Ylijäämäruuan jakelu laajenee Kalantiin, Sauvoon ja Turkuun!

Miika Norro / SPR
Kuvaaja: Miika Norro / SPR
"Vapaaehtoiset jakavat koulujen ylijäämäruokaa"

Ylijäämäruuan jakelu laajenee Kalantiin, Sauvoon ja Turkuun!

Ylijäämäruoanjakelu on erinomainen tapa vähentää ruokahävikkiä ja samalla tarjota ravitsevaa ruokaa. SPR:n osastot Kalannissa ja Sauvossa alkavat jakaa koulun ylijäämälounasta muutaman kerran viikossa. Turussa puolestaan SPR:n vapaaehtoiset jakavat lounasravintoloista ylijäänyttä ruokaa kerran viikossa perjantaisin. Ruoka on tarkoitettu kaikille, tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä ja tehdä pieni arjen ekoteko. Tervetuloa hakemaan ruokaa!

Huomioithan, että ruoan hakijalla on oltava omat astiat mukana. Näin voimme yhdessä vähentää ruokahävikin lisäksi myös turhaa muoviroskaa.

Ruokaa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Ylijäävän ruoan määrää ei valitettavasti pystytä ennakoimaan, joten jaettavan ruoan määrä vaihtelee. Ruokaa jaetaan koulujen aukioloaikoina (ei loma-aikoina tai pyhäpäivinä).

Koulujen pihoille ja Turussa Nummen Punaisen tuvan pihalle ei ole sallittua ajaa autolla, vaan autot on jätettävä asianmukaisesti pysäköintialueille. Autolla saapuessa on noudatettava erityistä varovaisuutta liikenteessä, sillä alueilla liikkuu paljon lapsia.

Tapahtumat ovat savuttomia ja päihteettömiä.

 

Ruokajakelut järjestetään seuraavasti:

 

Kalanti

Alkaen 14.3.2023

Joka tiistai, keskiviikko ja torstai

Klo 12:20-12:50

Paikka: Kalannin yhtenäiskoulu, Urheilutie 2, Kalanti. Ruokajakelu koulun kirkonpuoleisessa päädyssä (oikea pääty saavuttaessa Hallitien suunnasta). Autot jätettävä Hallitien varrella olevalle pysäköintialueelle.

 

Sauvo

Tiistaisin ja perjantaisin (ruokajakelu alkoi 28.2.2023)

Klo 13:00-13:30

Paikka: Sauvon yhtenäiskoulu, Saustilantie 10, Sauvo

 

Turku

Joka perjantai alkaen 10.3.2023

Klo 15:30-16:00

Paikka: Nummen Punainen tupa, Papinkatu 2, Turku. Nummen Punainen tupa löytyy samasta pihapiiristä Nummen seurakuntakodin kanssa, pieni punainen rakennus pihan perällä.

Lisätietoja antaa:
projektityöntekijä Miika Norro
0404895754
miika.norro@redcross.fi