenen ja Toijalassa parikymmentä. Vaikka väkeä onkin jo tämän verran, uudet vapaaehtoiset ovat edelleen tervetulleita, sanoo SPR:n ulkoiluapua Toijalassa koordinoiva Arto Hyöty. 

Osasto sai toimintaa varten Lions Club Toijalalta lahjoituksena neljä lämpöpussia, joista kaksi on käytössä Mäntymäessä ja kaksi Torkonkartanossa. Lämpimät varusteet takaavat sen, että pyörätuolissa ulkoilevilla asukkailla ei tule kylmä. Myös pukeutuminen helpottuu, kun ulkoilijalla on käytössään lämpöpussi. Näin ulkoilijat saavat keskittyä nauttimaan ulkoilusta, D-vitamiineista, mielihyvän tunteesta ja läsnäolosta.

Asukkaat ulkoilevat omien voimavarojen, mieltymysten ja sen hetkisen tunteen ja sään mukaan. Jonain päivänä lenkki voi olla kierros talon ympäri ja toisena päivänä enemmän.

Lions Club Toijala keskittyy pääasiassa Toijalan nuorten auttamiseen, mutta pyynnön perusteella päädyttiin avustamaan myös vähän varttuneempienkin  auttamiseen.